Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Εξοντωτικοί φορολογικοί έλεγχοι το καλοκαίρι στη Θάσο

Ημέρα:

spot_img

Για εξοντωτικούς ελέγχους στα καταστήματα εστίασης στο νησί της Θάσου, κάνει λόγο ο πρόεδρος του σωματείου καφεζυθοπωλών της περιφερειακής ενότητας Καβάλας, Παναγιώτης Βασιλούδης.

«Το παράπονο μας είναι ότι όλοι μας θεωρούν εγκληματίες. Δεν υπάρχει καμιά ανοχή. Έχεις 50 αποδείξεις κομμένες και δεν κόπηκε μια, θα σε γράψουν. Κλέφτες μας θεωρούν. Δεν έχουν καταλάβει ότι παλεύουμε για την ελληνική οικονομία.

Οι έλεγχοι στην διάρκεια της φετινής τουριστικής περιόδου ήταν εξοντωτικοί», τόνισε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του στον «Ενήμερο» και το Kavala Web News, ο κ. Βασιλούδης.

«Δεν πήραμε ανάσα…»

«Δεν υπήρχε κατάστημα που να πήγε έλεγχος και να μην το έγραψαν. Δεν πήραμε ανάσα. Καθημερινά το ίδιο πράγμα. Μόνο τα δικά μας μαγαζιά υπάρχουν στην Ελλάδα; Μας λένε η εντολή είναι να ελέγξουν τα καταστήματα εστίασης. Κανένα άλλο επάγγελμα. Εμείς είμαστε οι κλέφτες; Επειδή βρίσκουν έναν κακό επαγγελματία μας παίρνει όλους η μπάλα», συμπλήρωσε στην συνέχεια των δηλώσεων του ο Παναγιώτης Βασιλούδης.

Ο πρόεδρος του σωματείου καφεζυθοπωλών σημείωσε ότι οι έλεγχοι γίνονται επί το πλείστον στους φερέγγυους επαγγελματίες!

«Πηγαίνουν σε αυτούς που πληρώνουν το πρόστιμο, τον Φ.Π.Α. και λοιπά, γιατί θα ξέρουν ότι θα το πληρώσει και το νέο πρόστιμο. Ο άλλος που έχει να πληρώσει χρόνια δεν πάνε σε αυτόν γιατί ξέρουν δεν θα πάρουν τίποτα. Καμιά ανοχή σε εμάς.  Λες κι είμαστε εγκληματίες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πολλά τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν το φετινό καλοκαίρι στη Θάσο

Ο κ. Βασιλούδης τόνισε επίσης ότι το φετινό καλοκαίρι επιβλήθηκαν πολλά πρόστιμα σε καταστήματα εστίασης στο νησί της Θάσου.

«Είναι το μόνο νησί που κυνηγούν. Είναι πολλαπλοί οι έλεγχοι. Κάπου όλο αυτό αρχίζει και είναι κουραστικό. Με το άγχος όλη την ημέρα είμαστε. Είναι λύση το πρόστιμο; Από το πρώτο ευρώ φορολογούμαστε, για εμάς τι δίνει το κράτος; Έχουμε κανένα κέρδος;», επισήμανε σχετικά ο πρόεδρος του σωματείου καφεζυθοπωλών.

Στο 90% η πληρότητα στα καταστήματα εστίασης στη Θάσο τον Αύγουστο, αλλά…

Τέλος, ερωτηθείς για την κίνηση που καταγράφηκε στα καταστήματα εστίασης στο νησί της Θάσου στην διάρκεια του Αυγούστου, ο Παναγιώτης Βασιλούδης απάντησε: «Είχε κίνηση αρκετή. Από το 30% που είχαμε σε πληρότητα στα μαγαζιά μας Ιούνιο και Ιούλιο, φτάσαμε στο 90%. Αλλά είναι λίγες αυτές οι ημέρες. Τι θα πρωτοβγάλουμε; Κάθονται πέντε άτομα και παραγγέλνουν οι τρεις! Φέρνουν παγωτό από το περίπτερο κι εμείς είμαστε απροστάτευτοι! Άντε να αποδείξω σε έναν ενδεχόμενο έλεγχο ότι δεν είναι το παγωτό από το μαγαζί μου. Αστυνομικοί θα γίνουμε; Μακάρι να πάει καλά ο καιρός τον Σεπτέμβριο. Αναμένονται Τούρκοι και Βούλγαροι το πρώτο δεκαήμερο. Όσο μπορούμε θα παλέψουμε για να καταφέρουμε να αντεπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας», δήλωσε καταληκτικά ο Παναγιώτης Βασιλούδης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...

Ο Δήμαρχος Νέστου αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης (27/3/24)...

Μετά τις ευρωεκλογές οι συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ

Απόστολος Χρόνης: «Ελπίζουμε να μην έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι...

Απόλυτη επιτυχία σημείωσε ο 7ος Παπαχρηστίδειος Δρόμος

Χρήστος Μποσμπότης: Η Ελευθερούπολη έχει το καλύτερο στάδιο στη...

Αυξάνονται σταδιακά τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου

Αυξάνονται από δύο σε τρία για τις ημέρες Παρασκευή,...

Μητρόπολη ΦΝΘ: Εορταστική εκδήλωση για την εβδομάδα Εξωτερικής Ιεραποστολής

Κάθε χρόνο η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος...