Σάββατο, 25 Ιουνίου, 2022

Βασάνιζε γάτα, αλλά τον «πρόδωσε» το βίντεο

Ταυτοποιήθηκε το άτομο που απεικονίζεται σε βιντεοληπτικό...

«Άδειασαν» τους λογαριασμούς επιχειρηματιών σε Καβάλα και Δράμα

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών...

Εξιχνιάστηκαν δύο ληστείες σε επιχειρήσεις στην Καβάλα

Έπειτα από εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών του...

Τι πρέπει να προσέχουμε στις αγορές των γιορτών

Ακολούθησε μας

Οδηγίες για το τι πρέπει να προσέξουμε στις αγορές μας ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, δίνει με δηλώσεις της στον «Ενήμερο», η πρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών Καβάλας, Κατερίνα Γεροστεργίου.

Όπως είναι αναμενόμενο, η πρόεδρος της ΕΝ.Κ.ΚΑ. υπογράμμισε ότι η προσοχή όλων μας θα πρέπει να είναι στραμμένη στα προϊόντα που αφορούν το γιορτινό τραπέζι και φυσικά στην αγορά των παιχνιδιών για τα μικρά παιδιά.

Ενώ συρρικνώνεται η αγοραστική δύναμη του καταναλωτή οι τιμές είτε παραμένουν σταθερές, είτε ανεβαίνουν

«Το παράδοξο που υπάρχει τα τελευταία χρόνια είναι ότι ενώ συρρικνώνεται η οικονομική δύναμη του καταναλωτή, από την άλλη οι τιμές, είτε παραμένουν σταθερές, είτε ανεβαίνουν. Για αυτό λοιπόν οι καταναλωτές θα πρέπει να κάνουν μια καλή έρευνα αγοράς, ψωνίζοντας στη συνέχεια αυτά που είναι απαραίτητα, κάτι που βέβαια λόγω και της οικονομικής κρίσης είναι πλέον δεδομένο. Όσον αφορά τα κρέατα κυρίως του γιορτινού τραπεζιού, θα πρέπει να αγοράζουμε από κρεοπώλες που γνωρίζουμε και εμπιστευόμαστε, για να μην έχουμε κάποια δυσάρεστη εξέλιξη και βρεθούμε προ απροόπτων. Όσον αφορά τα τυποποιημένα προϊόντα θα πρέπει να προσέχουμε την ημερομηνία λήξης και τα συστατικά, για να αποφύγουμε προβλήματα», ανέφερε σχετικά η Κατερίνα Γεροστεργίου.

Τι πρέπει να προσέχουμε όταν αγοράζουμε παιχνίδια

Αναφορικά με την αγορά παιχνιδιών, η πρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών Καβάλας υπογράμμισε: «Μεγάλη προσοχή όμως χρειάζεται και από όσους αγοράζουν παιχνίδια για τα μικρά παιδιά. Πάνω στην ετικέτα της συσκευασίας θα πρέπει υποχρεωτικά να αναγράφονται τα συστατικά από τα οποία αποτελείται το παιχνίδι, η ηλικία του παιδιού στο οποίο απευθύνεται και φυσικά αναλυτικά τα στοιχεία του κατασκευαστή, ώστε αν προκύψει κάποιο πρόβλημα να γνωρίζουμε που θα απευθυνθούμε. Χρειάζεται επίσης μεγάλη προσοχή σε ό,τι αφορά τα παιχνίδια που απευθύνονται στα παιδιά κι για έναν άλλο λόγο. Όπως είδαμε στην επιτροπή προστασίας ανηλίκων κυκλοφορούν παιχνίδια και με άσεμνο ή σεξουαλικό περιεχόμενο. Για αυτό απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή όταν αγοράζουμε παιχνίδια για μικρά παιδιά».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα