Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου, 2022

Τα εύσημα στο ΛΕΚ έδωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 2 Ιουλίου 2021 την Έκθεση Ελληνικών παραδοσιακών ενδυμασιών του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας, όπως αυτές διαμορφώθηκαν μετά την απελευθέρωση της Ελλάδας από τον Οθωμανικό ζυγό, και εξέφρασε τον θαυμασμό και την ικανοποίησή της από τα εκθέματα.

Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας υποδέχτηκε η Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας Μαρίνα Φιλιππίδου και μέλη του ΔΣ του Σωματείου, στην είσοδο της Μεγάλης Λέσχης.
Απευθυνόμενη στην Πρόεδρο του ΛΕΚ, η κα Σακελλαροπούλου τόνισε πως γνωρίζει το έργο του Λυκείου των Ελληνίδων. «Είναι μεγάλο και σπουδαίο το έργο που επιτελείτε», ανέφερε χαρακτηριστικά, και έδωσε τα συγχαρητήριά της για τις αυθεντικές παραδοσιακές ενδυμασίες που είδε από κοντά.

Η ίδια, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όντας Θρακιώτισσα, θαύμασε ιδιαιτέρως τα εκθέματα της Ανατολικής και Δυτικής Θράκης. Η Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας Μαρίνα Φιλιππίδου δήλωσε πως είναι τιμή για το Λύκειο Ελληνίδων η επίσκεψή της Αυτού Εξοχότητας της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας και της εξέφρασε την ευγνωμοσύνη και τις ευχαριστίες όλου του ΔΣ. Στην κα Σακελλαροπούλου, η Πρόεδρος του ΛΕΚ δώρισε το Βιβλίο του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας (1945-2013) με ιδιόχειρη αφιέρωση και ένα χειροποίητο κόσμημα με την μέθοδο της μικρο-υφαντικής, εμπνευσμένο από την ασπίδα των αρχαίων Ελλήνων και του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ως σύμβολο προστασίας και δύναμης.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχάρη θερμά τις κυρίες του ΔΣ για την ξενάγηση και ευχήθηκε στο Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας να συνεχίσει τη γόνιμη διαδρομή του στην τοπική ιστορία και στην ελληνική παράδοση.

spot_img

Διαφημίσεις