Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Έλαιο φαρμακευτικής κάνναβης και καθημερινή άθληση

Ημέρα:

spot_img

Το να πει κάποιος που αθλείται, ότι χρησιμοποιεί την κάνναβη, μπορεί να ακουστεί στα αυτιά κάποιων ως σκάνδαλο. Μια αντίδραση που είναι αποτέλεσμα χρόνιων στρεβλώσεων και ελλιπούς πληροφόρησης.

Οι αθλίατροι όμως, ή τουλάχιστον πολλοί εξ’ αυτών, έχουν διαφορετική άποψη. Γιατί συγκεκριμένα προϊόντα, αποστάγματα της κάνναβης, εκτός του ότι είναι νόμιμα, παρουσιάζουν ιδιότητες που προσιδιάζουν στους επαγγελματίες αθλητές και στους απλούς αθλούμενους.

Το έλαιο κάνναβης, ένα πολύ δημοφιλές φυσικό προϊόν, έχει ως βάση του την ουσία κανναβιδιόλη, γνωστή ως CBD, που δεν έχει τα ψυχοδραστικά αποτελέσματα με τα οποία έχει συνδεθεί η κάνναβη και βασίζονται σε άλλη ουσία.

Από την άλλη, η επαγγελματική, αλλά και η ερασιτεχνική άθληση, πολλές φορές οδηγούν σε ατυχήματα, τραυματισμούς, κακώσεις, επώδυνες και κάποιες φορές και επικίνδυνες.

Και εδώ ακριβώς φαίνεται η μεγάλη αξία που έχει το έλαιο κάνναβης, ως εναλλακτική λύση στην αντιμετώπιση του πόνου που προκαλείται και ταλαιπωρεί τους τραυματίες.

Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που έχει η κανναβιδιόλη, και η ηρεμιστική της επίδραση στις περιπτώσεις πόνου, εξηγούν γιατί μπορεί να λειτουργήσει ως παυσίπονο, χωρίς να δημιουργεί εξαρτήσεις.

Η άθληση, κυρίως η επαγγελματική, επιβαρύνει τους αθλητές με άγχος, κάποιες φορές και υπερβολικό, γεγονός που μπορεί να λειτουργήσει ανασχετικά στις επιδόσεις τους και να δημιουργήσει ψυχικές διαταραχές.

Και εδώ, τα προϊόντα που περιέχουν την CBD, όπως το έλαιο κάνναβης, θεραπεύουν αποτελεσματικά το άγχος, προστατεύοντας έτσι τους αθλητές, κυρίως όταν αντιμετωπίζουν καταστάσεις που μπορεί να τους στρεσάρουν επικίνδυνα.

Υπάρχουν ακόμη συμπτώματα που μπορεί να εμφανιστούν και αφορούν όλους τους αθλούμενους, όπως τάση προς εμετό ή ζαλάδες και ναυτίες. Η έρευνα και η εμπειρία, έχουν καταδείξει ότι η κανναβιδιόλη και τα προϊόντα της, είναι εξίσου αποτελεσματικά στην θεραπεία τέτοιων συμπτωμάτων.

Ένας ακόμη τομέας που αφορά όλους τους ανθρώπους, αλλά επηρεάζει αρνητικά και με απρόβλεπτες συνέπειες, όσους ασχολούνται με τον αθλητισμό, είναι οι αϋπνίες και γενικότερα, η κακή ποιότητα του ύπνου, συνήθως συνεπεία του άγχους.

Οι ιδιότητες της κανναβιδιόλης, της επιτρέπουν διπλή θεραπευτική επίδραση, και ως προς το άγχος όπως είδαμε, και ως προς το ξεπέρασμα της έλλειψης ύπνου, με τα ηρεμιστικά της χαρακτηριστικά.

Άλλωστε, όπως γνωρίζουμε, ένας ισορροπημένος και ήρεμος ύπνος, έχει πολλαπλά οφέλη στον ανθρώπινο οργανισμό, και τον βοηθάει να ανανεώνεται και να είναι δραστήριος.

Συνοψίζοντας λοιπόν, το έλαιο κάνναβης, ως γνήσιο παιδί της κανναβιδιόλης, μπορεί, μετά φυσικά από την απαραίτητη έγκριση του γιατρού, να αποτελέσει φυσικό σύμμαχο και συμπαραστάτη σε κάθε άνθρωπο που γυμνάζεται και αθλείται, πολύ δε περισσότερο στους επαγγελματίες αθλητές.

Τα οφέλη του είναι δεδομένα και αξιοποιήσιμα. Και τα σχετικά προϊόντα βρίσκονται πλέον σε πληθώρα στην αγορά, ώστε με την κατάλληλη ιατρική καθοδήγηση, να επιλεγεί εκείνο που χρειάζεται ο κάθε αθλητής.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Σπουδαστές/τριες του ΙΕΚ ΔΥΠΑ Καβάλας επισκέφτηκαν το «Κωνστάντειο»

Οι μαθητευόμενες και μαθητευόμενοι του τμήματος Κομμωτικής υπό την...

Συνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ με την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα

Την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ κα Σοφία Σακοράφα υποδέχτηκε το...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Καπναποθήκες, Εθνολογικό Μουσείο Ν. Καρβάλης και Κάστρο Μ. Αλεξάνδρου εκπέμπουν SOS»

Τη δημιουργία νέου Αρχαιολογικού Μουσείου στους Φιλίππους ζήτησε από...

Δήμος Παγγαίου: Αυξημένη ετοιμότητα για τις πυρκαγιές

Στέργιος Κεχαγιάς: Ζήσαμε ένα παρατεταμένο φθινόπωρο και αυτό μας...

Απεργία με κύρια αιτήματα την ακρίβεια και τις αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις

Στην κεντρική πλατεία της Καβάλας, πραγματοποιήθηκε το πρωί της...

Το Μουσικό Σχολείο θα ψάλλει τον Ακάθιστο Ύμνο στον ναό του Αγ. Νικολάου

Το Μουσικό Σχολείο της Καβάλας, στο πλαίσιο του παιδαγωγικού...

Χιλιάδες επισκέπτες στην «North Aegean Boat Show 2024»

Εξαιρετικά υψηλή ήταν η επισκεψιμότητα της πρώτης έκθεσης «North...