Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Η ΠΑΣΕΒΕ Καβάλας για την ανακοίνωση του σωματείου Θερμοϋδραϋλικών

Ημέρα:

spot_img

Με αφορμή την ανακοίνωση του ΔΣ του σωματείου Θερμοϋδραϋλικών η ΠΑΣΕΒΕ Καβάλας εξέδωσε το παρακάτω δελτίο τύπου:«…οι δύσκολες εποχές που ζούμε…» εκατοντάδες χιλιάδες μικροί ΕΒΕ, δεν είναι αποτέλεσμα έκτακτων καιρικών συνθηκών όπως αυτές που βιώσαμε πρόσφατα. Πηγάζει από τη πολιτική που ασκούν οι κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια στη προσπάθειά τους να βοηθήσουν την συγκέντρωση της οικονομικής δραστηριότητας στις μεγαλύτερες επιχειρήσεις κάθε κλάδου. Να τονώσουν τον καθηλωμένο ρυθμό ανάπτυξης των κερδών τους για να ξεπεράσουν την κρίση.

Αυτή η πολιτική υπηρετήθηκε με συνέπεια από το σύνολο των κυβερνήσεων αφού αναγνωρίζουν ως κύριο στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και την τόνωση της επιχειρηματικότητας, αρχές που ούτως ή άλλως αποτελούν την πεμπτουσία της ύπαρξης και λειτουργίας της ΕΕ, των Ευρωπαϊκών Οργάνων και θεσμών.

Στα πλαίσια αυτής της πολιτικής αντίληψης και πρακτικής η τοπική αυτοδιοίκηση μετατράπηκε σε τοπική διοίκηση της κεντρικής εξουσίας μεταφέροντας όλα τα στοιχεία της κεντρικής πολιτικής στις «τοπικές κοινωνίες». Στη πραγματικότητα αποτελούν ιμάντες μεταφοράς και υλοποίησης της αντιλαϊκής πολιτικής σε περιφερειακό-τοπικό επίπεδο.

Αυτές τις πολιτικές εφαρμόζοντας οι δήμοι, μένουν ουσιαστικά ανοχύρωτοι μπροστά σε κάθε λογής έκτακτα φυσικά-καιρικά φαινόμενα που συχνά πυκνά επαναλαμβάνονται. Υλοποιώντας αυτές τις πολιτικές με αφοσίωση, οι δημοτικές αρχές του δήμου μας, εδώ και χρόνια, τον οδήγησαν σε πλήρη αδυναμία να αντιμετωπίσει επαρκώς και με ίδια μέσα τις συνέπειες από τον τελευταίο χιονιά.

Αντί της πλήρους και επαρκούς στελέχωσης των δημοτικών υπηρεσιών, της έγκαιρης  προμήθειας των ανάλογων υλικών και ανταλλακτικών, που θα έπρεπε να επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό, οι κυβερνήσεις δίνουν το δικαίωμα στη τοπική διοίκηση να διαχειρίζεται καταστάσεις έκτακτης ανάγκης με απευθείας αναθέσεις και προμήθειες. Στο έδαφος αυτής της ρύθμισης και κάτω από τη πίεση του επείγοντος, πάντα εμφανίζονται προτιμήσεις σε συγκεκριμένες εταιρίες και πρόσωπα. Το φαινόμενο αυτό αποτελεί ένα από τα μέσα χειραγώγησης και εκμαυλισμού συνειδήσεων στους ΕΒΕ.

Όλοι οι μικροεπαγγελματίες που παλεύουμε για το μεροκάματο, τελευταία χωρίς ιδιαίτερο αποτέλεσμα, έχουμε απέναντί μας αυτές τις πολιτικές που μας τσακίζουν, μέρα με τη μέρα, οδηγώντας πολλούς από μας στην ανεργία και τη φτώχια. Βρισκόμαστε σε παρόμοια θέση με εκατομμύρια εργαζόμενους, μικρούς αγρότες και τις οικογένειές τους. Έχουμε όλοι λυγίσει από το βάρος της υπερφορολόγησης, των αντιασφαλιστικών νόμων, της αναδουλειάς-ανεργίας.

Χρέος για κάθε συνδικαλιστικό όργανο (σωματείο, ομοσπονδία κλπ) είναι να προασπίζεται τα συμφέροντα και τις ανάγκες των συναδέλφων συνολικά. Αν και είναι δίκαιο να ζητά το ΔΣ του σωματείου μεγαλύτερη μοιρασιά της πίτας όμως αυτό δεν λύνει το πρόβλημα των επαγγελματιών του κλάδου ούτε προσωρινά. Το μοίρασμα της φτώχειας δεν είναι η λύση που μας λυτρώνει.

Μόνη προοπτική και  λύση αποτελεί ένα κίνημα μικροεπαγγελματιών που θα παλεύει με πλαίσιο αιτημάτων για τη πλήρη ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας και κατοχύρωση της θέσης μας στην οικονομία που θα λειτουργεί με κριτήριο αυτές. Κάθε κατάκτηση μπορεί να περάσει μόνο μέσα από τέτοιους αγώνες, με αιτήματα που προβάλει σήμερα η ΠΑΣΕΒΕ και γενικά το αντιμονοπωλιακό κίνημα. Καλούμε τους συναδέλφους θερμοϋδραϋλικούς και άλλους ΕΒΕ, να δυναμώσουν αυτή τη συσπείρωση, αυτή τη προοπτική.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Σπουδαστές/τριες του ΙΕΚ ΔΥΠΑ Καβάλας επισκέφτηκαν το «Κωνστάντειο»

Οι μαθητευόμενες και μαθητευόμενοι του τμήματος Κομμωτικής υπό την...

Συνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ με την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα

Την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ κα Σοφία Σακοράφα υποδέχτηκε το...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Καπναποθήκες, Εθνολογικό Μουσείο Ν. Καρβάλης και Κάστρο Μ. Αλεξάνδρου εκπέμπουν SOS»

Τη δημιουργία νέου Αρχαιολογικού Μουσείου στους Φιλίππους ζήτησε από...

Δήμος Παγγαίου: Αυξημένη ετοιμότητα για τις πυρκαγιές

Στέργιος Κεχαγιάς: Ζήσαμε ένα παρατεταμένο φθινόπωρο και αυτό μας...

Απεργία με κύρια αιτήματα την ακρίβεια και τις αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις

Στην κεντρική πλατεία της Καβάλας, πραγματοποιήθηκε το πρωί της...

Το Μουσικό Σχολείο θα ψάλλει τον Ακάθιστο Ύμνο στον ναό του Αγ. Νικολάου

Το Μουσικό Σχολείο της Καβάλας, στο πλαίσιο του παιδαγωγικού...

Χιλιάδες επισκέπτες στην «North Aegean Boat Show 2024»

Εξαιρετικά υψηλή ήταν η επισκεψιμότητα της πρώτης έκθεσης «North...