Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δυο λόγια με τη Δάφνη Μπέρμπερη – Κρυστάλλη για το βιβλίο “Αυτό που μου’ μαθες εσύ!”

Ημέρα:

spot_img

Κι εκεί που κυκλοφόρησε το βιβλίο, κατά τα τέλη Γενάρη και ξεκινούν οι ετοιμασίες για την επίσημη πρώτη του βιβλίου στην Καβάλα, σκάει ο κορονοϊός και πέφτουμε όλοι σε καραντίνα.

Όμως ο καιρός πέρασε, η ζωή δείχνει να βρίσκει και πάλι τα βήματά της. Η καθημερινότητα μας θα μπει και πάλι σε συνθήκες ρουτίνας, και τι καλύτερο, από το να έχετε όλοι στο χέρι σας το “Αυτό που μου’ μαθες εσύ”.

Αν ο τίτλος του βιβλίου δεν ήτανε “Αυτό που μου’ μαθες εσύ”, τότε, δε θα μπορούσε να ήτανε άλλος από το “Συνονθύλευμα συναισθημάτων”.

Αυτό ακριβώς έχει σκοπό να κάνει το βιβλίο της Δαφνής Μπέρμπερη – Κρυστάλλη, να σας πλημμυρίσει συναισθήματα, ειδικά τώρα που έρχεται το καλοκαιράκι και θα είμαστε σε κάποια παραλία ή ακόμη και στο μπαλκόνι του σπιτιού μας. Το βιβλίο αυτό, όχι απλά θα το αγαπήσετε, αλλά θα γίνει και το παρεάκι σας.

Πάμε τώρα να γνωρίσουμε και τη συγγραφέα του βιβλίου κ. Δάφνη Μπέρμπερη – Κρυστάλλη και ας αφήσουμε την ίδια να μας πει λίγα λόγια γι αυτήν.

Γεννήθηκα στις Σέρρες, αλλά από πολύ μικρή ηλικία ήρθαμε με την οικογένειά μου στην Καβάλα. Ένα διάστημα έζησα και στην Κομοτηνή, από όπου πήρα το πτυχίο μου από το Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας. Πλέον μένω στην Καβάλα με τον σύζυγό μου και τα δύο μας παιδιά. Λατρεύω την ελληνική γλώσσα και στον ελεύθερό μου χρόνο διαβάζω πολλά βιβλία, κυρίως της ελληνικής λογοτεχνίας.

Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με τη συγγραφή;

Η αλήθεια είναι ότι έγραφα από μικρή. Όχι ολοκληρωμένα έργα, σκόρπιες σκέψεις. Όταν τα παιδιά μου ήταν μικρά, έγραψα δύο παραμύθια, τα οποία δεν σκέφτηκα ποτέ να εκδώσω. Απλά, τα διάβαζα στα παιδιά μου. Η πρώτη προσπάθεια που εκδόθηκε είναι το μυθιστόρημά μου με τίτλο “Αυτό που μου ‘μαθες εσύ!”

Το έργο είναι βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα, πώς προέκυψε η ιδέα για το συγκεκριμένο έργο;

Το έργο μου είναι εμπνευσμένο από πραγματικά γεγονότα, τα οποία βέβαια είναι μπλεγμένα με τον μύθο. Μέσα από το έργο προσπάθησα να περάσω κάποια μηνύματα και να εκφράσω ιδέες και συναισθήματα.

Ποια συναισθήματα λοιπόν θα συναντήσει ο αναγνώστης στο βιβλίο σου;

Θεωρώ ότι το βιβλίο είναι ένα συνονθύλευμα συναισθημάτων. Δεν κυριαρχεί κάποιο συγκεκριμένο συναίσθημα. Υπάρχει διάχυτος ο έρωτας, η αγάπη σε κάθε της μορφή, η χαρά διαδέχεται τη λύπη. Και για να χρησιμοποιήσω τη φράση μιας αναγνώστριας: αγάπη, συγκίνηση, ελπίδα, αισιοδοξία, όλα εναλλάσσονται!

Δηλαδή, απευθύνεσαι σε κάποιο συγκεκριμένο κοινό;

Το έργο απευθύνετε σε όλους αυτούς που αγαπούν τα αναγνωστικά ταξίδια.

Κι ερχόμαστε στα τέλη Γενάρη που κυκλοφορεί το βιβλίο σου. Πώς ένιωσες όταν το έπιασες για πρώτη φορά στα χέρια σου;

Νομίζω ότι για κάθε συγγραφέα είναι μια μεγάλη στιγμή όταν αγγίζει τις σκέψεις του τυπωμένες στο χαρτί. Η χαρά και η συγκίνηση είναι ανείπωτη!

Προ καραντίνας όποιος πρόλαβε πήγε και το αγόρασε. Από σήμερα, που άνοιξε η αγορά, θα μπορεί κάποιος να πάει να το αγοράσει και φυσικά θα αρχίσουν και οι κριτικές. Αλήθεια η Δάφνη πως αντιμετωπίζει τις κριτικές;

Κάθε κριτική, όταν συνοδεύεται από επιχειρήματα, είναι καλοδεχούμενη. Εκ των πραγμάτων κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικές προτιμήσεις. Δεν μπορείς να ικανοποιήσεις κάθε αναγνώστη. Ωστόσο, μέχρι στιγμής οι κριτικές για το βιβλίο μου είναι κάτι παραπάνω από θετικές και αυτό με γεμίζει ικανοποίηση και αισιοδοξία.

Τώρα, σε ποιο στάδιο βρίσκεσαι, ποια είναι τα επόμενα σχέδια σου;

Πρώτα από όλα, σκοπεύω να παρουσιάσω στο καβαλιώτικο αναγνωστικό κοινό το βιβλίο μου, κάτι που αναβλήθηκε λόγω της κατάστασης που επικρατούσε στη χώρα μας και όχι μόνο. Παράλληλα, τελειώνω και το δεύτερο μυθιστόρημά μου και ήδη έχω στο μυαλό μου το θέμα του τρίτου.

Οπότε θα πρέπει κάπου εδώ να κλείσουμε την όμορφη κουβέντα μας για να πας να συνεχίσεις τις ετοιμασίες για την παρουσίαση. 

Σε ευχαριστώ πολύ για την όμορφη κουβέντα και για την φιλοξενία στο KavalaWebNews.gr

Ως επίλογο θα ήθελα να σας ενημερώσω πως το βιβλίο κυκλοφορεί από τις “Εκδόσεις Πηγή” και πωλείται στην ενδεικτική τιμή των 15 ευρώ.

*Η συνέντευξη έγινε από τον Γιάννη Σιαπέρα για λογαριασμό του KavalaWebNews.gr και την εφημερίδα “ΕΝΗΜΕΡΟΣ”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ «Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία»

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ "Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη...

Για να μην ξεχνούν, για να θυμούνται…

του Κώστα Παπακοσμά Στην Βέροια στο “Βλαχογιάννειο” Μουσείο δημιούργησαν έναν...

Εμπορικός Σύλλογος: Δηλώστε τις εκδηλώσεις για την «Λευκή Νύχτα»

Από τον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο...

Αποδοτική η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις ΗΠΑ

«Η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις Η.Π.Α....

Σπουδαστές/τριες του ΙΕΚ ΔΥΠΑ Καβάλας επισκέφτηκαν το «Κωνστάντειο»

Οι μαθητευόμενες και μαθητευόμενοι του τμήματος Κομμωτικής υπό την...

Συνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ με την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα

Την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ κα Σοφία Σακοράφα υποδέχτηκε το...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Καπναποθήκες, Εθνολογικό Μουσείο Ν. Καρβάλης και Κάστρο Μ. Αλεξάνδρου εκπέμπουν SOS»

Τη δημιουργία νέου Αρχαιολογικού Μουσείου στους Φιλίππους ζήτησε από...

Δήμος Παγγαίου: Αυξημένη ετοιμότητα για τις πυρκαγιές

Στέργιος Κεχαγιάς: Ζήσαμε ένα παρατεταμένο φθινόπωρο και αυτό μας...