Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2022

Δύο νεκροί σε τροχαίο στην παραλία Οφρυνίου

Δύο άτομα σκοτώθηκαν σε τροχαίο που συνέβη...

Βασάνιζε γάτα, αλλά τον «πρόδωσε» το βίντεο

Ταυτοποιήθηκε το άτομο που απεικονίζεται σε βιντεοληπτικό...

«Άδειασαν» τους λογαριασμούς επιχειρηματιών σε Καβάλα και Δράμα

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών...

ΠΑΜ-Θ: Τον Οκτώβριο εγκαινιάζεται το έτος Τουρισμού Ελλάδος – Ρωσίας

Ακολούθησε μας

Στην προσέλευση Ρώσων τουριστών καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, στη διάδοση των απεριόριστων δυνατοτήτων για διακοπές και την ενεργή ανάπτυξη θεματικών μορφών τουρισμού, όπως θρησκευτικός και αθλητικός, στοχεύει η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης μέσα από το έτος τουρισμού Ελλάδας – Ρωσίας (2017 – 2018), το οποίο θα εγκαινιασθεί τον ερχόμενο Οκτώβριο από τις υπουργούς Τουρισμού Ελλάδος και Ρωσίας.

Για το θέμα μίλησε στον «Ενήμερο» και το Kavala Web News, ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Α.Μ.Θ., Κώστας Αντωνιάδης, ο οποίος σημείωσε με έμφαση: «Θέλω να ευχαριστήσω την υπουργό Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, για την εξαιρετική συνεργασία που έχουμε. Πράγματι από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των νέων καθηκόντων μου έχουμε μια εξαιρετική και στενή συνεργασία, σε καθημερινή βάση, χωρίς επικαλύψεις, η οποία κορυφώθηκε με το έτος τουρισμού Ελλάδος – Ρωσίας και την βοήθεια την οποία μας έχει προσφέρει».

Σημαντικό, κατά γενική ομολογία, το έργο της υπουργού Τουρισμού

Παράλληλα, ο Κώστας Αντωνιάδης τόνισε ότι το έργο της υπουργού Τουρισμού είναι, κατά γενική ομολογία, σημαντικό.

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μέσα σε ένα περιβάλλον εξαιρετικά δύσκολο, όπου διαμορφώθηκαν πρωτοφανείς καταστάσεις, κυρίως μέσα στο 2015, όπως τα capital controls, η προσφυγική και μεταναστευτική κρίση, κληθήκαμε αν μη τι άλλο να προστατεύσουμε και ει δυνατόν να αναπτύξουμε τον τουρισμό μας. Κι επειδή όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος, νομίζω ότι αυτό που επετεύχθη ως αποτέλεσμα είναι πάρα πολύ μεγάλο. Εξάλλου σημαντική είναι η δουλειά που έγινε από το υπουργείο και στο νομοθετικό έργο, κυρίως στην κωδικοποίηση της Τουριστικής Νομοθεσίας, στις αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο για την απλούστευση των διαδικασιών αδειοδότησης, στη θέσπιση κριτηρίων και σύγχρονων προδιαγραφών λειτουργίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Α.Μ.Θ.

«Όνειρο μου να μετατραπεί το υπουργείο Τουρισμού σε ένα «στρατηγείο» για τον τουρισμό της χώρας»

«Εξάλλου δεν είναι τυχαίο ότι ο ελληνικός τουρισμός κινείται με ρυθμούς ανάπτυξης 7%, διπλάσιους του μέσου όρου του παγκόσμιου τουρισμού που είναι 3 με 4%.

Για μένα το όνειρο μου μας θα ήταν, το υπουργείο Τουρισμού να μετατραπεί σε ένα «στρατηγείο» για τον τουρισμό της χώρας. Να αποτελεί το απόλυτο κέντρο επιχειρήσεων. Αυτό σημαίνει πρακτικά να δοθούν στο υπουργείο Τουρισμού αρμοδιότητες και προϋπολογισμός. Αυτό είναι το δικό μου όνειρο για τον τουρισμό και σε αυτό είμαστε εμείς οι φυσικοί σύμμαχοι της υπουργού» σημείωσε καταληκτικά ο Κώστας Αντωνιάδης, συμπληρώνοντας: «Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο τουρισμός είναι εθνικό κεφάλαιο, είναι εθνική υπόθεση. Η επένδυση στον τουρισμό είναι επένδυση στο μέλλον μας».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα