Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

To Σχολείο Τουρισμού OnTour ταξιδεύει στην Καβάλα

Ημέρα:

spot_img

Τη Δευτέρα 9 Μαρτίου θα διοργανωθούν οι ομιλίες στο Αμφιθέατρο Περιφερειακής Ενότητας “Γεώργιος Παυλίδης” και την Τρίτη 10 Μαρτίου τα εργαστήρια στο Επιμελητήριο Καβάλας, του Σχολείου Τουρισμού OnTour ΚΑΒΑΛΑΣ.

Το Σχολείο Τουρισμού OnTour (ΣΤΟΤ) είναι μία εκπαιδευτική, μη κερδοσκοπική δράση, η οποία γεννήθηκε από τη σύμπραξη του Ινστιτούτου του ΣΕΤΕ (ΙΝΣΕΤΕ) και του ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ. Την εθνική διοργάνωση των Σχολείων Τουρισμού OnTour επιμελείται το ΙΝΣΕΤΕ, σε συνεργασία με τους εκάστοτε τοπικούς διοργανωτές. Στόχος του Σχολείου Τουρισμού OnTour είναι να «εξοπλίσει» τους επαγγελματίες του τουρισμού με νέες γνώσεις, ιδέες και δεξιότητες, προσφέροντάς τους κίνητρα και έμπνευση μέσα από εξιδεικευμένους ομιλητές και σύγχρονες θεματικές ενότητες.

Τις δύο ημέρες του ΣΤΟΤ Καβάλας πάνω από 300 συμμετέχοντες, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μοναδικούς εισηγητές, τόσο σε ομιλίες (την πρώτη ημέρα) όσο και σε workshops (τη δεύτερη ημέρα), οι οποίοι θα προσφέρουν σημαντικές γνώσεις μέσα από διαδραστικές εισηγήσεις σε τουριστικά θέματα. Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν Πιστοποιητικό Παρακολούθησης από το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος.

Μέχρι σήμερα, το Σχολείο Τουρισμού OnTour έχει ταξιδέψει, 11 ελληνικούς προορισμούς (Πόρο, Πιερία, Σκιάθο, Χίο, Χαλκιδική, Ναύπλιο, Κεφαλονιά, Λήμνο, Κω, Κορινθία, Αθήνα), με τη συμμετοχή περισσότερων από 4.000 ατόμων και παρουσία πάνω από 50 ομιλητών, 250 τοπικών χορηγών και 190 εθελοντών.

Κάθε Σχολείο Τουρισμού OnTour, βασίζεται στις συνέργειες των τοπικών κοινωνιών και αναδεικνύει την ανάγκη της συνεργασίας, μεταξύ όλων των παρόχων της τουριστικής εμπειρίας του επισκέπτη. Με αυτό τον τρόπο δίνει ένα μήνυμα, αναφορικά με την πολυσύνθετη διάσταση του τουριστικού προϊόντος και την κρισιμότητα της λειτουργίας ενός τουριστικού προορισμού.  Άλλωστε, η αποστολή της διεύθυνσης εκπαίδευσης του Ινστιτούτου ΣΕΤΕ, εθνικού διοργανωτή των ΣΤΟΤ, είναι η ενδυνάμωση των δεξιοτήτων και των ικανοτήτων των επαγγελματιών, η διαμόρφωση κουλτούρας εκπαίδευσης και επένδυσης στο ανθρώπινο δυναμικό, η δημιουργία μιας δυναμικής εκπαιδευτικής κοινότητας και η αποδοτική διαχείριση και λειτουργία των τουριστικών προορισμών μέσα από την ανάδειξη των συνεργειών.

Την τοπική διοργάνωση του Σχολείου Τουρισμού OnTour ΚΑΒΑΛΑΣ, έχει αναλάβει το Επιμελητήριο Καβάλας, μέσω του Προέδρου κυρίου Μάρκου Δέμπα.

Για να μάθετε περισσότερα για το Σχολείο Τουρισμού OnTour πατήστε ΕΔΩ

Για να δηλώστε συμμετοχή στις ομιλίες του Σχολείου Τουρισμού ΟnTour ΚΑΒΑΛΑΣ πατήστε ΕΔΩ

Λίγα λόγια για το Σχολείο Τουρισμού OnTour

Το Σχολείο Τουρισμού OnTour (ΣΤΟΤ) είναι μία εκπαιδευτική, μη κερδοσκοπική δράση, η οποία γεννήθηκε από τη σύμπραξη του Ινστιτούτου του ΣΕΤΕ (ΙΝΣΕΤΕ) και του ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ. Την εθνική διοργάνωση των Σχολείων Τουρισμού OnTour επιμελείται το ΙΝΣΕΤΕ, σε συνεργασία με τους εκάστοτε τοπικούς διοργανωτές.

Όλες οι περιοχές που ταξιδεύει το ΣΤΟΤ έχουν ξεχωριστές εκπαιδευτικές ανάγκες και βασικό στοιχείο της διοργάνωσης, αποτελεί η προσαρμογή της εκάστοτε ατζέντας ομιλιών και εργαστηρίων βάσει των τοπικών αναγκών. Σε αυτό έρχονται να συμβάλουν οι local ambassadors της κάθε περιοχής, οι οποίοι μαζί με την τοπική ομάδα διοργάνωσης προτείνουν τις θεματικές ενότητες, ανάλογα με τις ανάγκες των επαγγελματιών, την ωριμότητα και την σύνθεση του προορισμού τους.

Οι εισηγητές των Σχολείων Τουρισμού OnTour είναι δυναμικοί επαγγελματίες, εκπαιδευτικοί και επιχειρηματίες, που επιλέγονται λόγω της εξειδίκευσης τους στην εκάστοτε θεματολογία. Είναι όλοι  καταξιωμένοι στον χώρο τους και  ανήκουν στην μεγάλη οικογένεια των ΣΤΟΤ. Ταξιδεύουν μαζί μας, προσφέροντας τις γνώσεις τους αφιλοκερδώς στους επαγγελματίες του τουρισμού.

Οι διοργανώσεις έχουν ελεύθερη είσοδο και στηρίζονται στον εθελοντισμό και τις χορηγίες τοπικών επιχειρήσεων, αποδεικνύοντας  ότι όταν οι τοπικές κοινωνίες αποφασίσουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για το κοινό καλό, τα αποτελέσματα μπορούν να είναι εντυπωσιακά. Στόχος του Σχολείου Τουρισμού OnTour είναι να προσφέρει σύγχρονες γνώσεις, δεξιότητες, κίνητρα και έμπνευση στους επαγγελματίες των προορισμών που ταξιδεύει, οι οποίοι κατά κύριο λόγο, είναι αναπτυσσόμενες τουριστικές περιοχές.

Κάθε Σχολείο συντονίζεται από μία τοπική ομάδα εθελοντών, της οποίας ηγείται ένας τοπικός εκπρόσωπος (Local Ambassador) και απευθύνεται σε όλους όσοι άμεσα ή έμμεσα, απασχολούνται και επηρεάζουν το τουριστικό προϊόν και τις υπηρεσίες του εκάστοτε προορισμού.

Τα Σχολεία Τουρισμού OnTour φέρουν την ακαδημαϊκή αιγίδα του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...

Ο Δήμαρχος Νέστου αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης (27/3/24)...

Μετά τις ευρωεκλογές οι συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ

Απόστολος Χρόνης: «Ελπίζουμε να μην έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι...

Απόλυτη επιτυχία σημείωσε ο 7ος Παπαχρηστίδειος Δρόμος

Χρήστος Μποσμπότης: Η Ελευθερούπολη έχει το καλύτερο στάδιο στη...

Αυξάνονται σταδιακά τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου

Αυξάνονται από δύο σε τρία για τις ημέρες Παρασκευή,...

Μητρόπολη ΦΝΘ: Εορταστική εκδήλωση για την εβδομάδα Εξωτερικής Ιεραποστολής

Κάθε χρόνο η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος...

Π.Ε. ΚΑΒΑΛΑΣ: Επαφές για περαιτέρω βελτίωση των σχέσεων με την Ρουμανία

Την γενική πρόξενο της Ρουμανίας στη Θεσσαλονίκη, κ. Carmen...