Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σκιάθος: Ένας ιδανικός προορισμός για φυσιολάτρες, μπον βιβέρ και… γευσιγνώστες           

Ημέρα:

spot_img

Για πολλούς η Σκιάθος είναι γνωστή ως η γενέτειρα του μεγάλου διηγηματογράφου Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, ο οποίος σκιαγράφησε με μοναδικό τρόπο τόσο το περιβάλλον του νησιού όσο και τα ήθη, τα έθιμα και την καθημερινή ζωή των κατοίκων του. Για άλλους πάλι είναι το πλέον κοσμοπολίτικο νησί των Σποράδων, με νυχτερινή ζωή που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα τους πιο δημοφιλείς προορισμούς των Κυκλάδων και του Ιονίου.

Όλοι αυτοί βέβαια έχουν δίκιο, αλλά η Σκιάθος είναι πολύ περισσότερα από αυτά. Είναι ακόμη, μαζί με τη γειτόνισσά της τη Σκόπελο, ένα από τα πιο πράσινα νησιά της Ελλάδας, κάτι που την καθιστά ιδιαίτερα ελκυστική για όσους μπαίνουν στο δίλημμα «πράσινο ή θάλασσα;», αφού το νησί συνδυάζει και τα δύο. Οι φυσιολάτρες και οι δεινοί περιπατητές θα διαπιστώσουν ότι εδώ υπάρχουν πολλές διαδρομές ανάμεσα στα πυκνόφυλλα δέντρα, όπου η πεζοπορία είναι απολαυστική και ωφέλιμη για την υγεία. Η σκιά που προσφέρουν τα πεύκα και το οξυγόνο που γεμίζει τους πνεύμονες των φίλων του δάσους είναι ένα δώρο της φύσης ανεκτίμητο. Αν πάλι το συνεχές περπάτημα γίνει κουραστικό ή κάποιος θέλει να αλλάξει παραστάσεις, σχεδόν παντού στο νησί υπάρχει πολύ κοντά μια παραλία για να δροσιστεί.

Εκτός από τους φυσιολάτρες, μια άλλη κατηγορία των επισκεπτών της Σκιάθου είναι οι λάτρεις της καλοπέρασης. Σε αυτό έχει βοηθήσει η κατασκευή πολυτελών ξενοδοχείων στη Σκιάθο, ειδικά στη νότια ακτογραμμή του νησιού, στο κομμάτι από την πόλη μέχρι τις Κουκουναριές. Αρκετά από αυτά είναι πεντάστερα, με όλα τα κομφόρ στη διάθεση του πελάτη, όπως πισίνα, εστιατόριο, μπαρ, κλιματισμό, δορυφορική τηλεόραση, WiFi, χρηματοκιβώτιο στο δωμάτιο και πολλά ακόμη. Στα ξενοδοχεία του νησιού επικρατεί η φιλοσοφία του all inclusive skiathos hotels, την οποία προτιμούν οι μεγαλύτεροι σε ηλικία και πιο ευκατάστατοι τουρίστες, που δεν τους αρέσουν οι πολλές μετακινήσεις. Οι περισσότεροι, πάντως, δεν μπορούν να αντισταθούν στον πειρασμό να κάνουν μπάνιο σε μία από τις χρυσαφένιες παραλίες που απλώνονται μπροστά τους.

Ιδιαίτερη αδυναμία για τη Σκιάθο, πάντως, τρέφουν και οι… γκουρμέ παραθεριστές, εκείνοι που θεωρούν πως δεν έχουν γνωρίσει έναν τόπο αν δεν κατακτήσουν πρώτα τα μυστικά της κουζίνας του. Και η αλήθεια είναι πως η «βασίλισσα των Σποράδων» έχει αρκετά μεγάλη αυτάρκεια, αφού εκτός από την αλιεία, προνόμιο όλων των νησιών, έχει ανεπτυγμένη κτηνοτροφία, γαλακτοκομικά, τυριά, μέλι, αλλά και πολύ νόστιμα γλυκά από τα τοπικά εργαστήρια ζαχαροπλαστικής. Μια βόλτα στις ψαροταβέρνες και στα εστιατόρια, ειδικά εκείνα που βρίσκονται στην προκυμαία, μπροστά στη θάλασσα, πείθει και τον πιο δύσπιστο ότι η Σκιάθος πέραν όλων των άλλων μπορεί να είναι και προορισμός για απαιτητικούς… ουρανίσκους. Προτιμήστε τοπικά προϊόντα για το πρωινό σας, ενώ φεύγοντας μπορείτε να πάρετε γλυκά, αξεσουάρ ή και καλαίσθητα σουβενίρ που θα ενθουσιάσουν τους φίλους σας κατά την επιστροφή σας.

Όσο για το πώς θα… χωνέψετε, η Σκιάθος εκτός από ταβέρνες διαθέτει και ωραιότατα μπαρ και κλαμπ που ουσιαστικά δεν έχουν ωράριο τραβώντας τη διασκέδαση μέχρι τις πρωινές ώρες. Και αυτό είναι ένα ακόμη ατού που κάνει τη Σκιάθο να ξεχωρίζει ως τουριστικός προορισμός υψηλών προδιαγραφών τον οποίο όλοι όσοι γνώρισαν θέλουν να τον επισκεφθούν ξανά.

Δείτε μια κορυφαία επιλογή Skiathos Restaurants Bar Dining – Sences Mystery Restaurant για ένα αξέχαστο δείπνο κατά την παραμονή σας στη Σκιάθο.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...