Τετάρτη, 2 Ιουλίου, 2025
Τετάρτη, 2 Ιουλίου, 2025

Οι βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων δεν είναι για όλους

Ημέρα:

spot_img
spot_img
spot_img

Σεμινάριο με θέμα τις Βραχυχρόνιες Μισθώσεις Ακινήτων συνδιοργάνωσαν η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών – Εμπόρων Νομού Καβάλας και ο Ροταριανός Όμιλος Δυτικής Καβάλας, την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018, στο ξενοδοχείο Ωκεανίς στην Καβάλα.

Εισηγητής, ο κ. Γιώργος Ιντζιάδης, Διαχειριστής Ακινήτων και Ταμίας του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιδιοκτητών Ακινήτων Βραχυχρόνιας Μίσθωσης.

Οι Οικοδεσπότες του σεμιναρίου, Γιάννης Παναγιωτίδης Πρόεδρος της Ομοσπονδίας και Άννα Παυλίδου Πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου, καλωσόρισαν τον εισηγητή και ευχαρίστησαν τους συμμετέχοντες στο κάλεσμά τους, για την παρακολούθηση του 1ου σεμιναρίου που διεξήχθη στην Καβάλα και το οποίο προσέφεραν χωρίς οικονομικό κόστος.

Ένα σεμινάριο θεωρείται επιτυχημένο αν ως τη λήξη του κρατήσει τους ακροατές καθηλωμένους, αν μπορεί να τους «γεννήσει» ερωτήματα, αν μπορεί ο εισηγητής να δώσει τεκμηριωμένες απαντήσεις σε θέματα που τους ενδιαφέρουν, σε απορίες, αδιέξοδα. Σε μία αίθουσα κατάμεστη, πέραν των 120 ατόμων, παρευρέθησαν παλαιοί, νέοι και εν δυνάμει μελλοντικοί ιδιοκτήτες ακινήτων βραχυχρόνιας μίσθωσης, φοροτεχνικοί, διαχειριστές ακινήτων, δικηγόροι, μηχανικοί και πολίτες που θέλησαν να πληροφορηθούν για το θέμα απλά για ενημέρωσή τους.

Ο εισηγητής, ταξίδεψε αυθημερόν από τη Θεσσαλονίκη και μοιράστηκε υπομονετικά τις γνώσεις του, απάντησε με ευγένεια σε κάθε ένα ερώτημα με τρόπο απλό και κατανοητό. Τα ερωτήματα αφορούσαν στην πλειοψηφία τους σε θέματα οικονομικής φύσης, σε ιδιαιτερότητες των «πλατφορμών» Booking και Airbnb, σε τρόπους διαχείρισης των ακινήτων για καλύτερες αποδόσεις, προβλήματα με τους επισκέπτες και πολλά άλλα από το μεγάλο αυτό θέμα που λέγεται βραχυχρόνια μίσθωση. Εστίασε δε στο σημείο που οφείλουν να προσέξουν όλοι και αυτό είναι ότι δεν είναι όλα τα σπίτια κατάλληλα για διάθεση τουριστικών καταλυμάτων, ούτε και ο καθείς κατάλληλος για οικοδεσπότης. Ισορροπία δύσκολη και επικίνδυνη για τον τουριστικό προφίλ της περιοχής μας.

Οι διοργανωτές ευχαρίστησαν τα ΜΜΕ που φιλοξένησαν και προώθησαν την πρόσκληση της εκδήλωσης καθώς και τα τηλεοπτικά συνεργεία που παρευρέθησαν, Center Tv, Star Βορείου Ελλάδος, Delta tv.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Στένωση καρωτίδας. Μήπως πρόκειται για… σιωπηλό κίνδυνο;

Η στένωση καρωτίδας, που ονομάζεται επίσης καρωτιδική νόσος, είναι...

Βασιλική Βασιλειάδου: Σχεδίασε μελετημένα και με τόλμη το μηχανογραφικό

"Μην υποτιμάτε τμήματα με χαμηλότερες βάσεις, καθώς συχνά έχουν...

Υπογράφηκε η σύμβαση για την επέκταση του Δημοτικού Σχολείου Ποδοχωρίου

Από τον δήμο Παγγαίου εκδόθηκε το παρακάω δελτίο τύπου: Υπογράφηκε...

Παράταση για έναν ακόμη μήνα στο έργο της πλατείας Καπνεργάτη

Παράταση εργασιών για έναν ακόμη μήνα ζήτησε ο ανάδοχος...

Έλεγχοι ιδιοκτητών δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς στον Δήμο Καβάλας  

Ο Δήμος Καβάλας ενημερώνει τους δημότες για την έναρξη...

Καλοκαιρινές Μουσικές Εκδηλώσεις του Δήμου Θάσου 2025

Στην παραλία Λιμεναρίων και στον αύλειο χώρο του «Αρχαιολογικού...

Πατίνια για μωρά & παιδικά κράνη: Ασφάλεια, χαρά και ελευθερία στις πρώτες βόλτες

Πατίνια για μωρά: Το πρώτο βήμα προς την ανεξαρτησία Υπάρχει...

Στο λιμάνι της Καβάλας «Απόστολος Παύλος» η ΤΠΚ «ΝΤΕΓΙΑΝΝΗΣ»

Η πυραυλάκατος του Πολεμικού Ναυτικού ΤΠΚ "ΥΠΟΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΝΤΕΓΙΑΝΝΗΣ", κατέπλευσε...