Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Οι βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων δεν είναι για όλους

Ημέρα:

spot_img

Σεμινάριο με θέμα τις Βραχυχρόνιες Μισθώσεις Ακινήτων συνδιοργάνωσαν η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών – Εμπόρων Νομού Καβάλας και ο Ροταριανός Όμιλος Δυτικής Καβάλας, την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018, στο ξενοδοχείο Ωκεανίς στην Καβάλα.

Εισηγητής, ο κ. Γιώργος Ιντζιάδης, Διαχειριστής Ακινήτων και Ταμίας του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιδιοκτητών Ακινήτων Βραχυχρόνιας Μίσθωσης.

Οι Οικοδεσπότες του σεμιναρίου, Γιάννης Παναγιωτίδης Πρόεδρος της Ομοσπονδίας και Άννα Παυλίδου Πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου, καλωσόρισαν τον εισηγητή και ευχαρίστησαν τους συμμετέχοντες στο κάλεσμά τους, για την παρακολούθηση του 1ου σεμιναρίου που διεξήχθη στην Καβάλα και το οποίο προσέφεραν χωρίς οικονομικό κόστος.

Ένα σεμινάριο θεωρείται επιτυχημένο αν ως τη λήξη του κρατήσει τους ακροατές καθηλωμένους, αν μπορεί να τους «γεννήσει» ερωτήματα, αν μπορεί ο εισηγητής να δώσει τεκμηριωμένες απαντήσεις σε θέματα που τους ενδιαφέρουν, σε απορίες, αδιέξοδα. Σε μία αίθουσα κατάμεστη, πέραν των 120 ατόμων, παρευρέθησαν παλαιοί, νέοι και εν δυνάμει μελλοντικοί ιδιοκτήτες ακινήτων βραχυχρόνιας μίσθωσης, φοροτεχνικοί, διαχειριστές ακινήτων, δικηγόροι, μηχανικοί και πολίτες που θέλησαν να πληροφορηθούν για το θέμα απλά για ενημέρωσή τους.

Ο εισηγητής, ταξίδεψε αυθημερόν από τη Θεσσαλονίκη και μοιράστηκε υπομονετικά τις γνώσεις του, απάντησε με ευγένεια σε κάθε ένα ερώτημα με τρόπο απλό και κατανοητό. Τα ερωτήματα αφορούσαν στην πλειοψηφία τους σε θέματα οικονομικής φύσης, σε ιδιαιτερότητες των «πλατφορμών» Booking και Airbnb, σε τρόπους διαχείρισης των ακινήτων για καλύτερες αποδόσεις, προβλήματα με τους επισκέπτες και πολλά άλλα από το μεγάλο αυτό θέμα που λέγεται βραχυχρόνια μίσθωση. Εστίασε δε στο σημείο που οφείλουν να προσέξουν όλοι και αυτό είναι ότι δεν είναι όλα τα σπίτια κατάλληλα για διάθεση τουριστικών καταλυμάτων, ούτε και ο καθείς κατάλληλος για οικοδεσπότης. Ισορροπία δύσκολη και επικίνδυνη για τον τουριστικό προφίλ της περιοχής μας.

Οι διοργανωτές ευχαρίστησαν τα ΜΜΕ που φιλοξένησαν και προώθησαν την πρόσκληση της εκδήλωσης καθώς και τα τηλεοπτικά συνεργεία που παρευρέθησαν, Center Tv, Star Βορείου Ελλάδος, Delta tv.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...