Σάββατο, 1 Οκτωβρίου, 2022

Τραγωδία στη Λεκάνη: Το σημείωμα που άφησε ο δολοφόνος και αυτόχειρας

Σοκαρισμένη είναι η κοινωνία της Καβάλας μετά το διπλό φονικό...

Έγκλημα στην Λεκάνη: Ποια ήταν η 31χρονη Γερμανίδα μητέρα

Σοκ προκαλεί η διπλή άγρια δολοφονία στην...

«Απειλούσε ότι θα τη σκοτώσει», λέει ο Δικηγόρος της 30χρονης

Όπως αποκάλυψε ο δικηγόρος της άτυχης γυναίκας,...

Θάσος: 10% περισσότερες οι αφίξεις, μικρότερο όμως το κατά κεφαλήν έσοδο

Ικανοποιημένοι οι ξενοδόχοι του νησιού από τη φετινή τουριστική περίοδο

spot_img

Ακολούθησε μας

Με θετικό πρόσημο κλείνει για τους ξενοδόχους της Θάσου, η φετινή τουριστική περίοδος, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον «Ενήμερο» και το Kavala Web News, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων του νησιού, Πάρης Παρασχούδης.

«Η εικόνα είναι αναμφισβήτητα θετική και πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι από τη φετινή τουριστική περίοδο. Η χρονιά φαινόταν καλή από την αρχή, γιατί είχαμε πάρα πολλές κρατήσεις από νωρίς», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παρασχούδης.

Το μεγαλύτερο όφελος είχαν καταλύματα με άδειες ενοικιαζόμενων δωματίων – Δεν «ευδοκιμεί» στη Θάσο το Airbnb

«Αυτές, δυστυχώς, είναι κρατήσεις με μεγάλη έκπτωση κι ως εκ τούτου, επιθυμητό είναι να μην είναι πολλές, να μη ξεπερνούν δηλαδή το 30%. Όταν φτάνει να είναι 70%, αυτό δεν είναι καλό για εμάς τους ξενοδόχους. Πουλήσαμε νωρίς, πουλήσαμε φθηνά και γεμίσαμε νωρίς. Έτσι δεν είχαμε διαθέσιμα δωμάτια για όσους έρχονται στο νησί μη οργανωμένοι, γι’ αυτό και απευθύνθηκαν στην ελεύθερη αγορά. Στη Θάσο, επειδή δεν υπάρχουν πολλές εξοχικές κατοικίες, δεν είναι έντονο το φαινόμενο του Airbnb. Στο νησί όμως υπάρχουν επίσημα τουριστικά καταλύματα με άδειες ενοικιαζομένων δωματίων, μερικά εξ αυτών πολύ αξιόλογες μονάδες, που είχαν θεωρώ το μεγαλύτερο όφελος, αφού δεν είχαν οργανωμένο τουρισμό», τόνισε στη συνέχεια των δηλώσεων του ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου.

Κατά 10% περισσότερες φέτος οι αφίξεις στη Θάσο – Μικρότερο όμως το κατά κεφαλήν έσοδο

Σύμφωνα πάντα με τον κ. Παρασχούδη, η αύξηση των αφίξεων στο νησί, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, ανέρχεται περίπου στο 10%.

«Αυτό το ποσοστό είναι μια τεράστια αύξηση, δεν είναι μικρή. Όσον αφορά τις εισπράξεις όμως εκεί έχουμε ένα θέμα. Μπορεί να έχουμε περισσότερες αφίξεις, αλλά το κατά κεφαλήν έσοδο είναι μικρότερο. Το τι ξοδεύει δηλαδή ο κάθε επισκέπτης στο νησί. Ο μέσος όρος είναι χαμηλός, γιατί ξοδεύουν λιγότερα και γιατί μένουν και λιγότερο στο νησί, όπως κάνουν οι Βαλκάνιοι επισκέπτες, ενώ οι βορειοευρωπαίοι μένουν για μια εβδομάδα ή ακόμη και δυο. Η χρονιά έχει γενικότερα θετικό πρόσημο, όμως αυτό που μένει στο πορτοφόλι για έναν ξενοδόχο δεν είναι ικανοποιητικό», ανέφερε σχετικά ο κ. Παρασχούδης.

Οκτώβριο και Μάιο τα ξενοδοχεία στο νησί δουλεύουν με ζημιά…

Ερωτηθείς για το αν υπάρχει κίνηση στο νησί μέχρι και αυτήν την περίοδο, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου, απάντησε: «Τον Οκτώβριο, όπως και τον Μάιο, τα ξενοδοχεία δουλεύουν με ζημιά. Το κάνουν για να αναδείξουν την περιοχή επειδή έχουν πιέσεις από τους tour operators για να κάνουν συμβόλαιο. Όσοι έχουν δυνατότητα να κλείσουν το κάνουν. Παρά το ότι όλοι επικαλούμαστε την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, όλοι κάνουν το αντίθετο μόλις φτάσουμε τέλη Σεπτεμβρίου κι αλλάξει λίγο ο καιρός και τα κλείνουν. Δεν είναι κερδοφόρος περίοδος αυτή του Οκτωβρίου, οι τιμές είναι τόσο χαμηλές που δεν αξίζει τον κόπο να είσαι ανοιχτός. Το κάνουμε απλά για να διαφημίσουμε τον τόπο μας».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα