Κυριακή, 3 Μαρτίου, 2024
Κυριακή, 3 Μαρτίου, 2024

Τουρισμός: Αύξηση εισπράξεων και διανυκτερεύσεων στην ΠΑΜΘ

Ημέρα:

Σημαντική αύξηση των εισπράξεων, αλλά και των διανυκτερεύσεων ανάμεσα στο 2017 και 2018, καταγράφεται στα στατιστικά της Τράπεζας της Ελλάδος, τα οποία παρουσίασε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης την Τετάρτη (23/1), στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Κώστας Αντωνιάδης. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Οκτώβριο του 2018 καταγράφεται αύξηση στις ταξιδιωτικές εισπράξεις, καθώς το 2017 οι εισπράξεις για το παραπάνω διάστημα ανήλθαν στα 242 εκατομμύρια ευρώ για την περιφέρεια Α.Μ.Θ., ενώ το 2018 έφτασαν τα 281 εκατομμύρια ευρώ. Οι επισκέψεις το 2017 ανήλθαν στο 1.115.000, ενώ το 2018 στο 1.604.000. Όσον αφορά τις διανυκτερεύσεις από τις 4.672.000 την περίοδο Ιανουρίου – Σεπτεμβρίου 2017, την αντίστοιχη περίοδο για το 2018 αυτές ανήλθαν στις 5.580.000.

«Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και σε επιφυλακή. Υπάρχουν δυο παράγοντες που δεν πρέπει να ξεχνάμε. Την ανάκαμψη της αγοράς της Τουρκίας, αλλά και των χωρών της Λεκάνης της Μεσογείου»

«Νομίζω ότι και το 2018 κινήθηκε θετικά, ήταν μια πολύ καλή χρονιά τουριστικά για την περιφέρειά μας και ευελπιστώ το 2019 να είναι εξίσου καλή. Πρέπει να είμαστε όμως προσεκτικοί και σε επιφυλακή. Υπάρχουν δυο παράγοντες που δεν πρέπει να ξεχνάμε. Την ανάκαμψη της αγοράς της Τουρκίας, αλλά και των χωρών της Λεκάνης της Μεσογείου (Αίγυπτος, Τυνησία, Αλγερία) που κάνουν τουριστικό come back, αλλά και το επερχόμενο brexit που θα δημιουργήσει προβλήματα σε χώρες, όπως η δική μας, η Ιταλία και η Ισπανία», ανέφερε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο Κώστας Αντωνιάδης.

Στην τουριστική έκθεση των Βρυξελών θα μετέχει η Π.Α.Μ.Θ. με τιμώμενο προορισμό τη Θάσο

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού αναφέρθηκε στην τουριστική έκθεση των Βρυξελών σημειώνοντας σχετικά: «Τον επόμενο μήνα, από τις 7 έως τις 10 Φεβρουαρίου, η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα συμμετέχει στην τουριστική έκθεση των Βρυξελών. Αυτό γίνεται για πρώτη φορά κι αυτό γιατί πετύχαμε να είναι τιμώμενος προορισμός η Θάσος. Από πέρυσι έχουμε απευθείας αεροπορική σύνδεση από τις Βρυξέλες με το αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος», ενώ τον Μάιο φιλοξενήσαμε περίπου 30 Βέλγους και Ολλανδούς δημοσιογράφους και tour operator στη Θάσο και την Καβάλα».

«Στόχος μας είναι να προσελκύσουμε αφενός περισσότερους Βέλγους τουρίστες, αφετέρου να μπορέσουμε να επιτύχουμε να υπάρξει μια ακόμη αεροπορική σύνδεση από την Ολλανδία με την Καβάλα»

«Αυτό μας έδωσε τη δυνατότητα να έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία με τη διευθύντρια του Ε.Ο.Τ. των Κάτω Χωρών και καταφέραμε σε συνεργασία με δυο ιδιώτες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό κλάδο και συγκεκριμένα με την κ. Μαρία Πολυμέρου και τον Νίκο Λαμπαδάριο να πετύχουμε, ώστε στη συγκεκριμένη τουριστική έκθεση να είναι τιμώμενος προορισμός η Θάσος. Την πρώτη ημέρα των εγκαινίων θα γίνει μια ειδική παρουσίαση του νησιού, θα υπάρχουν εξειδικευμένοι δημοσιογράφοι, tour operators, αλλά και πρακτορεία που θα τα διοχετεύσουν σε όλα τα μέσα ενημέρωσης και στο διαδίκτυο, ώστε να κάνουμε ακόμη πιο γνωστή την περιοχή μας γενικότερα κι ειδικότερα το νησί της Θάσου στην αγορά του Βελγίου και της Ολλανδίας. Στόχος μας είναι να προσελκύσουμε αφενός περισσότερους Βέλγους τουρίστες, αφετέρου να μπορέσουμε να επιτύχουμε να υπάρξει μια ακόμη αεροπορική σύνδεση από την Ολλανδία με την Καβάλα», συμπλήρωσε σχετικά ο κ. Αντωνιάδης.

Για τη συμμετοχή του στην τουριστική έκθεση της Νέας Υόρκης

Ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της περιφέρειας Α.Μ.Θ. αναφέρθηκε και στη συμμετοχή του στην τουριστική έκθεση της Νέας Υόρκης υπογραμμίζοντας: «Θα συμμετάσχω μαζί με τη «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» από την Παρασκευή (25/1) μέχρι και την Κυριακή (27/1) στην τουριστική έκθεση της Νέας Υόρκης, προκειμένου να έχουμε επαφές με την ομογένεια, αλλά και με τα σωματεία που θα συγκροτούνται σε όλη την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Μου δίνεται η δυνατότητα να προβάλλω και να προωθήσω το νησί της Θάσου, αλλά και γενικότερα όλους τους δήμους της περιφέρειάς μας και τη Σαμοθράκη. Πολλοί ομογενείς έλκουν την καταγωγή τους από την Α.Μ.Θ. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι την ίδια περίοδο φιλοξενείται στο ελληνικό προξενείο η έκθεση που αφορά τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων κι ήδη έχουμε επαφή με τους εκπροσώπους αρχαιοτήτων, ώστε να υπάρξει μια προσωπική επαφή και με τον Έλληνα πρόξενο, αλλά και με τους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό κλάδο, για να μπορέσουμε ακόμη πιο δυνατά να προωθήσουμε το τουριστικό προϊόν της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης».

Σε εκθέσεις των Βαλκανίων θα μετέχει τον επόμενο μήνα η περιφέρεια Α.Μ.Θ.

Καταληκτικά, ο Κώστας Αντωνιάδης δήλωσε ότι τον Φεβρουάριο η περιφέρεια Α.Μ.Θ. θα συμμετέχει σε τρεις τουριστικές εκθέσεις ύψιστης σημασίας, όπως τις χαρακτήρισε, σε Βουλγαρία, Σερβία και Ρουμανία.

«Αυτό το απαιτούσε η Ένωση Ξενοδόχων Θράκης, Καβάλας, Θάσου, αλλά και τα Επιμελητήρια, γιατί όπως είναι γνωστό οι βαλκανικές χώρες είναι πρώτες σε επισκεψιμότητα για την περιφέρειά μας. Καλώ όλους όσοι θέλουν να συμμετάσχουν στις παραπάνω εκθέσεις να το δηλώσουν, καθώς μπορούν να φιλοξενηθούν στο δικό μας περίπτερο. Τέλος, τον Μάιο και σε συνεργασία με τον Ε.Ο.Τ. του Ισραήλ, καθώς και με τουριστικά γραφεία θα φιλοξενήσουμε περίπου 30 Ισραηλινούς δημοσιογράφους και tour operators σε Καβάλα και Θάσο», επισήμανε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο κ. Αντωνιάδης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ανδρικό χάπι αντισύλληψης – Πώς λειτουργεί

Ένα μη ορμονικό ανδρικό αντισυλληπτικό χάπι ενδέχεται να γίνει πραγματικότητα. Πειράματα υποδεικνύουν ότι...

Συμβουλές για να μην γερνάει ο λαιμός σας

Ο λαιμός είναι μια περιοχή του σώματός μας όπου...

Νέο ενδοσκοπικό σύστημα εντοπίζει τους καρκίνους με ακρίβεια 90%

Η έγκαιρη διάγνωσή τους είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για...

Μάνθος Κλεανθίδης: Έχουμε έναν πολύ δυναμικό Σύνδεσμο Προπονητών Ποδοσφαίρου

Εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα 11 Μαρτίου...

Θα στενάξει η Καβάλα από το κυκλοφοριακό το καλοκαίρι

Νίκος Ίμβρος: Για μας τους κατοίκους της πόλης, έτσι...

Όλα είναι έτοιμα για την 19η «Αλφαβητοπαρέλαση»

Πανέτοιμη δηλώνει, μέσω του προέδρου της, Βασίλη Μαυρομμάτη, η...

Εντός των ημερών θα πληρωθούν οι υπάλληλοι των βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Καβάλας

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να λυθεί το πρόβλημα...