Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Πληρότητες πάνω από 75% στα ξενοδοχεία της Καβάλας

Ημέρα:

Ξεπέρασαν το 75% οι πληρότητες στα ξενοδοχεία της Καβάλας, κατά τη διάρκεια των ημερών του Πάσχα, γεγονός που γέμισε με ικανοποίηση τους ξενοδόχους της περιοχής μας.

«Είμαστε ικανοποιημένοι, σε γενικές γραμμές, από την κίνηση που καταγράφηκε στα ξενοδοχεία μας το τριήμερο του Πάσχα. Οι πληρότητες κυμάνθηκαν στους στόχους που είχαμε θέσει. Πολλά ξενοδοχεία είχαν καλές πληρότητες, ο μέσος όρος των οποίων, ξεπέρασε το 75%. Πολλές μονάδες άνοιξαν και στις γύρω περιοχές, εκτός της πόλης, οι οποίες επίσης κατέγραψαν σημαντικές πληρότητες, ενώ καλά πήγε και η Θάσος, στις μονάδες βέβαια που ήταν ανοιχτές», δήλωσε στον «Ενήμερο» ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Καβάλας, Αντώνης Μιτζάλης.

Σταθερή αξία οι Βούλγαροι επισκέπτες – Αρκετοί και οι Έλληνες που επέλεξαν την Καβάλα για το Πάσχα

«Ο καιρός μας προβλημάτισε λίγο τη Μεγάλη Παρασκευή, ίσως και η χαλαζόπτωση της Τρίτης, όμως κατά τα άλλα βοήθησε, οι επισκέπτες πέρασαν καλά, τόνωσαν την τοπική αγορά, κυρίως τα εστιατόρια και τις ταβέρνες, ενώ το ίδιο έγινε και στο νησί της Θάσου. Τώρα πλέον επιστρέφουμε στα δύσκολα, μέχρι να ανοίξει η τουριστική σεζόν για τα καλά, δηλαδή μετά τις 20 Μαϊου. Όσον αφορά την «ταυτότητα» των επισκεπτών, είχαμε αρκετούς Έλληνες, είτε με γκρουπ, είτε μεμονωμένους, επίσης πολλούς Βούλγαρους που είναι σταθερή αξία για την περιοχή μας και αρκετούς Ρουμάνους, όπως και κάποιους Τούρκους», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Καβάλας.

«Η προσπάθεια όλων των φορέων να τονώσουμε τον τουρισμό, πιστεύω ότι θα ανταμειφθεί»

Ερωτηθείς τέλος αναφορικά με το αν είναι ανήσυχος από τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα κι αν αυτές θα επηρεάσουν την τουριστική κίνηση, ο Αντώνης Μιτζάλης απάντησε: «Δεν μπορώ να σχολιάσω κάτι για τις πολιτικές εξελίξεις, όμως εύχομαι να μην έχουμε παρατράγουδα. Πιστεύω ότι όλοι έχουν καταλάβει ότι χρειάζεται ηρεμία για τον τουρισμό. Αν επιτευχθεί αυτό, θα έχουμε μια καλή χρονιά. Δεν μπορώ να πω εξαιρετική, διότι έχουμε πολλούς παράγοντες, οι οποίοι μας τραβάνε προς τα κάτω, όπως η αύξηση του Φ.Π.Α., το θέμα της ασφάλειας, η συνθήκη Σένγκεν κλπ. Όλοι αυτοί οι παράγοντες δεν βοηθάνε, αλλά απ’ την άλλη έχουμε ένα καλό προϊόν, το τιμάμε, έχουμε κάνει πολλή προσπάθεια όλοι, επιχειρηματίες, φορείς, δήμοι και περιφέρεια να τονώσουμε τον τουρισμό στην περιοχή και πιστεύω ότι η προσπάθεια μας θα ανταμειφθεί».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...