Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Πάρης Παρασχούδης: «Θα μας επηρεάσει το κλείσιμο των ξενοδοχείων γιατί εξαρτόμαστε από άλλες αγορές»

Ημέρα:

Τις αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης για τη στήριξη του τουριστικού κλάδου, περιμένουν με αγωνία και οι ξενοδόχοι, όπως τόνισε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων της Θάσου, Πάρης Παρασχούδης.

«Σαφώς προτεραιότητα είναι η υγεία όλων μας. Αυτό έχει δείξει με τις αποφάσεις που έχει λάβει και η ελληνική κυβέρνηση. Από εκεί και πέρα αφού ξεπεράσουμε αυτό το μεγάλο πρόβλημα, κάτι που θα συμβεί αργά ή γρήγορα, χωρίς όσο το δυνατό μεγάλες απώλειες, θα πρέπει να δούμε τις επιπτώσεις που θα έχει αφήσει η πανδημία στην παγκόσμια οικονομία», υπογράμμισε αρχικά στις δηλώσεις του ο κ. Παρασχούδης.

«Θα μας επηρεάσει σίγουρα, το κλείσιμο των ξενοδοχείων τη συγκεκριμένη περίοδο, δεν υπάρχει περίπτωση να μη συμβεί αυτό, γιατί δεν έχει σχέση μόνο με το τι κάνουμε εμείς, αλλά και το τι κάνουν οι υπόλοιπες αγορές…»

 Ερωτηθείς αναφορικά με το αν πιστεύει ότι το νησί της Θάσου δεν θα επηρεαστεί και τόσο από το κλείσιμο των ξενοδοχείων μέχρι το τέλος Απριλίου, μιας και γενικότερα τη συγκεκριμένη περίοδο ο αριθμός των επισκεπτών δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλος, ο κ. Παρασχούδης απάντησε: «Θα μας επηρεάσει σίγουρα το κλείσιμο των ξενοδοχείων τη συγκεκριμένη περίοδο, δεν υπάρχει περίπτωση να μη συμβεί αυτό, γιατί δεν έχει σχέση μόνο με το τι κάνουμε εμείς, αλλά και το τι κάνουν οι υπόλοιπες αγορές σε σχέση με αυτό. Μπορεί δηλαδή εμείς να το έχουμε ξεπεράσει, αλλά βασικές αγορές, όπως για παράδειγμα είναι για εμάς η Αγγλία, να συνεχίσουν να έχουν το πρόβλημα. Άρα, δεν εξαρτάται από τις δικές μας πρωτοβουλίες, αλλά και από αυτές που θα λάβουν χώρες που είχαν σαν προορισμό το νησί μας».

«Λογικό το χρονικό διάστημα κλεισίματος των ξενοδοχείων. Αυτό γιατί φαίνεται ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης είναι να το ξεπεράσουμε όσο το δυνατό γρηγορότερα, με τις λιγότερες απώλειες»

Σε ερώτηση για το αν θεωρεί υπερβολικό ή όχι το διάστημα κλεισίματος των ξενοδοχείων και των καταλυμάτων μέχρι και τις 30 Απριλίου, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων της Θάσου απάντησε: «Είναι λογικό αυτό το χρονικό διάστημα. Αυτό γιατί φαίνεται ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης είναι να το ξεπεράσουμε όσο το δυνατό γρηγορότερα, με τις λιγότερες απώλειες, για να μπορέσουμε να έχουμε μια καλύτερη θερινή περίοδο. Ωστόσο, πρέπει να τονίσουμε με έμφαση ότι σε αυτές τις περιπτώσεις δεν μπορεί κανείς να προδιαγράψει με σιγουριά την κατάσταση και πως αυτή θα εξελιχθεί».

«Δεν νομίζω κανείς μας να περίμενε να συμβεί κάτι τέτοιο. Είναι πολύ πιο δυνατό, όλο αυτό που συμβαίνει από ό,τι εν τέλει το περιμέναμε…»

Ο κ. Παρασχούδης, στο πλαίσιο των δηλώσεών του, παραδέχθηκε ότι πραγματικά κανείς δεν περίμενε ότι η εξάπλωση του κορωνοϊού θα είχε μια τέτοια εξέλιξη.

«Δεν νομίζω κανείς μας να περίμενε να συμβεί κάτι τέτοιο. Είναι πολύ πιο δυνατό, όλο αυτό που συμβαίνει από ό,τι εν τέλει το περιμέναμε. Παρότι μας είχαν προειδοποιήσει οι ειδικοί επιστήμονες, νομίζαμε ότι αυτά συμβαίνουν μόνο στις ταινίες που όλοι έχουμε δει. Όμως συνέβη, είναι μια πραγματικότητα που ξαναλέω κανείς μας δεν περίμενε».

«Είναι πολύ σημαντικό να στηριχθούν οι επιχειρήσεις, για να μπορέσουν με τη σειρά τους να στηρίξουν την αλυσίδα, όπως είναι κατά κύριο λόγο οι εργαζόμενοι, οι προμηθευτές, οι τράπεζες κλπ.»

Τέλος, σε ερώτηση για το ποιο εκτιμά ότι θα είναι το μέγεθος της ζημιάς στον κλάδο του τουρισμού από την πανδημία του κορωνοϊού, αλλά και πως θα μπορέσουν να αντεπεξέλθουν οι ξενοδόχοι σε όλη αυτή τη δυσμενή κατάσταση που έχει ανακύψει, ο Πάρης Παρασχούδης απάντησε: «Περιμένουμε τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τις τουριστικές επιχειρήσεις. Αυτό είναι υπό διαπραγμάτευση ακόμη. Είναι πολύ σημαντικό να στηριχθούν οι επιχειρήσεις, για να μπορέσουν με τη σειρά τους να στηρίξουν την αλυσίδα, όπως είναι κατά κύριο λόγο οι εργαζόμενοι, οι προμηθευτές, οι τράπεζες κλπ. Πιστεύω ότι για φέτος δεν θα υπάρξει ουσιαστικό πρόβλημα. Αν όμως δημιουργηθεί γενικότερα μια οικονομική κρίση και συνεχιστεί τις επόμενες χρονιές, τότε θα έχουμε σημαντικότατο πρόβλημα».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...