Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024
Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Οι Ρώσοι “ψηφίζουν” Ελλάδα για διακοπές

Ημέρα:

spot_img

Ικανοποιημένη από την συμμετοχή του δήμου Καβάλας στην τουριστική έκθεση της Μόσχας «ΜΙΤΤ 2016», επέστρεψε από τη ρωσική πρωτεύουσα, η πρόεδρος της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑΣ», Αναστασία Ιωσηφίδου.  

Ο δήμος Καβάλας συμμετείχε στη διεθνή τουριστική έκθεση της Ρωσίας (23 -26 Μαρτίου), για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά κι όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε με δηλώσεις της στον «Ενήμερο» η κ. Ιωσηφίδου, η παρουσία της Καβάλας εκεί ήταν δυναμική.

Αναμενόμενο το διαρκώς αυξανόμενο ενδιαφέρον των Ρώσων για την ελληνική αγορά

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η κ. Ιωσηφίδου, στη φετινή «ΜΙΤΤ» υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον από ελληνικές αποστολές, οι οποίες ήταν πολύ περισσότερες από την προηγούμενη χρονιά.

«Αυτό προφανώς έχει συμβεί λόγω του ότι το 2016 είναι η χρονιά ελληνορωσικής φιλίας και φυσικά λόγω των εξελίξεων που συμβαίνουν σε πολιτικό επίπεδο. Είναι αναμενόμενο ότι όλο και περισσότεροι Ρώσοι θα δείξουν ενδιαφέρον για την ελληνική αγορά και κατ’ επέκταση και για την περιοχή μας, οπότε κι εμείς καλώς επιλέξαμε τη συμμετοχή μας στη έκθεση της Μόσχας», δήλωσε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑΣ».

Το θέμα της βίζας σοβαρό εμπόδιο – Είναι θέμα της Ε.Ε. κι όχι της Ελλάδας απάντησε η εκπρόσωπος του ΥΠ.ΕΞ.

Το περίπτερο του δήμου Καβάλας επισκέφθηκε και η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, συνοδευόμενη από τον γενικό γραμματέα του Ε.Ο.Τ. «Υπήρξε επαφή και με τους δυο, η οποία και θα συνεχιστεί. Γενικότερα υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση από τη συμμετοχή μας στην έκθεση της Μόσχας», υπογράμμισε σχετικά η Αναστασία Ιωσηφίδου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρώτο θέμα που έθεσαν οι δημοσιογράφοι στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ήταν το ότι παρά το γεγονός πως το 70% των Ρώσων θέλουν να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα, βρίσκουν ένα σοβαρό εμπόδιο μπροστά τους που δεν είναι άλλο από το θέμα της βίζας.

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών που παρίστατο στη συνέντευξη Τύπου απάντησε ότι το θέμα της βίζας αφορά την Ε.Ε. κι όχι την Ελλάδα.

Έντονο το ενδιαφέρον των Ρώσων για τον θρησκευτικό τουρισμό

«Σε κάθε περιοχή του εξωτερικού που πηγαίνουμε κοιτάζουμε να επικεντρωνόμαστε ή να προβάλλουμε επιπλέον στοιχεία που ενδιαφέρουν τον επισκέπτη. Οι Ρώσοι είναι γνωστό ότι ενδιαφέρονται έντονα για τον θρησκευτικό τουρισμό, πέρα από το κλασικό «ήλιος και θάλασσα». Είχαμε επιπλέον φυλλάδιο θρησκευτικού τουρισμού, προκειμένου να μπορέσουμε να προσελκύσουμε επισκέπτες γιατί με τόσους ελληνικούς προορισμούς θα πρέπει να προβάλλουμε το κάτι διαφορετικό που έχουμε. Επίσης είχαμε ένα μονοσέλιδο και μάλιστα στη ρωσική γλώσσα, για το τι μπορεί να δει ένας Ρώσος μέσα σε επτά ημέρες στην Καβάλα, καθώς επίσης κι ένα ειδικό έντυπο προβολής στα ρώσικα», κατέληξε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις της στον «Ενήμερο» η Αναστασία Ιωσηφίδου.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2024» της Καβάλας

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2024", οι οποίες θα...

Energean: Έκτη ανακάλυψη φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο, αυτήν την φορά στην Αίγυπτο

Την έκτη της ανακάλυψη κοιτάσματος φυσικού αερίου στην Ανατολική...

Με σαράντα εκδηλώσεις η «Λευκή Νύχτα» στην Καβάλα

Συνέντευξη Τύπου προκειμένου να παρουσιάσουν τις εκδηλώσεις που θα...

Τσουχτερά πρόστιμα για όσους ανάβουν φωτιά στην ύπαιθρο

Κυριάκος Μανδρανής: Είναι κλιμακωτά ανάλογα με τον δείκτη επικινδυνότητας...

Πονοκέφαλος για τους λογιστές οι προσυμπληρωμένες δηλώσεις

Τον μπελά τους έχουν βρει λογιστές και φορολογούμενοι, με...

Επίσκεψη του Νίκου Παναγιωτόπουλου στον Δήμαρχο Θάσου

Την Τετάρτη 22 Μαΐου 2024, επισκέφθηκε τη Νήσο Θάσο...

Σωτήρης Λαζαρίδης: Προχωράμε για την επόμενη μέρα όλοι μαζί

«Η προσέλευση στις εκλογές του Τ.Ε.Ε. - Α.Μ. την...

Νέες βραβεύσεις από την Energean σε σχολεία του Δήμου Καβάλας

Στον Σχολικό Μαραθώνιο «Πάμε Ανακύκλωση» Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η...