Τρίτη, 24 Μαΐου, 2022

Οι Ρώσοι “ψηφίζουν” Ελλάδα για διακοπές

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News
spot_img

Ικανοποιημένη από την συμμετοχή του δήμου Καβάλας στην τουριστική έκθεση της Μόσχας «ΜΙΤΤ 2016», επέστρεψε από τη ρωσική πρωτεύουσα, η πρόεδρος της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑΣ», Αναστασία Ιωσηφίδου.

Ο δήμος Καβάλας συμμετείχε στη διεθνή τουριστική έκθεση της Ρωσίας (23 -26 Μαρτίου), για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά κι όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε με δηλώσεις της στον «Ενήμερο» η κ. Ιωσηφίδου, η παρουσία της Καβάλας εκεί ήταν δυναμική.

Αναμενόμενο το διαρκώς αυξανόμενο ενδιαφέρον των Ρώσων για την ελληνική αγορά

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η κ. Ιωσηφίδου, στη φετινή «ΜΙΤΤ» υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον από ελληνικές αποστολές, οι οποίες ήταν πολύ περισσότερες από την προηγούμενη χρονιά.

«Αυτό προφανώς έχει συμβεί λόγω του ότι το 2016 είναι η χρονιά ελληνορωσικής φιλίας και φυσικά λόγω των εξελίξεων που συμβαίνουν σε πολιτικό επίπεδο. Είναι αναμενόμενο ότι όλο και περισσότεροι Ρώσοι θα δείξουν ενδιαφέρον για την ελληνική αγορά και κατ’ επέκταση και για την περιοχή μας, οπότε κι εμείς καλώς επιλέξαμε τη συμμετοχή μας στη έκθεση της Μόσχας», δήλωσε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑΣ».

Το θέμα της βίζας σοβαρό εμπόδιο – Είναι θέμα της Ε.Ε. κι όχι της Ελλάδας απάντησε η εκπρόσωπος του ΥΠ.ΕΞ.

Το περίπτερο του δήμου Καβάλας επισκέφθηκε και η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, συνοδευόμενη από τον γενικό γραμματέα του Ε.Ο.Τ. «Υπήρξε επαφή και με τους δυο, η οποία και θα συνεχιστεί. Γενικότερα υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση από τη συμμετοχή μας στην έκθεση της Μόσχας», υπογράμμισε σχετικά η Αναστασία Ιωσηφίδου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρώτο θέμα που έθεσαν οι δημοσιογράφοι στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ήταν το ότι παρά το γεγονός πως το 70% των Ρώσων θέλουν να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα, βρίσκουν ένα σοβαρό εμπόδιο μπροστά τους που δεν είναι άλλο από το θέμα της βίζας.

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών που παρίστατο στη συνέντευξη Τύπου απάντησε ότι το θέμα της βίζας αφορά την Ε.Ε. κι όχι την Ελλάδα.

Έντονο το ενδιαφέρον των Ρώσων για τον θρησκευτικό τουρισμό

«Σε κάθε περιοχή του εξωτερικού που πηγαίνουμε κοιτάζουμε να επικεντρωνόμαστε ή να προβάλλουμε επιπλέον στοιχεία που ενδιαφέρουν τον επισκέπτη. Οι Ρώσοι είναι γνωστό ότι ενδιαφέρονται έντονα για τον θρησκευτικό τουρισμό, πέρα από το κλασικό «ήλιος και θάλασσα». Είχαμε επιπλέον φυλλάδιο θρησκευτικού τουρισμού, προκειμένου να μπορέσουμε να προσελκύσουμε επισκέπτες γιατί με τόσους ελληνικούς προορισμούς θα πρέπει να προβάλλουμε το κάτι διαφορετικό που έχουμε. Επίσης είχαμε ένα μονοσέλιδο και μάλιστα στη ρωσική γλώσσα, για το τι μπορεί να δει ένας Ρώσος μέσα σε επτά ημέρες στην Καβάλα, καθώς επίσης κι ένα ειδικό έντυπο προβολής στα ρώσικα», κατέληξε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις της στον «Ενήμερο» η Αναστασία Ιωσηφίδου.

spot_img
spot_img

Διαφημίσεις