Κυριακή, 3 Μαρτίου, 2024
Κυριακή, 3 Μαρτίου, 2024

Γιάννης Μαρκιανός: Ο οδικός τουρισμός έσωσε την «παρτίδα»

Ημέρα:

«Πλέον έχουμε μία καλή εικόνα για το φετινό καλοκαίρι, όσον αφορά την κίνηση στα ενοικιαζόμενα δωμάτια, καθώς στην αρχή τα πράγματα ήταν λίγο δύσκολα και περίεργα. Πολλοί λόγοι συνετέλεσαν σε αυτό βέβαια, αλλά τώρα πλέον μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι η κίνηση του Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου μέχρι τώρα, αλλά και αυτή που θα ακολουθήσει δείχνει ότι ισοφαρίζεται αυτή η μείωση που υπήρξε κατά τη διάρκεια των προηγούμενων μηνών του καλοκαιριού».

Τα παραπάνω υπογράμμισε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Δωματίων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Γιάννης Μαρκιανός.

«Ο Σεπτέμβριος εξελίσσεται πλέον σε μήνα – βαρόμετρο…»

«Έχουμε αρκετές κρατήσεις και για το υπόλοιπο του Σεπτεμβρίου, οπότε πάμε μάλλον στα ίδια επίπεδα με πέρυσι. Τελικά ίσως πρέπει να συνηθίσουμε ότι ο Σεπτέμβριος θα είναι πλέον ένας δυνατός μήνας και όχι ο Ιούνιος. Ο Σεπτέμβριος θα είναι ο μήνας βαρόμετρο όπως όλα δείχνουν, γιατί ο καιρός φαίνεται ότι τραβάει πίσω και θα έχουμε ένα καλό εικοσαήμερο. Νομίζω ότι ο Σεπτέμβριος θα μας βοηθήσει ακόμη περισσότερο για το επόμενο διάστημα»

Ναυαρχίδα του τουρισμού στην ΠΑΜΘ για άλλη μια χρονιά η Θάσος

Όσον αφορά τις πληρότητες σε όλη την περιφέρεια Α.Μ.Θ., αυτές σύμφωνα με τον κ. Μαρκιανό κινήθηκαν σε πάρα πολύ καλό επίπεδο, φυσικά με κυρίαρχη τη Θάσο, την οποία ο κ. Μαρκιανός χαρακτήρισε ναυαρχίδα της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, καθώς εκεί υπάρχουν τα περισσότερα ενοικιαζόμενα δωμάτια, ενώ η Θάσος αποτελεί και τον πιο δημοφιλή τουριστικό προορισμό της περιοχής μας. Συνολικά στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης υπάρχουν 30.000 καταλύματα ενοικιαζομένων δωματίων εκ των οποίων η Θάσος έχει 20.000 και πλέον, οπότε έχει τη μερίδα του Λέοντος.

Οι Ρουμάνοι είναι πλέον οι βασικοί πελάτες των ενοικιαζομένων δωματίων – Ξεπέρασαν τους Βούλγαρους!

Για άλλη μία χρονιά, όπως τόνισε ο κ. Μαρκιανός, οι Ρουμάνοι είναι οι βασικοί πελάτες των ενοικιαζομένων δωματίων, καθώς τα τελευταία χρόνια έχουν ξεπεράσει τους Βούλγαρους και είναι πολύ μεγάλη πλέον η διαφορά. Και ο κ. Μαρκιανός υπογράμμισε ότι ο οδικός τουρισμός είναι αυτός που σώζει την κατάσταση στην περιοχή μας κι αυτό προσπαθούν να δυναμώσουν   κι άλλοι  προορισμοί το τελευταίο διάστημα. «Αυτό είναι κάτι που εμείς το έχουμε κατακτήσει εδώ και καιρό αλλά θα πρέπει να το διατηρήσουμε ως κόρη οφθαλμού και να το αξιολογήσουμε όπως πρέπει», παρατήρησε σχετικά ο Γιάννης Μαρκιανός.

Στα 60 με 70 ευρώ η βραδιά, ο μέσος όρος των τιμών στα ενοικιαζόμενα δωμάτια στη Θάσο

«Όσον αφορά τις τιμές τα πράγματα μπορώ να πω ότι κινήθηκαν στα περσινά επίπεδα ίσως και λίγο πιο χαμηλά από πέρυσι. Για παράδειγμα για τα ενοικιαζόμενα δωμάτια στη Θάσο μπορεί να βρει κανείς τιμές με μεγάλη ποικιλία, από 40 μέχρι και 200 ευρώ. Ο μέσος όρος πάντως κυμαίνεται στα 60 με 70 ευρώ τη βραδιά ακόμη και την περίοδο του Αυγούστου που υπάρχουν αρκετά καταλύματα», δήλωσε ακόμη ο κ. Μαρκιανός, ενώ ερωτηθείς σχετικά με τους ελέγχους της ΑΑΔΕ ανά την Ελλάδα και τα στοιχεία που δείχνουν «όργιο» φοροδιαφυγής στα ενοικιαζόμενα δωμάτια, απάντησε: «Μπορούμε να πούμε ότι σε όλους τους χώρους υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι αποτελούν τις εξαιρέσεις και είναι κακοί επαγγελματίες. Σε γενικές γραμμές από την εικόνα που έχω, είναι ότι δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο στην περιοχή μας έτσι όπως ακούγεται από τα ρεπορτάζ για Σαντορίνη κι άλλες περιοχές. Υπάρχει συνείδηση και οι συνάδελφοι προσπαθούν να είναι όσο πιο τυπικοί γίνεται». Σε τέλος σχέση με την δημιουργία νέων καταλυμάτων στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ειδικά στην περιοχή της Θάσου, ο κ. Μαρκιανός είπε ότι κατασκευάζονται περίπου 100 επιχειρήσεις στην περιφέρεια, εκ των οποίων οι πάνω από 60 στη Θάσο.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ανδρικό χάπι αντισύλληψης – Πώς λειτουργεί

Ένα μη ορμονικό ανδρικό αντισυλληπτικό χάπι ενδέχεται να γίνει πραγματικότητα. Πειράματα υποδεικνύουν ότι...

Συμβουλές για να μην γερνάει ο λαιμός σας

Ο λαιμός είναι μια περιοχή του σώματός μας όπου...

Νέο ενδοσκοπικό σύστημα εντοπίζει τους καρκίνους με ακρίβεια 90%

Η έγκαιρη διάγνωσή τους είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για...

Μάνθος Κλεανθίδης: Έχουμε έναν πολύ δυναμικό Σύνδεσμο Προπονητών Ποδοσφαίρου

Εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα 11 Μαρτίου...

Θα στενάξει η Καβάλα από το κυκλοφοριακό το καλοκαίρι

Νίκος Ίμβρος: Για μας τους κατοίκους της πόλης, έτσι...

Όλα είναι έτοιμα για την 19η «Αλφαβητοπαρέλαση»

Πανέτοιμη δηλώνει, μέσω του προέδρου της, Βασίλη Μαυρομμάτη, η...

Εντός των ημερών θα πληρωθούν οι υπάλληλοι των βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Καβάλας

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να λυθεί το πρόβλημα...