Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Θεάτρου Ανάβασις: «Ένα καράβι γεμάτο όνειρα και τραγούδια!»

Ημέρα:

spot_img

Την ετήσια θεατρική του παράσταση με τίτλο: «Ένα καράβι γεμάτο όνειρα και τραγούδια» θα παρουσιάσει το Θεατρικό Καλλιτεχνικό Εργαστήρι της ΘΕΑΤΡΟΥ ΑΝΑΒΑΣΙΣ, το Σάββατο, 13 Μαΐου 2017, ώρα 19:30, στο ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

Η σκηνοθετική/δραματουργική και μουσική επιμέλεια είναι της Μαρίας Καραβία. Χορογραφίες: Βενετία Πουλή. Ζωγραφική σκηνικών/κοστουμιών: Ζωή Ζαχαριάδη και Αγγελική Μπίνου.

Σε ένα καράβι με το όνομα ΕΛΠΙΔΑ, επιβιβάζονται οι πρωταγωνιστές μας, ήρωες από γνωστά θεατρικά έργα, όπως « Η πινακοθήκη των ηλιθίων » του Ν. Τσιφόρου, « Λόγια της Πλώρης» του Στρατή Μυριβήλη, «Το κλειδί είναι κάτω από το γεράνι» του Χρόνη Μίσσιου, « Ένα καράβι γεμάτο όνειρα» της Μάρως Θεοδωράκη, κλπ. σε ένα ταξίδι με ένα κοινό στόχο, την υλοποίηση των ονείρων τους.

Μια ομάδα ζαρζαβατικών (το μπιζέλι, το κολοκυθάκι, η αγκινάρα, η πιπερίτσα και η ντοματούλα), ταξιδεύουν για να πάνε να διαμαρτυρηθούν για τα χημικά λιπάσματα, μια δασκάλα να διαμαρτυρηθεί στην Υπηρεσία της για τον τρόπο διδασκαλίας στα σχολεία, μια κινέζα να γνωρίσει τον ελληνικό πολιτισμό, μια ρωσίδα για να μεταφέρει τον δικό της πολιτισμό, ένα κορίτσι που έφυγε κρυφά από το Πακιστάν και περπατώντας έφτασε μέχρι εδώ, με στόχο να σπουδάσει και να γυρίσει στην χώρα της για να αγωνιστεί για το δικαίωμα των γυναικών στην μόρφωση, ένα κορίτσι από τη Συρία, που για να σωθεί από τον πόλεμο, έφτασε με ένα φουσκωτό και ψάχνει μια χώρα όπου θα μπορεί να ζήσει με ειρήνη και αγάπη. Μια νησιώτισσα μάνα που ταξιδεύει με τις τρεις κόρες της για αναζήτηση… γαμπρών, ένας φοιτητής για να πάρει μια μεγάλη κληρονομιά που του άφησε ένας θείος του στην Αμερική, μια ελληνο-ισπανίδα που προσπαθεί να ξεχάσει το αισθηματικό της παρελθόν, μια τσιγγάνα μουσικός βιολιού για να λάβει μέρος σε ένα φεστιβάλ τσιγγάνων. Μια Ελληνίδα, που αφού τελείωσε τις σπουδές της, δεν μπορεί να βρει δουλειά στην Ελλάδα, παίρνει το δρόμο της ξενιτιάς, για να μπορέσει να πραγματοποιήσει το όνειρό της. Την επαγγελματική αποκατάσταση.

Κείμενα που επέλεξε, προσάρμοσε και δραματοποίησε από τα παραπάνω έργα, η Μαρία Καραβία, αλλά και κείμενα που έγραψε η ίδια, θα παρουσιαστούν με μουσική και τραγούδια από τους μαθητές των παιδικών τμημάτων, του εφηβικού και του τμήματος ενηλίκων, και τα άτομα με ειδικές δεξιότητες του Θεατρικού καλλιτεχνικού Εργαστηρίου, το οποίο συμπληρώνει φέτος 6 χρόνια λειτουργίας και παρουσίασε μέχρι σήμερα 15 θεατρικές παραστάσεις.

Παίρνουν μέρος οι: Αθανάσιος Μουβιώτης, Βασιλική Σεχτανίδου, Κλημεντίνη Νομικού, Άννυ Ουσταμπασίδου, Γωγώ Τουλατζή, Αλέξανδρος Γερόπουλος, Ελένη Πατέλη, Μαρία Κομήτη, Φωτεινή Λιόλιου, Στέλλα Καραμανλή, Γεύση Σεϊτανίδου, Μενέλαος Καραμανλής, Νίκη Αποστόλου, Νικολέτα Σαϊνη, η Ειρήνη Ταστόγλου (τραγούδι) και η Ηρώ Αναστασιάδη (βιολί).

Επίσης το τμήμα Α.Μ.Ε.Α : Σταύρος Γουργιώτης, Γιώργος Κείσογλου, Σίσσυ Μιαρή, Μοσχούλα Κατσούλη, Ρούλα Μαλιαρού, Μαργαρίτα Γοριδάρη, Παναγιώτης Καραπατάκης

Συνδιοργάνωση: Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας και ο Σύλλογος Εικαστικών Τεχνών Ν. Καβάλας (ARTATTACK).

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ «Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία»

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ "Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη...

Για να μην ξεχνούν, για να θυμούνται…

του Κώστα Παπακοσμά Στην Βέροια στο “Βλαχογιάννειο” Μουσείο δημιούργησαν έναν...

Εμπορικός Σύλλογος: Δηλώστε τις εκδηλώσεις για την «Λευκή Νύχτα»

Από τον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο...

Αποδοτική η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις ΗΠΑ

«Η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις Η.Π.Α....

Σπουδαστές/τριες του ΙΕΚ ΔΥΠΑ Καβάλας επισκέφτηκαν το «Κωνστάντειο»

Οι μαθητευόμενες και μαθητευόμενοι του τμήματος Κομμωτικής υπό την...

Συνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ με την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα

Την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ κα Σοφία Σακοράφα υποδέχτηκε το...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Καπναποθήκες, Εθνολογικό Μουσείο Ν. Καρβάλης και Κάστρο Μ. Αλεξάνδρου εκπέμπουν SOS»

Τη δημιουργία νέου Αρχαιολογικού Μουσείου στους Φιλίππους ζήτησε από...

Δήμος Παγγαίου: Αυξημένη ετοιμότητα για τις πυρκαγιές

Στέργιος Κεχαγιάς: Ζήσαμε ένα παρατεταμένο φθινόπωρο και αυτό μας...