Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2022

Δύο νεκροί σε τροχαίο στην παραλία Οφρυνίου

Δύο άτομα σκοτώθηκαν σε τροχαίο που συνέβη...

Βασάνιζε γάτα, αλλά τον «πρόδωσε» το βίντεο

Ταυτοποιήθηκε το άτομο που απεικονίζεται σε βιντεοληπτικό...

«Άδειασαν» τους λογαριασμούς επιχειρηματιών σε Καβάλα και Δράμα

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών...

Μαθητές του 6ου γυμνασίου διδάχτηκαν χορούς στο Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας

Στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας χορού που είναι η 29η Μαΐου

Ακολούθησε μας

Σεμινάρια χορού σε 150 μαθητές της πρώτης και της δευτέρας τάξης του 6ου γυμνασίου Καβάλας παρέδωσαν την Πέμπτη (26/4) οι χοροδιδάσκαλοι του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας, Χρόνης Ιωαννίδης και Άννα Βασιλειάδου.

Στο πλαίσιο της 29ης Απριλίου, που έχει οριστεί ως παγκόσμια ημέρα χορού, η οποία καθιερώθηκε από το διεθνές συμβούλιο χορού της UNESCO το 1982, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να διδαχθούν από έναν χορό από τις περιοχές της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θράκης, του Πόντου και των νησιών.

Μ. Φιλιππίδου: «Ο χορός είναι η κίνηση του σώματος και της ψυχής, είναι φάρμακο, θεραπεύει την ψυχή και μάλιστα οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι ο χορός είναι θείο δώρο…»

Δηλώσεις στον «Ενήμερο» έκανε για το θέμα η πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας, Μαρίνα Φιλιππίδου, η οποία σημείωσε: «Γιορτάζουν όλοι οι χορευτές του κόσμου, γιατί ο χορός από την αρχαιότητα ακόμη ήταν και είναι ανάγκη του ανθρώπου να εκφράσει τα συναισθήματά του, να συγκινήσει, να βγει από την εσωστρέφειά του, να έρθει σε επαφή με άλλους ανθρώπους. Ο χορός είναι η κίνηση του σώματος και της ψυχής, είναι φάρμακο, θεραπεύει την ψυχή και μάλιστα οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι ο χορός είναι θείο δώρο για να ξεχνιούνται οι άνθρωποι από τις θλίψεις. Από τον Όμηρο μέχρι σήμερα ο χορός εξελίχθηκε, ανάλογα με τις συνθήκες και τις αντιλήψεις κάθε περιοχής».

«Για εμάς είναι ιερό καθήκον και μεγάλη χαρά να μπορέσουν τα παιδιά να δουν τον πλούτο της ιστορίας μας, τις φορεσιές και τους χορούς μας…»

«Ως Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας που τιμάμε την παράδοσή, την ιστορία, τα ήθη και τα έθιμά μας, θέλαμε να γιορτάσουμε αυτήν την ημέρα και να προσπαθήσουμε να δώσουμε τη χαρά και τη ζωντάνια που πρέπει να έχουμε για τους ελληνικούς χορούς στα νέα παιδιά. Έτσι 150 μαθητές από το 6ο γυμνάσιο βρέθηκαν στον χώρο του Λυκείου Ελληνίδων. Λαός που δεν τιμά και δεν γνωρίζει την ιστορία και την παράδοσή του δεν έχει μέλλον, άρα για εμάς είναι ιερό καθήκον και μεγάλη χαρά να μπορέσουν τα παιδιά να δουν τον πλούτο της ιστορίας μας, τις φορεσιές και τους χορούς μας και να τους μάθουν κιόλας. Οι δυο χοροδιδάσκαλοί μας, ο Χρόνης Ιωαννίδης και η Άννα Βασιλειάδου, δίδαξαν στα παιδιά από έναν χορό από Ήπειρο, Μακεδονία, Θράκη, Πόντο και τα νησιά. Έδειξαν επίσης και τις δυο χαρακτηριστικές φορεσιές του τόπου μας, μια από τη Θάσο και μια από τη Νικήσιανη Παγγαίου», τόνισε καταληκτικά στις δηλώσεις της η Μαρίνα Φιλιππίδου.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα