Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024
Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024
spot_img

Καπλάνης Ιωσηφίδης: Νότες δροσιάς όλο το καλοκαίρι στο «Ακόντισμα»

Ημέρα:

«Πράγματι και φέτος το φεστιβάλ Ακοντίσματος προσπαθεί να χαρίσει νότες δροσιάς σε όλους όσους επιθυμούν σε όλη την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, γιατί έρχεται κόσμος πραγματικά από όλες τις περιοχές της Περιφέρειας μας».

Τα παραπάνω τόνισε μιλώντας στην ΕΡΑ Καβάλας, ο πρόεδρος της Στέγης Πολιτισμού της Νέας Καρβάλης, Καπλάνης Ιωσηφίδης.

«Είμαστε από αυτούς που χαίρονται να βλέπουν να ανθίζει το Ακόντισμα και να είναι γεμάτο το θέατρο. Άλλωστε για αυτό τον λόγο και τον σκοπό έγινε…»

«Το Σάββατο (15/7) έχουμε τους Πυξ Λαξ και πιστεύω ότι θα χαρίσουν αυτό που συνήθως γνωρίζουν όλοι και τους περιμένουν κάθε χρόνο στο ραντεβού τους στο Ακόντισμα. Βεβαίως όλο το καλοκαίρι είναι γεμάτο με συναυλίες στη συνέχεια, οι οποίες θα ανακοινωθούν από τους διοργανωτές. Εμείς δεν είμαστε οι διοργανωτές είμαστε από αυτούς που χαίρονται να βλέπουν να ανθίζει το Ακόντισμα και να είναι γεμάτο το θέατρο. Άλλωστε για αυτό τον λόγο και τον σκοπό έγινε και αυτό ήταν και το όραμα μας. Να είναι ένας χώρος πολιτισμού, ένας χώρος που θα μπορεί να το χαίρεται ο καθένας μας», σημείωσε στη συνέχεια ο κ. Ιωσηφίδης.

Τον Σεπτέμβριο το φεστιβάλ «Ήλιος και Πέτρα»

«Στις αρχές Σεπτεμβρίου 1-3 έχουμε και εμείς τις γιορτές μας σαν Κέντρο Καππαδοκών Μελετών. 1η Σεπτεμβρίου ημέρα Παρασκευή έχουμε το καθιερωμένο Συμπόσιο Καππαδοκία Ζώντων Μνημείων με πάρα πολύ σπουδαίες εισηγήσεις και εισηγητές αξιόλογους και στις 2 και 3 έχουμε το φεστιβάλ «Ήλιος και Πέτρα», το οποίο είναι αφιερωμένο όπως είχαμε προαναγγείλει από πέρυσι στον εθιμικό κύκλο. Τα έθιμα που έφεραν οι Καππαδόκες από την πατρίδα τους στην Ελλάδα και πού ζουν ή που προσπαθούμε να αναβιώσουμε», ανέφερε στη συνέχεια ο πρόεδρος της Στέγης Πολιτισμού της Νέας Καρβάλης.

«Το Ακόντισμα έχει το δικό του μαγνήτη. Είναι ένας χώρος, ο οποίος πραγματικά προσφέρεται, προκειμένου ο καθένας να βρει αυτό το οποίο θέλει…»

«Γενικότερα η ανταπόκριση του κοινού είναι πολύ μεγάλη. Γεμίζει το θέατρο σε κάθε παράσταση, σε κάθε συναυλία. Το ξέραμε, το λέμε, το Ακόντισμα έχει το δικό του μαγνήτη. Είναι ένας χώρος, ο οποίος πραγματικά προσφέρεται, προκειμένου ο καθένας να βρει αυτό το οποίο θέλει. Βεβαίως άργησε πολύ να γίνει κατανοητό. Ίσως οι καιροί, ο κόσμος, η νοοτροπία πολλά πράγματα μαζί. Ωστόσο όμως όπως φαίνεται και όπως βλέπουμε πλέον μετά από τόσα χρόνια δουλειάς έχει πάρα πολύ κόσμο που παρακολουθεί όλα τα δρώμενα στο Ακόντισμα και έτσι θα γίνεται και τα επόμενα χρόνια. Η περιοχή μας θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον», ανέφερε καταληκτικά ο Καπλάνης Ιωσηφίδης.  

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αλέξανδρος Ιωσηφίδης: Και όρεξη έχουμε και όντως τρέχουμε

«Το κυριότερο για μια διοίκηση είναι να στοχεύει ψηλά...

Αναγκαία η ενίσχυση της αστυνόμευσης στη Δημοτική Ενότητα Ελευθερών

Χρήστος Πριονίδης: Τουριστικό μέρος χωρίς αστυνόμευση δεν μπορεί να...

Ελπίζουν σε ένα καλό το τριήμερο στην εστίαση

«Περιμένουμε με τεράστια ανυπομονησία το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος,...

Με αργούς ρυθμούς συνεχίζεται η υποβολή φορολογικών δηλώσεων

Ντίνος Κλειτσιώτης: Συμβουλευτείτε φοροτεχνικό για τις προσυμπληρωμένες δηλώσεις Με σχετικά...

Πώς να αποφύγεις την εφιαλτική γονική αποξένωση και να μην «χάσεις» το παιδί σου!

Η γονική αποξένωση είναι μια δύσκολη και επώδυνη κατάσταση,...

Μειώνεται συνεχώς ο αριθμός των μαθητών στα σχολεία της Καβάλας

Αθανασία Γαϊτανίδου: Έχουμε φτάσει στο σημείο και μέσα στην...

10.000 «έξυπνα» υδρόμετρα έχει παραλάβει μέχρι σήμερα η ΔΕΥΑΚ

Στις 10.000 ανέρχονται τα νέα «έξυπνα» υδρόμετρα που έχει...

81χρονος σκότωσε την σύζυγό του και αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει

Υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, άνδρας 81 ετών τραυμάτισε...