Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Στην αναζήτηση του Θαυμαστού» του καβαλιώτη Μιχάλη Αγγελίδη

Ημέρα:

spot_img

Η Δημοτική Θεατρική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας, παρουσιάζει το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Μαρτίου στις 9 το βράδυ στην κεντρική της σκηνή, την παράσταση «Στην αναζήτηση του Θαυμαστού», σε σύλληψη, σκηνοθεσία και επιμέλεια σκηνικού χώρου, Μιχάλη Αγγελίδη.

Φανταστείτε ένα καινούργιο, ιδιότυπο στρατόπεδο.  Ένα στρατόπεδο διαφορετικής φύσης και σκοπού, αφιερωμένο στην αναζήτηση του θαυμαστού. Τα μέλη  του στρατοπέδου, με αφορμή την διαδικασία της αναζήτησης αυτής, εμπλέκονται σε μια σειρά δράσεων που εμπεριέχουν και απαιτούν ταυτόχρονα, συγκέντρωση, σωματική εργασία, πνευματική εγρήγορση και έντονη συναισθηματική διάδραση.

Η αλληλουχία των παραπάνω δράσεων, ανεπτυγμένη σε τρεις θεματικές, συνθέτει τον καμβά του σκηνικού γεγονότος. Η παράσταση επιχειρεί  να αποδώσει την εικόνα μιας ποιητικής ετεροτοπίας, ενός σκηνικού καταφυγίου του θαυμαστού με αφορμή την όψη του νέου αυτού στρατοπέδου.

Τα όσα ειπώθηκαν στην συνέντευξη Τύπου

Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που δόθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (1/3), ο πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας, Πέτρος Πετρόπουλος, τόνισε ότι η τρίτη φετινή παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. είναι μια παράσταση του «δικού» μας, Μιχάλη Αγγελίδη, ο οποίος καταγόμενος από την Καβάλα δραστηριοποιείται στην Αθήνα. Επίσης ανέφερε ότι η συνεργασία με τον Μ. Αγγελίδη ήταν επιλογή του Θοδωρή Γκόνη, κάτι που αποτελεί έμπρακτη απόδειξη ότι το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. συνεχίζει να στηρίζει καβαλιώτες.

«Είναι τιμή μας η συνεργασία με τον Μ. Αγγελίδη, ο οποίος μαζί με τους συνεργάτες του δούλεψαν ώρες ατελείωτες στο «Αντιγόνη Βαλάκου». Εμείς θα στηρίξουμε την προσπάθεια τους, κάτι που είναι αυτονόητο», δήλωσε σχετικά ο Πέτρος Πετρόπουλος.

Από την πλευρά του ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας, Θοδωρής Γκόνης, χαρακτήρισε τον Μ. Αγγελίδη πνευματικό παιδί με απαιτήσεις από τον εαυτό του. «Του δώσαμε χώρο που δικαιούται. Αρχή μας είναι να μην επεμβαίνουμε στην εργασία κανενός. Δουλεύει απερίσπαστος. Μακάρι να μπορούσαμε να δώσουμε δυνατότητα και σε άλλους νέους, άλλα τα οικονομικά μας είναι περιορισμένα. Έχουμε όμως τη διάθεση να ανοίγουμε την πόρτα μας στα νέα παιδιά», σημείωσε ο κ. Γκόνης.

Ο Μιχάλης Αγγελίδης ευχαρίστησε τη διοίκηση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., αλλά κα τον Θοδωρή Γκόνη για την εμπιστοσύνη που του έδειξε, ενώ χαρακτήρισε το έργο του παράτολμο στη σύλληψη του. Επίσης είπε ότι η συγκεκριμένη παραγωγή δουλεύεται εντατικά εδώ και ένα μήνα, υπογραμμίζοντας σχετικά «είμαστε σχεδόν έτοιμοι…».

Από την μεριά της η Κατερίνα Συμεωνίδου έκανε λόγο για μια ιδιαίτερη παράσταση που βασίστηκε στη δημιουργία του Μ. Αγγελίδη, ενώ τόνισε ότι «δεν πρέπει να φοβόμαστε μια διαφορετική παράσταση».

Συντελεστές – τιμές εισιτηρίων

Σύλληψη, σκηνοθεσία, επιμέλεια σκηνικού χώρου:  Μιχάλης Αγγελίδης

Ensemble: Γεωργία Βιολιτζή, Κατερίνα Ηλιάδου, Κατερίνα Μαραγκού, Άγης Νικολής, Γεωργία Πέτσου, Μίνος Ρακιτζής,  Κατερίνα Συμεωνίδου, Νατάσα Σταύρακα

Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ – 7 ευρώ (φοιτητικό, άνεργων, μαθητών).

Η προπώληση των εισιτηρίων άρχισε από την Τετάρτη 1 Μαρτίου, 11.00 – 14.00 και 18.00 – 20.00, στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου (τηλ. ταμείου 2510 834777).

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ο νέος Διοικητής της ΧΧ ΤΘ Μεραρχίας στον δήμο Νέστου

Τον Δήμαρχο Νεστου Σάββα Μιχαηλίδη, επισκέφτηκε στο Δημαρχείο Χρυσουπολης,...

Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Τένιας Μακρή στην Καβάλα

Το «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Καβάλας και η...

ΔΗΚΕΘ: Η μισή αλήθεια είναι ψέμα

Από την ΔΗΚΕ Θάσου εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου: Όλο...

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου Θώμου

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου...

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...