Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

COSMOPOLIS: Παρουσίαση Προγράμματος CosmoWorld

Ημέρα:

spot_img

Με τη σειρά μου θα  σας παρουσιάσω τις εκδηλώσεις που θα υλοποιηθούν στο φετινό CosmoWorld,την δεύτερη ενότητα του φεστιβάλ Cosmopolis,που θα λάβει χώρα από 25-29 Αυγούστου 2021.

Να τονίσω με την αφορμή αυτή ότι υπήρχαν πολλές δράσεις, οι οποίες τελικά ακυρώθηκαν για φέτος, λόγω της κατάστασης που ακόμη ταλαιπωρεί όλη την υφήλιο με τον Covid 19.

Για παράδειγμα οι Cosmo-χοροί, που από τον χειμώνα ακόμη οργανώσαμε, ήταν μια από αυτές. Είχαμε ήδη πολλές συμμετοχές, αλλά δυστυχώς αναγκαστήκαμε με μεγάλη λύπη να τις ακυρώσουμε, όπως επίσης αναγκαστήκαμε να ακυρώσουμε και τα σεμινάρια χορού από τις αντιπροσωπείες των προσκεκλημένων χωρών.

Επίσης, η κλασσική δρομική παρουσία του φεστιβάλ στην οδό Θεοδώρου Πουλίδου στην χερσόνησο της Παναγίας, δεν ήταν δυνατόν να πραγματοποιηθεί λόγω της αδυναμίας να ελέγξουμε την προσέλευση του κόσμου, σύμφωνα με τα πρότυπα όπως τα ορίζει η νομοθεσία.

Το ίδιο συνέβη και με τις εκδηλώσεις που αφορούσαν τα παιδιά οι οποίες είχαν προγραμματιστεί για τον προαύλιο χώρο του Δημοτικού σχολείου της Παναγίας.

Και τέλος, πλήθος παράλληλων δράσεων που ήταν προγραμματισμένες να γίνουν στο παραλιακό μέτωπο της πόλης,από το ύψος του ΝΟΚ μέχρι και το παράλιο τείχος, έχουν και αυτές ακυρωθεί για τους ίδιους λόγους.

Ταυτόχρονα, εξαιτίας όλων αυτών των αλλαγών που προέκυψαν στην πορεία, πολλές δραστηριότητες έπρεπε να μεταφερθούν σε άλλα σημεία, ώστε να έχουν λόγο ύπαρξης αλλά και για να διατηρήσουμε την ομοιογένεια και την συνοχή του φεστιβάλ σε αυτό το τετραήμερο.

Επίσης, κάτι ακόμη που δεν μπορέσαμε να υλοποιήσουμε αν και είχε προγραμματιστεί ήδη από πέρσι το φθινόπωρο ήταν οι μεγάλες μας συναυλίες με πολύ αναγνωρισμένα ονόματα στην διεθνή σκηνή. Ο λόγος είναι προφανής και έχει να κάνει με την πανδημία.Κι εμείς ΟΜΩΣ σαν διοργάνωση, δεν επιθυμούσαμε να επιλέξουμε την φιλοξενία τέτοιων μεγάλων ονομάτων, υποχρεώνοντας τους θεατές να κάθονται σε καρέκλες «δένοντάς» τους με αυτόν τον τρόπο μπροστά στην τρομερή ενέργεια αυτών των σχημάτων στις ζωντανές τους παρουσίες.

Για την ιστορία, θα ήθελα να αναφέρω τα σχήματα που είχαν επιλεγεί, με τα οποία έχουμε ανανεώσει το ραντεβού μας για το επόμενο Cosmopolis 2022. Είναιοι:

  • AsianDubFoundation από Αγγλία ένα μουσικό συγκρότημα που συνδυάζει μουσικά στυλ όπως rapcore, dub, dancehall, ragga και μουσική της Νότιας Ασίας
  • ηSona JobartehαπόGambia που παρουσιάζει μια μοντέρνα εκδοχή της παραδοσιακής μουσικής της χώρας της, 
  • οιDubioza KolektivαπότηνΒοσνίαμιαμπάνταπου συνδυάζει hip hop, dub, ska, reggae, rock, punk, ηλεκτρονική μουσική με τον Βαλκανικό τους ήχο, και
  • ο BobanMarković απότην νότια Σερβίαμε την Balkanbrashορχήστρα του (χάλκινα πνευστά) και το τρελό ξέφρενο κέφι του.

 

Παραμένουμε όμως σε όσα τελικά θα πραγματοποιηθούν, ακολουθώντας τους χώρους διεξαγωγής τους ώστε να γίνει πιο εύκολα κατανοητή η ροή του φεστιβάλ σε όλους.

 

Το πρώτο πεδίο δράσεων είναι η Οδός Πιπίνου πίσω από τις Καμάρες

 

Εκεί θα τοποθετηθεί η σκηνή που είναι αφιερωμένη στις χώρες που φιλοξενούμε. Κάθε βράδυ μια από τις 4 προσκεκλημένες χώρες θα έχει παρουσία με τις μουσικές και τους χορούς της.

Την Πέμπτη 26 Αυγούστουοι  Casentuli, ένα γκρουπ από πολύ-οργανίστες μουσικούς οι οποίοι έχουν δημιουργήσει ένα ευρύ ρεπερτόριο που περιλαμβάνει μουσική, τραγούδια και χορούς της Σικελίας θα ανοίξει αυτήν την σκηνή.

Την Παρασκευή 27 Αυγούστου θα εμφανιστούν ο Jánusz Prusinowski και η κομπανία του από την Πολωνία. Πρόκειται για έναν από πιο κύριους εκπροσώπους της πολωνικής παραδοσιακής μουσικής, που χαίρει εκτίμησης διεθνώς. 

Το Σάββατο 28 Αυγούστουοι LA PORTEÑA Tango έρχονται στο Cosmopolis από την Αργεντινήκαι προσκαλούν όλους μας να συμμετέχουμε σε αυτήν την υπέροχη γιορτή του Tango ενώ, 

την Κυριακή 29 Αυγούστουμε «ρίζες δεμένες στο παρελθόν και φτερά για να πετάξουν προς το μέλλον» έρχονται  οι Entavia, ένα μουσικό πρότζεκτ γεννημένο στην ιστορική Σαλαμάνκα της Ισπανίας. Θα μας ταξιδέψουν στις μελωδίες και τους ρυθμούς των χορών της περιοχής τους όπως  το charro, charrada και φυσικά το jota, γνωστό σε όλη την Ισπανία.

 

Ταυτόχρονα στο ίδιο σημείο οι επισκέπτες, θα έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν από το CosmoBar, χαρακτηριστικές γεύσεις των χωρών που το Cosmopolisfestival2021φιλοξενεί (Ιταλία, Πολωνία,Αργεντινή και Ισπανία), συνοδευόμενες από κάποιο αναψυκτικό ή ποτό της αρεσκείας τους. 

Στο ίδιο σημείο επίσης, σε όλη την διάρκεια του τετραημέρου θα εξελίσσεται η δράση «Πολυφωνικός καμβάς», όπου η Artattackσε συνεργασία με την δομή προσφύγων θα παρουσιάζουν στο κοινό, υπέροχα φορέματα ζωγραφισμένα με μουσικά όργανα και κεντημένα με μεράκι από τους ίδιους.

 

Το επόμενο πεδίο δράσης είναι ηΠλατεία Ελευθερίας.

 

Εδώ, το ζητούμενοείναι να στηθεί ένα νέο, καινοτόμο, θεματικό πάρκο το οποίο έρχεται για να δημιουργήσει ένα απροσδόκητο τοπίο σε έναν οικείο, δημόσιο χώρο, όπως είναι η κεντρική πλατεία της πόλης.

Εκεί λοιπόν, στήνουμε το CosmoUpcyclePark και φιλοξενούμε δράσεις με οικολογική, περιβαλλοντική και φιλοζωική υπόσταση. Ο στόχος μας είναι να συμβάλλουμε, σε μια πιο ευαισθητοποιημένη οικολογική αντίληψη του συνανθρώπων μας, ώστε τελικά όλοι μαζί να φροντίσουμε πολύ περισσότερο, τον κόσμο που ζούμε.

 

Στοπάνω μέρος της πλατείαςσε συνεργασία με την ΚΟΙΝΣΕΠ «Πυθία» περίπου 100 εθελοντές από την Ελλάδα, τη Γαλλία, την Ιταλία, τη Ρουμανία και την Ισπανία, με την αρωγή των εθελοντών του Cosmopolis, θα κατασκευάζουν πιστοί στην φιλοσοφία ότι όλα τα υλικά είναι χρήσιμα και μπορούν να ξανά χρησιμοποιηθούν, σπιτάκια για σκύλους από υλικά ανακύκλωσης, στο πλαίσιο της δράσης DOGHOUSES. Τα σπιτάκια θα παραδοθούν στο Δήμο Καβάλας και όπου υπάρχει ανάγκη για στέγαση των τετράποδων φίλων μας.

Επίσης, θα φιλοξενηθεί στο ίδιο σημείο η δράση GOBIFISH. Εθελοντές της Πυθίας θα κατασκευάσουν για την τοπική κοινωνία το Ψάρι Γκόμπι. Είναι ένα πλέγμα σε σχήμα ψαριού. Στην συνέχεια θα συλλέξουν πλαστικό από τις παραλίες του Δήμου Καβάλας και τοποθετώντας το στην κοιλιά του ψαριού θα δείξουν στη τοπική κοινωνία τη χρησιμότητα του ψαριού αυτού. Το πλαστικό θα περισυλλέγετε στο τέλος από την εταιρία που είναι συνεργαζόμενη με τον Δήμο Καβάλας για την συλλογή του πλαστικού. Το Ψάρι Γκόμπι θα τοποθετηθεί στη Καβάλα και θα είναι η πρώτη πόλη στην Ελλάδα που θα φιλοξενήσει αυτήν την δράση η οποία έχει ταξιδέψει σε πολλές πόλεις της Ευρώπης όπως η Βαρκελώνη, οι Βρυξέλλες και άλλες. Όλες οι δράσειςπου υλοποιούνται από τηνΚοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση«Πυθία», υποστηρίζονται από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα EuropeanSolidarityCorps. 

Συμπληρωματικά με τις παραπάνω δράσεις, θα λάβει χώρα ηδράση του Φωτογραφικού Ομίλου Καβάλας με τίτλο κάμερα «Obscura». Ο Φωτογραφικός Όμιλος Καβάλας και το Cosmopolis παρουσιάζουν μια επισκέψιμη και διαδραστικήCamera σε μέγεθος δωματίου. Την πρωτότυπη εγκατάσταση σχεδίασε η Καβαλιώτισα αρχιτέκτονας Σοφία Βυζοβίτη. Μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν με βιωματικό τρόπο τις βασικές αρχές για την λειτουργία της φωτογραφικής μηχανής αλλά και του ανθρώπινου οφθαλμού.

 

Στο κάτω μέρος της πλατείας Ελευθερίας στήνεται από την αρχή μια μοντέρνα αστική ζούγκλα, αποτελούμενη από εκατοντάδες φυτά και παλέτες, σχεδιασμένη από τον διακοσμητή Τάσο Παπαδόπουλο. Πρόκειται για μια ιδέα της ActionTeamτην οποία αγκάλιασε το φεστιβάλ και, την υλοποιούμε σε απόλυτη συνεργασία με τα φυτώρια Βουδουλάκη που μας προσφέρουν δωρεάν πληθώρα φυτών για να ομορφαίνει ο χώρος, αλλά και την ιχθυόσκαλα Καβάλας που μας δανείζει τις παλέτες που θα χρησιμοποιηθούν. 

Μέσα σε αυτό το πάρκο που θα δημιουργηθεί, θα γίνουν εργαστήριασχετικά με έργα χαρακτικής, μεταξοτυπίας, ελεύθερου σχεδίου και ζωγραφικήςαπό το 4ο ΕΠΑΛ, αλλά και άλλες δράσεις με θέμα την οικολογία,όπως και εκθέσεις eco-friendly προϊόντων με την συνοδεία ζωντανής μουσικής από δημοφιλή συγκροτήματα της πόλης που θα παίζουν την μουσική τους κάθε πρωί στις 11.00 και το απόγευμα στις 19.30. 

 

Συγκεκριμένα θα γίνουν οι παρακάτω συναυλίες κατά ημερομηνία:

Πέμπτη 26 Αυγούστου

  • 11:00: οι «Kolida Babo», ένα πρότζεκτ δυο μουσικών που ειδικεύονται στα πνευστά με την συνοδεία ηλεκτρονικού ήχου
  • 19:30: οι «Alias», ένα μουσικό σχήμα που αγαπά να διασκευάζει παλιά μπλουζ κομμάτια, κλασσικά rock και, rock ‘n roll επιτυχίες των περασμένων δεκαετιών.

Παρασκευή 27 Αυγούστου

  • 11:00: το project «Echographia» μια μουσική παράσταση που τις μουσικές υπογράφει και εκτελεί ζωντανά με την βοήθεια ήχων ο μουσικός και συνθέτης “James Basdanis”.
  • 19:30: οι «PUROS», ένα τετραμελές δυναμικό νεανικό rock μουσικό συγκρότημα από την Καβάλα

Σάββατο 28 Αυγούστου

  • 11:00: ο «Πάρης Τσίρτσης» παρουσιάζει ένα ατμοσφαιρικό ταξίδι ηλεκτρονικής μουσικής με προσωπικά του έργα και όχι μόνο. 
  • 19:30: οι «HOT STAFF», ένα πενταμελές μουσικό σχήμα από τη Θεσσαλονίκη θα ταξιδέψει το κοινό μέσα από τα groovy μονοπάτια της Funk, Soul, Disco, Pop μουσικής.

Κυριακή 29 Αυγούστου

  • 11:00: το «Sinafi Τrio»που αποτελείται από τρεις Ελληνίδες μουσικούς, που γνωρίστηκαν στην Κωνσταντινούπολη καιέχοντας διανύσει ήδη επτά χρόνια κοινής πορείας σε meyhane, μουσικές σκηνές και φεστιβάλ της Τουρκίας, της Ελλάδας και του εξωτερικού, έχουν δημιουργήσει τον δικό τους, ξεχωριστό ήχο.
  • 19:30: οι «DEEP SOUL», μια παρέα μουσικών από την Καβάλα και τις γειτονικές πόλεις,έρχονται δυναμικάμε την μουσική τους να παρασύρουν το κοινό της πόλης.

 

Ακριβώς στην απέναντι πλευρά και δίπλα στο πρώην περίπτερο του ΕΟΤ, θα στηθεί το CosmoYouthRadio από την ACTIONTEAM που πέρσι γνώρισε μεγάλη επιτυχία. Ένα ξεχωριστό νεανικό ραδιόφωνο που θα συντροφεύει τους πολίτες που κινούνται μέσα στην πόλη, καθώς θα αναμεταδίδεται σε διαφορετικά σημεία της, μεταφέροντας το «πνεύμα» του φεστιβάλ μέσω συζητήσεων με τον κόσμο, με τους εμπλεκόμενους καλλιτέχνες και παίζοντας ξεσηκωτική φεστιβαλική μουσική.

 

Το επόμενο σημείο όπου θα εξελίσσονται οι δράσεις του φεστιβάλ, είναι η Πλατεία Καπνεργάτη.

 

Εκεί, ήδη από πέρσι έκανε με μεγάλη επιτυχία το ντεμπούτο του το CosmoLights. Πρόκειται για έναν διαγωνιστικό θεσμό projectionmappingπου αποτελεί πανελλήνια πρωτιά και από τους λίγους διαγωνιστικούς θεσμούς στην περιοχή των Βαλκανίων. Είναι ένας θεσμός που ήρθε για να μείνει στην Καβάλα και καθώς προβάλλεται διαδικτυακά σε όλον τον κόσμο, είναι ένα γεγονός που θα προωθεί την πόλη μας παγκοσμίως και ακόμη περισσότερο όσο εδραιώνεται και μεγαλώνει σαν θεσμός.

Φέτος είμαστε ακόμη πιο ευχαριστημένοι από την οργάνωση του και έχουμε πολύ περισσότερες και πολύ ποιοτικές συμμετοχές από κάθε άκρη της γης.

Τα έργα που έχουν επιλεγεί και θα παρουσιαστούν, είναι από Μαλαισία, τον Καναδά, 2 από   την Γερμανία, από το Βέλγιο, την Τουρκία, 3 από την Ισπανία, 2 από την Ταϊλάνδη, 2 από την Ιταλία, από την Γαλλία, το Μεξικό, την Πορτογαλία, 2 από την Ελλάδα, από την Αίγυπτο, την Ρουμανία, το Περού, την Βραζιλία, την Φινλανδία και την Ινδονησία. 

Σε όλες αυτές τις χώρες αλλά και παντού στην γη, στους ενδιαφερόμενους για την αγορά αυτής της μοντέρνας τέχνης του projectionmapping και όχι μόνο,θα ταξιδέψει το CosmoLights και η πόλη μας. Από παντού στην υφήλιο θα έχουν οι άνθρωποι την δυνατότητα να ψηφίσουν για το καλύτερο έργο, μέσω της πλατφόρμας ψηφοφορίας που έχει φτιαχτεί ειδικά για αυτόν τον λόγο στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ και θα είναι διαθέσιμη εκείνο το διάστημα.

Στο τέλος μαζί με την συνδρομή της καλλιτεχνικής επιτροπής απαρτιζόμενης από παγκόσμια αναγνωρισμένους κριτές, θα προκύψει το καλύτερο έργο projectionmapping,από τα 24 έργα που θα προβληθούν αυτές τις ημέρες στο ιστορικό κτίριο της πόλης μας, στην όψη της Δημοτικής Καπναποθήκης.

 

Σαν προέκταση του CosmoLightsκαι με την επιθυμία σιγά σιγά να φωτίζουμε και άλλες πλευρές τις πόλης μας, ξεκινήσαμε για πρώτη φορά φέτος την δράση CosmoWords

Oι επιγραφές ΝΕΟΝ αποτελούν μια παγκόσμια γλώσσα επικοινωνίας και τα τελευταία χρόνια η χρήση τους έχει παρεισφρήσει στην σύγχρονη τέχνη και στο installationart.Στο φεστιβάλ Cosmopolis,δημιουργούνται από σωλήνες ΝΕΟΝ οι λέξεις «Κόσμος» και «Φως» σε διάφορες γλώσσες καιγραφές, στολίζοντας τα δέντρα του Δημοτικού Κήπου και έχοντας σαν στόχο να αναδειχθεί η ιδέα της πολυπολιτισμικότητας και της συνύπαρξης όλων μας. Η δράση υλοποιείται σε συνεργασία με το Ανοικτό Πανεπιστήμιο και το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του τμήματος Σχεδιασμού Φωτισμού.

 

Καταλήγουμε στην πλατεία του Δημοτικού Κήπου όπου εντυπωσιακές συναυλίες εναλλακτικού χαρακτήρα θα πλαισιώσουν την παλέτα εκδηλώσεων του φεστιβάλ Cosmopolisγια φέτος.

 

Οι συναυλίες που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στον Δημοτικό Κήπο είναι οι εξής:

Την Πέμπτη 26 Αυγούστου θα παίξουν οι Jaya The Cat, που η ιστορία τους θα μπορούσε να αποτελεί σενάριο από καλογυρισμένη teenager ταινία. Αμερικάνοι στην καταγωγή, κατοικοεδρεύουν πλέον στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας και οι μελωδίες τους και η φήμη τους για θεότρελα shows έχει πλέον κατακτήσει την Ευρώπη.

Την Παρασκευή 27 Αυγούστου θα παρουσιαστούν οι δικοί μας “Pasta Tomato”, που δημιουργήθηκαν στην Καβάλα το 2013 από πέντε μουσικούς προερχόμενους από διαφορετικούς χώρους, με κοινό στόχο τη δημιουργία μιας φρέσκιας μουσικής πρότασης.

Το Σάββατο 28 Αυγούστουέρχονται οι γνωστοί σε όλους μας BAiLDSA, ένα balkan, punk n’ roll συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη, με ιδιαίτερη παρουσία στις σκηνές της χώρας μας αλλά και του εξωτερικού, ενώ, 

την Κυριακή 29 Αυγούστουπαρουσιάζεται το Jazz Quintet του Χρήστου Παπαδόπουλουμιας μπάντας, με έντονα τα στοιχεία του πειραματισμού ανάμεσα στην παράδοση και στους σύγχρονους ήχους.

Στον χώρο των παραπάνω συναυλιών θα λειτουργεί Bar – Αναψυκτήριο για τους παρευρισκόμενους.

 

Κλείνοντας με τις συναυλίες, θα ήθελα να επισημάνω ότι η πρώτη συναυλία της ενότητας CosmoWorldτου Cosmopolisfestival θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25 Αυγούστου στο θέατρο Ακόντισμα με τους CityoftheSunμια υπέροχη νεανική μπάντα από Αμερικήμε σημαντικήπαρουσία και πολύ αξιόλογες εμφανίσεις στην χώρα μας τα προηγούμενα χρόνια. 

Είναι μια πρώτη ένδειξη συνεργασίας με τον πολυχώρο που έχει αναγεννηθεί το τελευταίο καλοκαίρι στον παραδοσιακό οικισμό του Ακκοντίσματος στην Νέα Καρβάλη. Ήδη υπάρχει μια ανοικτή συζήτηση για μια πιο ουσιαστική μεταξύ μας συνεργασία το επόμενο διάστημα. Οι συζητήσεις θα ολοκληρωθούν όταν πλέον τα υγειονομικά ζητήματα είναι σε καλύτερη φάση και σίγουρα για τον προγραμματισμό του 2022.

 

Η συνέχεια αφορά την παλέτα των δράσεων που θα φιλοξενηθούν στον χώρο της Μεγάλης Λέσχης.

 

Θα έχουμε την χαρά να φιλοξενήσουμε την έκθεση φωτογραφίας, με αναφορά σε αρχαιολογικούς χώρους και την αρχιτεκτονική της Κάτω Ιταλίας και της Ελλάδος, από τους Ιταλούς φωτογράφους PaoloMorello καιBrunaBiamino. Είναι μια δράση συνεργασίας με την Ιταλική πρεσβεία στην Ελλάδα, το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο και την αιγίδα του επίτιμου προξενείου της Ιταλίας στην Καβάλα.

 

Στην Μεγάλη Λέσχη επίσης θα φιλοξενήσουμε τις εκθέσεις έργων της συμπολίτισσάς μας Ροδούλας Ανδρεάδου, αλλά και νεότερων καλλιτεχνών, όπως του Στέφανου Σιμιτσή και 16 αποφοίτων της σχολής Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του ΑΠΘ, που δέχθηκαν με χαρά να εκθέσουν σε μια συνολική παρουσία τα έργα τους στο Cosmopolisfestival.

 

Στην Μεγάλη Λέσχη επίσης, για πρώτη φορά θα λάβει χώρα το CosmoMusicHub. Σημαντικοί και καταξιωμένοι ομιλητές από την Ιαπωνία, την Ισπανία, την Πολωνία, τη Σουηδία και την Ελλάδα, άνθρωποι με μεγάλη εμπειρία στον κύκλο της μουσικής βιομηχανίας, θα καταθέσουν τις απόψεις και τις εμπειρίες τους και θα συζητήσουν πρόσωπο με πρόσωπο με τους καλλιτέχνες της περιοχής μας. Πρόκειται για μια σημαντική ευκαιρία που έχουν οι μουσικοί και γενικότερα οι καλλιτέχνες της περιοχής, να ανοίξουν τους ορίζοντές τους και να οραματισθούν ένα μέλλον χωρίς περιορισμούς και εσωστρέφεια, να μάθουν ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να προωθούν τις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες. Προσκαλούμε όλους τους καλλιτέχνες να το παρακολουθήσουν.

 

Ένα ακόμη σημείο όπου εξελίσσονται δραστηριότητες κάτω από την ομπρέλα του φεστιβάλ Cosmopolisείναι το 5ο Γυμνάσιο στην Παναγία. Εκεί ο ΦΟΚ θα διοργανώσει την «εβδομάδα φωτογραφίας» με έκθεση έργων από τα μέλη του, με προβολή του υλικού του καλλιτέχνη JamesChressanthis, με εργαστήρι φωτογραφίας για παιδιά και εφήβους και προβολή φωτογραφιών και ταινίας μικρού μήκους.

Θα κλείσω με τον κινηματογράφο Ζέφυρο όπου κατά την διάρκεια των τεσσάρων ημερών που θα διαρκεί η ενότητα CosmoWorldθα προβάλλονται για τους φίλους του κινηματογράφου ταινίες από τις χώρες που φέτος φιλοξενούνται στο φεστιβάλ (Ισπανία, Ιταλία, Αργεντινή και Πολωνία), ενώ ταυτόχρονα στον ίδιο χώρο θα παρουσιάζει τα έργα του ο καβαλιώτης ζωγράφος Αναστάσιος Καραπαπάζογλου.

 

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους στηρίζουν έμπρακτα το φεστιβάλ με την χορηγία τους στο φετινό Cosmopolis. Αυτοί είναι η Eurobank, η Cosmote, το Επιμελητήριο Καβάλας, και ο σύνδεσμος «Φίλος» των Ελλήνων της Νυρεμβέργης.

Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συνεργαζόμενους φορείς, αλλά το μεγαλύτερο ευχαριστώ ανήκει στους εθελοντές του Cosmopolis,οι οποίοι ζουν μαζί μας την αγωνία για την υλοποίησή του και δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για να υποστηρίξουν τις δράσεις του.

 

Τέλος, μια σημαντική διευκρίνηση που δεν πρέπει να παραληφθεί είναι πως, όλα όσα θα διαδραματιστούν στην διάρκεια της ενότητας CosmoWorld του φεστιβάλ Cosmopolis από 26-29 Αυγούστου 2021 είναι δωρεάν και γίνονται με απόλυτη ασφάλεια, τηρώντας όλες τις απαραίτητες υγειονομικές διατάξεις.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...