Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Cosmopolis: Έρχεται ανανεωμένο σε πείσμα του κορωνοϊού (βίντεο)

Ημέρα:

spot_img

Η επίσημη παρουσίαση του νέου προγράμματος του Φεστιβάλ Cosmopolis, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (28/5), στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που δόθηκε στην ανακαινισμένη Μεγάλη Λέσχη.

Στο πάνελ των ομιλητών ήταν ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ,  Άλκης Ζοπόγλου, ο πρόεδρος της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», Τάκης Αγγελίδης και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Καβάλας, Αντώνης Μιτζάλης.

Δείτε το σχετικό βίντεο εδώ

«Φέτος το στοίχημα μας είναι να αλλάξουν τα πράγματα, γιατί ό,τι γίνεται μια ευθεία πεθαίνει. Στόχος μας είναι να ενισχυθεί ο πολιτισμός…»

«Είμαι περήφανος για την ομάδα που δούλεψε για το Cosmopolis. Είναι ένα Φεστιβάλ – θεσμός από το 2006 που φέτος συμπληρώνει 13 χρόνια παρουσίας στην Καβάλα. Φέτος το στοίχημα μας είναι να αλλάξουν τα πράγματα, γιατί ό,τι γίνεται μια ευθεία πεθαίνει. Στόχος μας είναι να ενισχυθεί ο πολιτισμός από ένα Φεστιβάλ που είναι το πρώτο που ανακοινώνει το πρόγραμμά του ανά την Ελλάδα. Προσπαθήσαμε και κάναμε μια πολύ συνετή οικονομική διαχείριση, για να προστατέψουμε τον θεσμό και την ιστορία του. Η ομάδα του Cosmopolis δούλεψε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα για να δώσει στην πόλη αυτό που της αξίζει», τόνισε στις δηλώσεις του ο δήμαρχος Καβάλας.

«Η σύνδεση του πολιτισμού με τον τουρισμό είναι υποχρέωσή μας. Αυτό που διαφοροποιεί το Cosmopolis, είναι ότι διαχωρίζεται σε γεωγραφική και χρονική επιμήκυνση»

Από τη μεριά του ο πρόεδρος της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», Τάκης Αγγελίδης, υπογράμμισε ότι ο πολιτισμός δέχτηκε πλήγμα λόγω της πανδημίας.

«Ο Δήμος Καβάλας, αποφάσισε να στηρίξει μέσω του Φεστιβάλ τους επαγγελματίες, τους Καβαλιώτες και τους επισκέπτες της πόλης, δίνοντας ερεθίσματα για τον πολιτισμό. Η σύνδεση του πολιτισμού με τον τουρισμό είναι υποχρέωσή μας. Αυτό που διαφοροποιεί το Cosmopolis, είναι ότι διαχωρίζεται σε γεωγραφική και χρονική επιμήκυνση. Θα υπάρξουν δράσεις που δεν έχουμε ξαναδεί στην Καβάλα. Θα ψυχαγωγηθούμε με καλλιτέχνες της χώρας μας αυτή την φορά, λόγω των καταστάσεων και θα χαιρετίσουμε τον κόσμο από το σπίτι μας», επισήμανε σχετικά στις δηλώσεις του.

«Αφού κερδήθηκε η μάχη της υγείας, τώρα πρέπει να κερδηθεί η μάχη της οικονομίας…»

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Καβάλας, Αντώνης Μιτζάλης, στάθηκε στη δύσκολη κατάσταση που υπάρχει στον τουρισμό, σημειώνοντας: «Θα πρέπει να ξεπεράσουμε τα όρια μας αν θέλουμε να αντεπεξέλθουμε στις προκλήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Στην οικονομία και ειδικά στον τουρισμό πρώτη μας επιλογή, είναι η ανάρτηση των χαμένων μας επιδόσεων. Όλοι μας θα έχουμε στο μυαλό μας την χρονιά ρεκόρ των επιδόσεων μας στην τουριστική κίνηση που είναι το 2019 και στόχος μας είναι πως θα φτάσουμε πάλι εκεί. Αφού κερδήθηκε η μάχη της υγείας, τώρα πρέπει να κερδηθεί η μάχη της οικονομίας. Το σενάριο βλέπει το 2020 ισοπεδωμένο και στοχεύει στην οικονομική επιβίωση και το πέρασμα στη απέναντι όχθη. Το 2021 θα είναι χρονιά μετάβασης για τον τουρισμό μέχρι και το 2024. Αν όλα πάνε καλά, θα κλείσει ένα σενάριο πενταετίας, για να ξαναφτάσουμε εκεί που βρισκόμασταν. Η κρίση θα αλλάξει τους τρόπους που ταξιδεύουμε και οι κινήσεις που κάνει ο Δήμος, όπως αυτή του Φεστιβάλ Cosmopolis δίνει δύναμη στο τουριστικό προϊόν».

«Είναι ένα από τα μεγαλύτερα Φεστιβάλ στην Ανατολική Ευρώπη και τα Βαλκάνια, βάζοντας δυναμικά στο στίγμα του στον χάρτη της περιοχής»

Τέλος, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Cosmopolis, Άλκης Ζοπόγλου ο οποίος ανακοίνωσε το πρόγραμμα του Φεστιβάλ, υπογράμμισε ότι αυτό χωρίζεται σε τρείς ενότητες.

«Είναι τιμή για την πόλη μας να φιλοξενούμε ένα τέτοιο Φεστιβάλ, το οποίο ανανεώνεται συμπληρώνοντας 13 χρόνια ύπαρξης. Ένα Φεστιβάλ, το οποίο από 4 ημέρες που διαρκούσε, τώρα φτάνει σε διάρκεια όλο τον χρόνο, επιδεικνύοντας 35 συναυλίες, 185 μουσικούς και 15 χορευτές ανά σχήματα, με την πλειοψηφία των καλλιτεχνών να είναι Έλληνες. Η πολυπολιτισμικότητα, η εξωστρέφεια και η αίσθηση της χαράς διαχέονται μέσα στην πόλη. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα Φεστιβάλ στην Ανατολική Ευρώπη και τα Βαλκάνια, βάζοντας δυναμικά στο στίγμα του στον χάρτη της περιοχής», τόνισε ο κ. Ζοπόγλου.

Το… μενού του Cosmopolis 2020

Το φετινό Cosmopolis χωρίζεται σε τρεις μεγάλες ενότητες που είναι το CosmoHome και διαρκεί από τις 16 Ιουλίου μέχρι τις 20Αυγούστου. Το CosmoWorld από 27 μέχρι 30 Αυγούστου και περιλαμβάνει τις ενότητες CosmoLights και CosmoEvents και ολοκληρώνεται με το CosmoClassical από τις 6 Νοεμβρίου μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου. Σε όλο το φάσμα των εκδηλώσεων το Φεστιβάλ περιλαμβάνει μουσικές παραδόσεις από την Ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια, την Καππαδοκία, την Βόρεια Ελλάδα, τον Πόντο, συνθέσεις Αρμενίων, Τούρκων, από την Κρήτη και άλλες νησιωτικές περιοχές, καθώς και Αργεντίνικα τάνγκο. Ενώ θα υπάρχει και ένα σύγχρονο μωσαϊκών ήχων ρυθμών και χορών στα μονοπάτια του Διόνυσου, την προκλασική και κλασσική εποχή, μουσική jazz και Ημέρες του Γιάννη Παπαϊωάννου. Φυσικά δεν θα λείψουν εκδηλώσεις για τα παιδιά και την παρουσίαση γεύσεων από όλο τον κόσμο στο τετραήμερο των κεντρικών εκδηλώσεων στην Παναγία.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η ψηφιακή κάρτα εργασίας φέρνει προβλήματα και πρόστιμα;

Για κάποιους κλάδους είναι αρκετά δύσκολο να εφαρμοστεί Προβλήματα σε...

Το Σώμα Οδηγισμού καθάρισε το περιαστικό δάσος της Καβάλας

Το ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ Τ.Τ. ΚΑΒΑΛΑΣ πραγματοποίησε με μεγάλη...

Το πρόγραμμα υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Ελευθερούπολη

Στην Ελευθερούπολη στο χώρο έμπροσθεν του Δημαρχείου, θα πραγματοποιηθεί...

Εντυπωσιακά αποτελέσματα από την τρίτη Επιχειρηματική Αποστολή της Kourtidis Group στην Αμερική

Με μεγάλη επιτυχία και ουσιαστικά αποτελέσματα για τη Β....

Διευρυμένη Νομαρχιακή Συνέλευση του ΠΑΣΟΚ στην Θάσο

Διευρυμένη Νομαρχιακή Συνέλευση πραγματοποίησε το ΠΑΣΟΚ στην Θάσο και...

«Μέθοδος Gronholm» του Jordi Galceran στο «Αντιγόνη Βαλάκου»

 ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ «Καλησπέρα και καλώς ήρθατε. Όπως...

Έλλειψη προσωπικού και στον κλάδο της οικοδομής

Σωτήρης Λαζαρίδης: Ίσως δεν υπάρχει ικανοποίηση από τις αμοιβές,...