Τετάρτη, 23 Απριλίου, 2025
Τετάρτη, 23 Απριλίου, 2025

Ο Ρίτσαρντ Γκίμπσον και η μπάντα του στο Εργαστήρι της «Θεάτρου Ανάβασις»

Ημέρα:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ένα πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα θα παρουσιαστεί στο Θεατρικό καλλιτεχνικό Εργαστήρι της Θεάτρου Ανάβασις (Λεωνάτου 8, κάθετος στην Ομονοίας 92-94), το Σάββατο στις 27 Φεβρουαρίου και ώρα 20:00.

Ανοιχτή σε συνεργασίες και ανταλλαγές με καλλιτέχνες και εκτός ελληνικών συνόρων, η Μαρία Καραβία καταφέρνει να παρουσιάζει κάτι ξεχωριστό στην πόλη μας.

Αυτή τη φορά φιλοξενεί τον Ρίτσαρντ Γκίμπσον, από το Μπράϊτον της Αγγλίας, ιδρυτή της μπάντας «σεξπηρική επτάδα» που σε συνεργασία με την Ελένη Γαλανοπούλου (φωνητικά),τον Γκλεν Κάπρα (πιάνο) και τον Ιάκωβο  Μαλαμίδη (κρουστά), θα παρουσιάσουν μελοποιημένα σονέτα του Σέξπηρ.

Το να μελοποιηθούν  σονέτα του Σέξπηρ είναι κάτι που έχει γίνει και από άλλους μουσικούς, αλλά ποτέ με τόσο μεγάλη επιμονή στην επιτυχία του αποτελέσματος, όπως το έκανε ο Ριτσαρντ Γκίμπσον με την μπάντα του, του οποίου η πολύ έξυπνη μελοποίηση και ερμηνεία των Σεξπηρικών σονέτων είναι βασισμένη σε πολλά χρόνια έρευνας.

Η  «σεξπηρική επτάδα» έχει μελοποιήσει τα σονέτα σύμφωνα με την αρχαϊκή μουσική, γραμμένη όμως σε στυλ folk και Blues. Το αποτέλεσμα το οποίο προκύπτει  ακούγεται πρωτότυπο και καθόλου αρχαϊκό.

Τα σονέτα πραγματεύονται αισθήματα, έρωτα, πάθους, απογοήτευσης, πόνου, εκδίκησης και αγάπης. Με άλλα λόγια ο Σέξπηρ είναι παρών και ζωντανός. Γι αυτούς που επιθυμούν μια ιδιαίτερη βραδιά με ατμόσφαιρα αγγλικής κουλτούρας, είναι μια ωραία πρόταση για βραδινή έξοδο με καλή μουσική αλλά και ευκαιρία για τους αγγλομαθείς να ακούσουν την αυθεντική αγγλική γλώσσα, αφού  η παρουσίαση γίνεται σε δύο γλώσσες(ελληνικά-αγγλικά).

Μετά το τέλος του προγράμματος όσοι επιθυμούν μπορούν να παραμείνουν στο χώρο για συζήτηση με τους καλλιτέχνες.

Γενική είσοδος: 8 Ευρώ (συμπεριλαμβάνει ποτήρι κρασί/αναψυκτικό).

Πληροφορίες: 6976879029.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Είσαι μια μοναχική φωνή; Συνέχισε να μιλάς

Γράφει ο Ανδρέας Χριστόπουλος Χθες μιλούσαμε για την ελληνική γλώσσα...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Ο Χρήστος Ταμανάς υπηρέτησε με ανιδιοτέλεια την τοπική κοινωνία της Θάσου»

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος – Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας...

Καβάλα: Διέρρηξαν σπίτι και ταξί

Από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Δίωξης...

Λιμνιά Καβάλας: Πυροβόλησε τον γείτονά του για προσωπικές διαφορές

Συνελήφθη την Δευτέρα (21-4-2025) το βράδυ σε περιοχή της...

Έφυγε από την ζωή ο Χρήστος Ταμανάς

Έφυγε από την ζωή το πρωί της Τρίτης 22...

Ημέρα της Γης: Μνημόνιο EnEarth – Kavala Solutions για την υπόγεια αποθήκευση CO2 στον Πρίνο

Μια σημαντική συμφωνία με σημαντικά οφέλη για τη βιώσιμη...

Αποκαλυπτήρια μνημείου του Τηλέμαχου Τσιμηρίκα

Τα ξημερώματα της 8ης Δεκεμβρίου 2012 στην Μεσορόπη Καβάλας...

Μακάριος Λαζαρίδης:«Το Άγιο Φως οδηγός μας για ένα καλύτερο αύριο»

«Κορυφαία γιορτή της Χριστιανοσύνης, το Άγιο Πάσχα συμβολίζει τη...