Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Το Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας στηρίζει τις αρχές και τις αξίες της παράδοσης

Ημέρα:

spot_img

Με αφορμή την έναρξη της νέας Λυκειακής χρονιάς 2018 – 2019, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που δόθηκε την Τρίτη (11/9), έγινε ενημέρωση για τα τμήματα που θα λειτουργήσουν στο Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας, καθώς και για τις εγγραφές και την έναρξη των μαθημάτων.

Όπως τόνισε αρχικά η πρόεδρος του Λ.Ε.Κ. Μαρίνα Φιλιππίδου, για 74η χρονιά το Λύκειο εκπληρώνει και πάλι τον στόχο του, για μικρούς και μεγάλους, που είναι η διατήρηση του πολιτισμού και της παράδοσης.

Η κ. Φιλιππίδου παρουσίασε στη συνέχεια τα τμήματα τα οποία έχουν ως εξής:

1) ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΓΙΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ (AΠΟ 4 ΕΤΩΝ)

2) ΕΚΜΑΘΗΣΗ  ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ

3) ΤΜΗΜΑ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ (ΗΛΙΚΙΕΣ ΑΠΟ 4 ΕΤΩΝ) &ΕΝΗΛΙΚΕΣ

4) ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ  ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ  4-7 ΕΤΩΝ

Το φετινό θέμα είναι: «Φέτος ο Άκης το όμορφο γλαράκι διαβάζει κόμικ». Το όνομά μου είναι Άκης και το επίθετο Γλαράκης. Από το περίπτερο αν περάσω, ένα κόμικ θα αγοράσω και στο Λύκειο σαν φτάσω , θα τ ανοίξω να διαβάσω! Και στο Ιντερνετ σαν μπω βίντεο πολλά θα δω, κομικ νέα και παλιά γνωστά άγνωστα μα και γνωστά. Με τους ήρωες θα παίξω και με χρώμα θα τους ζωντανεύσω!

5)TMHMA ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑΣ ΜΕ ΜΕΤΑΛΛΟ  ΚΑΙ ΠΗΛΟ – DECOUPAGE

6)ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΗΣ (ΗΛΙΚΙΕΣ ΑΠΟ 4-7 ΕΤΩΝ)

7)ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ (6-11 ετών)

8)ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ  ΛΑΪΚΑ  ΜΟΥΣΙΚΑ  ΟΡΓΑΝΑ (ούτι, μπουζούκι, λαϊκή κιθάρα, λαούτο, τουμπερλέκι, νταούλι, ντέφι κα)

9)ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ (ηλικίες 5-10 ετών)  &ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΦΗΒΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ –ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ (ηλικίες  10-17 ετών). «Έκφραση και κίνηση μέσω του θεάτρου, αυτοσχεδιασμούς, ασκήσεις  λόγου, φωνής, δραματοποιήσεις  παραμυθιών, συντονισμός ,ομαδικότητα»

10)ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ &ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ –ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ για ενηλίκους, θεματικές ενότητες: «1.Τεχνικη  αποτελεσματικής  Επικοινωνίας .2.Ενεργητικη ακρόαση.3.Διαχειρηση συγκρούσεων.4.Διαχειρηση Εργασιακών  προβλημάτων επικοινωνίας.5.Γλωσσα του σώματος.6.Συναισθηματικη νοημοσύνη.7.Αυτοεκτιμηση.8.Διαχειρηση κρίσεων .9.Η κατάκτηση της ευτυχίας .Μια πρόκληση σε χαλεπούς καιρούς.10.Δες το καλό μέσα σου και στους άλλους .Η αξία των δυνατών στοιχείων του χαρακτήρα.11.Η αποδοχή από τους σημαντικούς ανθρώπους της ζωής μας. Εφόδιο για μια ζωή.12.Η φιλία σε καιρούς αφιλίας.13.Αρνητισμος –θετική στάση ζωής.14.Διαχειρηση άγχους».

11)ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ  «ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ» για ενηλίκους , θεματικές ενότητες: «1.  Οι μορφές της σύγχρονης οικογένειας και οι επιδράσεις στα μέλη τους. 2.Γονεις .Οι καθρέπτες των παιδιών.3. Προβλήματα επικοινωνίας γονέων και παιδ.4.Διαχειριση συγκρούσεων στην οικογένεια.5. Προσδοκίες γονέων ,προβλήματα νέων.6.Σχεσεις γονέων και εφήβων .7.Σχεση σχολείου και οικογένειας.8.Όταν οι γονείς αρνούνται το πρόβλημα. 9.Γονεις και ενήλικα παιδιά. 10.Χειριστικοι γονείς.11.Γονεις και παιδιά σε περίοδο οικονομικής κρίσης.12.Οταν οι γονείς παίρνουν διαζύγιο. 13.Μαθησιακες δυσκολίες αποδοχή και στήριξη των παιδιών. 14.Παιδι και εθισμός στο κινητό τηλέφωνο και στα ηλεκτρονικά παιχνίδια».

Η κ. Φιλιππίδου είπε επίσης ότι θα γίνουν πολλές εκδηλώσεις στη διάρκεια της χρονιάς, μεταξύ αυτών και για τον καρκίνο του μαστού, την εφηβεία και την εξάρτηση από το διαδίκτυο.

Από την πλευρά της η γραμματέας του Λ.Ε.Κ. Βένη Γρηγοριάδου, επισήμανε ότι οι εγγραφές ξεκίνησαν από τη Δευτέρα 10/9 και θα διαρκέσουν έως την Παρασκευή (14/9) και ώρες 18:00-20:00. ανέφερε δε ότι η έναρξη των μαθημάτων θα γίνει από την 1η Οκτωβρίου.

«Πρέπει να γυρίζουμε στις αρχές και στις αξίες της παράδοσης που τόσα χρόνια μας έχει διδάξει το Λ.Ε.Κ. που είναι τα διδάγματα που παίρνουμε από παλιότερες γενιές και συνεχίζονται στην πορεία των χρόνων. Είμαστε περήφανες και οι 15 γυναίκες του διοικητικού συμβουλίου που στηρίζουμε αυτόν τον θεσμό του Λ.Ε.Κ. όπως και όσοι μας στηρίζουν με όλους τους τρόπους», τόνισε η κ. Γρηγοριάδου. Ακολούθησαν οι δηλώσεις των δασκάλων χορού, οι οποίοι απηύθυναν κάλεσμα στους Καβαλιώτες να αγκαλιάσουν το Λ.Ε.Κ. όχι μόνο στις εκδηλώσεις αλλά και με την παρουσία τους στις χορευτικές ομάδες.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Τι απαιτεί ο δήμος Καβάλας από τους δημότες για την πυρασφάλεια

Συνέντευξη Τύπου για τα μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος που...

Εξιχνιάστηκαν 5 απάτες σε βάρος ηλικιωμένων σε περιοχές της Καβάλας

Εξιχνιάσθηκαν έπειτα από επιστάμενες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος...

Έκανε το σπίτι του θερμοκήπιο καλλιέργειας κάνναβης

Συνελήφθη χθες (24-4-2024) το μεσημέρι, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης,...

Κάνε ότι κοιμάσαι!

του Παύλου Λεμοντζή Αυτό έκανα. Δήθεν κοιμόμουν, με ανοικτά τα...

Κυκλοφοριακό: Τα χειρότερα έρχονται μετά το Πάσχα!!!

Αντώνης Μαστοράκης: Ζούμε πλέον εποχές που δεν υπήρχε ο...

Ευρωεκλογές: Δεν υπάρχουν περιθώρια για πειραματισμούς

Μπάμπης Δράκος: Να μην επιτρέπουμε στη χώρα να επιστρέψει...

Κ. Σιμιτσής: Δεν ασχολούμαι με τον κανονισμό στάθμευσης της Παναγίας

Κατηγορηματικά διαψεύδει ότι θα αναλάβει ως νομικός τους επαγγελματίες...