Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΖΕΦΥΡΟΣ: Κάνει πρεμιέρα με συναυλία αφιερωμένη στον Μάνο Λοΐζο

Ημέρα:

spot_img

Με μια συναυλία μουσικής από αγαπημένα και αξέχαστα τραγούδια του Μάνου Λοΐζου, ερμηνευμένα από τους Μάκη Ευθυμιάδη, Άγγελο Ζαγοριανό,  Δημήτρη Κουρδούμη, Τζένη  Παπαδοπούλου και αφήγηση του μέλους της Κινηματογραφικής Λέσχης Καβάλας Κορίνας Γκουλούση,  ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό το Σάββατο 22 Ιουνίου στις 9 το βράδυ, ο θερινός κινηματογράφος ΖΕΦΥΡΟΣ.

Το πρόγραμμα του φετινού καλοκαιριού είναι γεμάτο με νέες ταινίες και πλήθος εκδηλώσεων για τις οποίες μας μίλησαν οι  άνθρωποι  του Δ.Σ  του ΣΦΓΤ και της Κινηματογραφικής Λέσχης σε συνέντευξη που έδωσαν το πρωί της Τετάρτης.

Βαγγέλης Καμπουρίδης: «Το πρόγραμμα είναι εξαιρετικό…»

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που δόθηκε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης την Τετάρτη (19/6)ο πρόεδρος του ΣΦΓΤ Βαγγέλης Καμπουρίδης  ανέφερε πως «ο Ζέφυρος φέτος δεν θα λειτουργεί τα Σάββατα για να μπορέσουμε να έχουμε διάφορες εκδηλώσεις από φορείς της πόλης. Οι προβολές θα ξεκινούν από την Κυριακή και θα συνεχίζονται μέχρι την Κυριακή.  Υπάρχουν πολλές εκδηλώσεις και από την Περιφέρεια και τον Δήμο ενώ ετοιμάζουμε πολλά event’s τα Σάββατα.  Θα ξεκινήσουμε στις 22 με μια συναυλία  σε τραγούδια του Μάνου Λοΐζου  και θα συνεχίσουμε με ταινίες προσανατολισμένες στον ξένο κινηματογράφο και έχουν διακριθεί σε διάφορα φεστιβάλ , αφού παίζουμε ταινίες που διακρίθηκαν για την καλλιτεχνική τους αξία. Το πρόγραμμα είναι εξαιρετικό».

Ζωή Βυζοβίτη: «Φέτος συνεργαζόμαστε σε πιο μεγάλη διάρκεια από το Φεστιβάλ Φιλίππων»

Από τη μεριά της η γραμματέας του ΣΦΓΤ και της Κινηματογραφικής Λέσχης  Ζωή Βυζοβίτη, υπογράμμισε πως «αυτό το καλοκαίρι έχουμε πολύ φρέσκες ταινίες, βραβευμένες με περιεχόμενο που αφήνουν κάτι στον θεατή. Φέτος συνεργαζόμαστε σε πιο μεγάλη διάρκεια από το Φεστιβάλ Φιλίππων. Ξεκινήσαμε πέρυσι την συνεργασία  και φέτος το Φεστιβάλ κάνει έναρξη στον Ζέφυρο στις 10 Ιουλίου με την ταινία η Ανατολή Έδυσε.  Εκείνη την εβδομάδα από 8-7 Ιουλίου θα παίζουμε ταινίες από το ινστιτούτο ιστορικών μελετών. Έχουμε μια άλλη πολύ σημαντική συνεργασία με το  Φεστιβάλ που είναι το πρόγραμμα «Δέκα χρόνια- δέκα πόλεις». Η Ακαδημία «Ίρις» που απονέμει τα βραβεία τα λεγόμενα ελληνικά Όσκαρ, επέλεξε την Καβάλα λόγω της δραστηριότητας της Κινηματογραφικής Λέσχης όπου θα προβληθούν έξι ταινίες βραβευμένες όλες, όπως η Μικρά Αγγλία, ο Μαχαιροβγάλτης του Γιάννη Οικονομίδη τον οποίο έχουμε προσκαλέσει. Ενδιαφέρον έχει δείξει και ο Βούλγαρης για να έρθει εδώ όμως δεν το βολεύει γιατί  αυτή  την περίοδο των προβολών μας θα βρίσκεται στο φεστιβάλ της Άνδρου. Επίσης το φεστιβάλ στηρίζει την ταινία του Λάνθιμου «Ευνοούμενη» που είναι εξαιρετική ταινία. Έχουμε αφιέρωμα στα «100 χρόνια του Μπέρκμαν» και  θα τελειώσουμε   με μια εβδομάδα με  μια λίστα ταινιών από τον παγκόσμιο κινηματογράφο. Θα ψηφίσουν οι θεατές μας και θα επιλέξουμε ποιες θα προβληθούν».

Οι δηλώσεις του Μάκη Ευθυμιάδη και της Κατερίνας Συμεωνίδου

Ο Μάκης Ευθυμιάδης, ως εκπρόσωπος της ομάδας που θα ανοίξει φέτος την αυλαία του Ζέφυρου, είπε πως «έχουμε κάνει ένα αφιέρωμα με τα υπέροχα τραγούδια του Μάνου Λοΐζου, που θα παρουσιάσουμε το βράδυ του Σαββάτου, με μπουζούκια, κιθάρες , φυσαρμόνικες και φωνές,  όπου θα συμμετέχουν οι  προαναφερόμενοι καλλιτέχνες».

Τέλος, η Κατερίνα Συμεωνίδου  που έχει την γραμματειακή υποστήριξη του Φεστιβάλ Φιλίππων επισήμανε ότι «είναι πολύ μεγάλη μας τιμή που συνεργαζόμαστε για μία ακόμα φορά με την Κινηματογραφική Λέσχη της Στέγης Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών. Φέτος ξανοιγόμαστε με περισσότερες μέρες συνεργασίας. Έχουμε και το ίδρυμα ιστορικών μελετών που ανοίγουμε το Φεστιβάλ στις 10 Ιουλίου με το ντοκιμαντέρ η Ανατολή έδυσε που  θα προλογίσει η Ειρήνη Σαρίογλου, ιστορική σύμβουλος. Στη συνέχεια από τις 21 Ιουλίου έως 9 Αυγούστου συμπράττουμε και υποστηρίζουμε  όλες τις ταινίες που προβάλλονται στο διάστημα αυτών των εβδομάδων.  Είναι θαυμάσιες ταινίες και η Καβάλα δυστυχώς δεν έχει την δυνατότητα να βλέπει αυτές τις ταινίες τον χειμώνα, αφού ο κινηματογράφος είναι καθαρά εμπορικός.  Οπότε είναι μεγάλη ευκαιρία για τους καβαλιώτες  να μπορούν να βλέπουν ποιοτικές ταινίες .

Οι ταινίες που θα προβληθούν

Στην Πύλη της Αιωνιότητας

Το ξέρουν Όλοι

Ντοκιμαντέρ Ιδρύματος Ιστορικών Μελετών

Ο Ένοχος

Δέκα πόλεις – δέκα χρόνια ( προβολές ελληνικών ταινιών)

Η Ευνοούμενη

Μπέρκμαν-  Ένας αιώνας

50 φορές Άνοιξη

Η  Σύζυγος

Ένα αξέχαστο καλοκαίρι

Και αφιέρωμα στον παλιό καλό Παγκόσμιο Κινηματογράφο

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...

Ο Δήμαρχος Νέστου αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης (27/3/24)...

Μετά τις ευρωεκλογές οι συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ

Απόστολος Χρόνης: «Ελπίζουμε να μην έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι...

Απόλυτη επιτυχία σημείωσε ο 7ος Παπαχρηστίδειος Δρόμος

Χρήστος Μποσμπότης: Η Ελευθερούπολη έχει το καλύτερο στάδιο στη...

Αυξάνονται σταδιακά τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου

Αυξάνονται από δύο σε τρία για τις ημέρες Παρασκευή,...

Μητρόπολη ΦΝΘ: Εορταστική εκδήλωση για την εβδομάδα Εξωτερικής Ιεραποστολής

Κάθε χρόνο η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος...

Π.Ε. ΚΑΒΑΛΑΣ: Επαφές για περαιτέρω βελτίωση των σχέσεων με την Ρουμανία

Την γενική πρόξενο της Ρουμανίας στη Θεσσαλονίκη, κ. Carmen...