Κυριακή, 29 Μαΐου, 2022

Στο Φρούριο η “Προσφυγιά” και όχι στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Γιάννης Σιαπέρας
Γιάννης Σιαπέρας
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News
spot_img

Την παράσταση «Προσφυγιά», με θέμα της τον προσφυγικό κύκλο, παρουσιάζει ο Σύλλογος Μικρασιατών Ν. Καβάλας «Μνήμη Μικράς Ασίας», την Τετάρτη 19 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ, στο Φρούριο Καβάλας και όχι στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο να γίνει, στο πλαίσιο του 58ου Φεστιβάλ Φιλίππων.

«Προσφυγιά»

Πρόκειται για μία παράσταση που έρχεται να θυμίσει στο κοινό της πόλης και της περιοχής μας ότι τα μέρη μας είναι κατεξοχήν προσφυγικά και ότι η Καβάλα και η Δράμα είναι οι δύο ελληνικές πόλεις με το μεγαλύτερο ποσοστό προσφύγων.

Στην «Προσφυγιά» συναντιώνται ο λόγος, με τη μορφή της προσφυγικής μαρτυρίας ή του ντοκουμέντου (που διασκευάστηκαν και προσαρμόστηκαν ειδικά για την παράσταση), και η μικρασιάτικη μουσική παράδοση:

Από τη μια το Θεατρικό Αναλόγιο, με αληθινές ιστορίες ζωής των προσφύγων της περιοχής μας, και από την άλλη η μουσική και το τραγούδι, που ανακαλούν στη μνήμη χαρές και πάθη, καημούς και βάσανα, από τις παλιές μικρασιάτικες πατρίδες και από τη νέα ζωή που άνθισε εδώ με τους πρόσφυγες.

Συμμετέχουν μέλη του Συλλόγου Μικρασιατών, που παρουσιάζουν τις μαρτυρίες και τα ντοκουμέντα, η Χορωδία του Συλλόγου, με τραγούδια παραδοσιακά και αστικά, και το μουσικό σχήμα παραδοσιακής μουσικής «Εμπειροτέχνες».

Προσφυγιά

Φρούριο Καβάλας

Τετάρτη 19 Αυγούστου, ώρα 21.00

Τιμές εισιτηρίων:

Γενική Είσοδος 5 ευρώ – Άνεργοι, Πολύτεκνοι, Φοιτητές 2 ευρώ

Προπώληση:

Κέντρο πληροφόρησης επισκεπτών Δήμου Καβάλας (πρώην ΕΟΤ) Κεντρική Πλατεία, τηλ: 2510-620566, καθημερινά από τις 10:00 μέχρι τις 14:00 και από τις 18:00 μέχρι τις 21:00, ενώ την ημέρα της παράστασης θα γίνεται προπώληση στο ταμείο του Φρουρίου Καβάλας από τις 19:00 το απόγευμα.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας 2510. 220876 – 7 ώρες γραφείου.

Διαφημίσεις