Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

«Ο Τρωικός πόλεμος δεν θα γίνει ποτέ»

Ημέρα:

Η ομάδα δράσης «Άνω Θρώσκω», για άλλη μια χρονιά, παρουσιάζει την θεατρική παράσταση «Ο Τρωικός πόλεμος δεν θα γίνει ποτέ», σε σκηνοθεσία της Ειρήνης Μαρνά.

«Είναι μια προσπάθεια της ομάδας, θέλοντας να προχωρήσουμε λίγο παραπέρα και για αυτό έχουμε επιλέξει την κ. Μαρνά, η οποία είναι πολύ καλή σε αυτό που κάνει. Νομίζω ότι το αποτέλεσμα θα αρέσει πολύ στο κοινό», δήλωσε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, εκ μέρους της ομάδας «Άνω Θρώσκω», η Στέλλα Φουρναράκη.

Σαφές το αντιπολεμικό μήνυμα του έργου

Από την πλευρά της η σκηνοθέτιδα, Ειρήνη Μαρνά, σημείωσε ότι το έργο αναφέρεται ουσιαστικά στην τελευταία ημέρα στην Τροία, λίγο πριν αρχίσει η πολιορκία της πόλης.

«Συναντάμε τους ήρωες και τα μυθικά πρόσωπα, τα οποία γνωρίζουμε από το σχολείο μας, χωρίς όμως να έχουν φτάσει στο σημείο της ηρωοποίησης. Είναι ακόμη καθημερινοί άνθρωποι, που μιλούν για τον πόλεμο. Υπάρχουν δυο μεγάλες ομάδες, μια που θέλει να γίνει ο πόλεμος, γιατί έτσι πιστεύουν ότι η ζωή αποκτά νόημα και μια άλλη που πιστεύει ότι η ζωή είναι από μόνη της πιο σημαντική από τις ηρωικές πράξεις. Μιλάμε οπότε για την καθημερινότητα ανθρώπων, μ’ ένα σαφές αντιπολεμικό μήνυμα για τις σχέσεις ανάμεσα στους άνδρες και τις γυναίκες, για το πεπρωμένο και ποιο είναι στην ουσία το νόημα της ζωής», τόνισε στις δηλώσεις της η κ. Μαρνά, η οποία εξέφρασε τη χαρά της για τη συνεργασία της με την ομάδα δράσης «Άνω Θρώσκω».

Συντελεστές – Ημέρες και ώρες παραστάσεων

Στους συντελεστές της παράστασης αναφέρθηκε η Κυριακή Σαρίδου. Αυτοί είναι:

Ανδρομάχη: Σταρούλα Παναγιωτίδου, Κασσάνδρα: Δέσποινα Γιαρματζίδου, Έκτορας: Άγγελος Καπέλας, Ελένη: Μαρία Καρακατσάνη, Εκάβη: Κυριακή Σαρίδου, Πρίαμος: Παύλος Αλεξανδρίδης, Δημοκόων: Κωνσταντίνα Κωνσταντινίδου, Πολυξένη: Ματίνα Δαραβάνη, Διπλωμάτης: Γιώργιος Κοτόπουλος, Οδυσσέας: Μπάμπης Καζαντζίδης, Γέροι: Κωνσταντίδα Κωνσταντινίδου, Κυριακή Σαρίδου, Διπλωματικός ακόλουθος: Δέσποινα Γιαρματζίδου.

Σκηνοθεσία – Διασκευή κειμένου: Ειρήνη Μαρνά, Διεύθυνση παραγωγής: Στέλλα Φουρναράκη, Αφίσα και πρόγραμμα: Άγγελος Καπέλας, Κοστούμια – Σκηνικά: Ομάδα «Άνω Θρώσκω», Μακιγιάζ: Μαρία Κρεάδα, Μουσική: «Άνω Θρώσκω», Φώτα: Μάγδα Τσαρουχά, Νταούλι: Κωστής Αποκατανίδης, Φροντιστής: Μίνως Ρακιτζής.

Η πρεμιέρα της παράστασης θα γίνει στις 9.30 το βράδυ της Παρασκευής στην αίθουσα «Γ. Παπαϊωάννου» του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας και θα συνεχιστούν στις 25, 26, 27, 31 Μαρτίου και 1, 2, 3 Απριλίου.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...