Τετάρτη, 12 Ιουνίου, 2024
Τετάρτη, 12 Ιουνίου, 2024
spot_img

«Ο Τρωικός πόλεμος δεν θα γίνει ποτέ»

Ημέρα:

Η ομάδα δράσης «Άνω Θρώσκω», για άλλη μια χρονιά, παρουσιάζει την θεατρική παράσταση «Ο Τρωικός πόλεμος δεν θα γίνει ποτέ», σε σκηνοθεσία της Ειρήνης Μαρνά.

«Είναι μια προσπάθεια της ομάδας, θέλοντας να προχωρήσουμε λίγο παραπέρα και για αυτό έχουμε επιλέξει την κ. Μαρνά, η οποία είναι πολύ καλή σε αυτό που κάνει. Νομίζω ότι το αποτέλεσμα θα αρέσει πολύ στο κοινό», δήλωσε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, εκ μέρους της ομάδας «Άνω Θρώσκω», η Στέλλα Φουρναράκη.

Σαφές το αντιπολεμικό μήνυμα του έργου

Από την πλευρά της η σκηνοθέτιδα, Ειρήνη Μαρνά, σημείωσε ότι το έργο αναφέρεται ουσιαστικά στην τελευταία ημέρα στην Τροία, λίγο πριν αρχίσει η πολιορκία της πόλης.

«Συναντάμε τους ήρωες και τα μυθικά πρόσωπα, τα οποία γνωρίζουμε από το σχολείο μας, χωρίς όμως να έχουν φτάσει στο σημείο της ηρωοποίησης. Είναι ακόμη καθημερινοί άνθρωποι, που μιλούν για τον πόλεμο. Υπάρχουν δυο μεγάλες ομάδες, μια που θέλει να γίνει ο πόλεμος, γιατί έτσι πιστεύουν ότι η ζωή αποκτά νόημα και μια άλλη που πιστεύει ότι η ζωή είναι από μόνη της πιο σημαντική από τις ηρωικές πράξεις. Μιλάμε οπότε για την καθημερινότητα ανθρώπων, μ’ ένα σαφές αντιπολεμικό μήνυμα για τις σχέσεις ανάμεσα στους άνδρες και τις γυναίκες, για το πεπρωμένο και ποιο είναι στην ουσία το νόημα της ζωής», τόνισε στις δηλώσεις της η κ. Μαρνά, η οποία εξέφρασε τη χαρά της για τη συνεργασία της με την ομάδα δράσης «Άνω Θρώσκω».

Συντελεστές – Ημέρες και ώρες παραστάσεων

Στους συντελεστές της παράστασης αναφέρθηκε η Κυριακή Σαρίδου. Αυτοί είναι:

Ανδρομάχη: Σταρούλα Παναγιωτίδου, Κασσάνδρα: Δέσποινα Γιαρματζίδου, Έκτορας: Άγγελος Καπέλας, Ελένη: Μαρία Καρακατσάνη, Εκάβη: Κυριακή Σαρίδου, Πρίαμος: Παύλος Αλεξανδρίδης, Δημοκόων: Κωνσταντίνα Κωνσταντινίδου, Πολυξένη: Ματίνα Δαραβάνη, Διπλωμάτης: Γιώργιος Κοτόπουλος, Οδυσσέας: Μπάμπης Καζαντζίδης, Γέροι: Κωνσταντίδα Κωνσταντινίδου, Κυριακή Σαρίδου, Διπλωματικός ακόλουθος: Δέσποινα Γιαρματζίδου.

Σκηνοθεσία – Διασκευή κειμένου: Ειρήνη Μαρνά, Διεύθυνση παραγωγής: Στέλλα Φουρναράκη, Αφίσα και πρόγραμμα: Άγγελος Καπέλας, Κοστούμια – Σκηνικά: Ομάδα «Άνω Θρώσκω», Μακιγιάζ: Μαρία Κρεάδα, Μουσική: «Άνω Θρώσκω», Φώτα: Μάγδα Τσαρουχά, Νταούλι: Κωστής Αποκατανίδης, Φροντιστής: Μίνως Ρακιτζής.

Η πρεμιέρα της παράστασης θα γίνει στις 9.30 το βράδυ της Παρασκευής στην αίθουσα «Γ. Παπαϊωάννου» του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας και θα συνεχιστούν στις 25, 26, 27, 31 Μαρτίου και 1, 2, 3 Απριλίου.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ντίνος Κλειτσιώτης: Το 1 εκατ. που δεν πήγε να ψηφίσει είναι σε αναμονή

Ντίνος Κλειτσιώτης: Ο τρόπος φορολόγησης των αντικειμενικών κριτηρίων πραγματικά...

Πάρης Παρασχούδης: Να εφαρμοστεί ο χώρος Σένγκεν και στα χερσαία σύνορα

Για την πιθανότητα άνισου ανταγωνισμού ανάμεσα στη Θάσο και...

Εντάσεις για την μεταφορά της πιάτσας των ταξί από την Αβέρωφ

Χρήστος Ιωαννίδης: Δεν επιμένουμε για λόγους αισθητικής, αλλά για...

Η Αλιεία ως κλειδί για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των παράκτιων περιοχών

Άρθρο του Αντώνη Φραντζή, Συμβούλου Αλιείας της Περιφέρειας ΑΜΘ Η...

Καβάλα: Μαχαίρωσε τον φίλο του μετά από καβγά

Ένας άντρας νοσηλεύεται από το βράδυ της Τρίτης στο...

Επιτακτική ανάγκη η ίδρυση ΜΕΘ Παίδων στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Με αφορμή την πρόθεση της εταιρείας Gastrade να προχωρήσει...

Λεωνίδας Παππάς: Η άνοδος μας είναι αργή, δεν είναι αυτό που θέλαμε

«Το 60% των εκλογέων δεν πήγε στην κάλπη /...