Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024
Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

Η Ανδρομάχη της Τροίας στη σκιά δύο προσώπων

Ημέρα:

spot_img

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας και η Στέγη Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών παρουσιάζουν την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου στις 9 το βράδυ, στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου», το έργο του Άκη Δήμου «Ανδρομάχη ή τοπίο γυναίκας στο ύψος της νύχτας – Ο μονόλογος μιας γυναίκας στη σκιά δυο προσώπων».

Η Ανδρομάχη της Τροίας αφηγείται, ζωγραφίζοντας στον καμβά της μνήμης της, την ιστορία της που ξεδιπλώνεται και κυλά ανάμεσα στο κλασικό μύθο και την μοιραία εκδοχή του στο σήμερα. Μια ιστορία πολέμου, βαρβαρότητας, απώλειας, απόγνωσης, αιχμαλωσίας, ξεριζωμού, δύναμης εντέλει κι επιθυμίας για ζωή στο νέο τοπίο της γυναικείας ύπαρξης.

Τι ειπώθηκε στην συνέντευξη Τύπου

Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχωρήθηκε χθες στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας, Πέτρος Πετρόπουλος, αναφέρθηκε αρχικά στην απουσία του καλλιτεχνικού διευθυντή, Θοδωρή Γκόνη στην Αθήνα, ο οποίος θα παραμείνει εκεί μέχρι και τις 8 Μαρτίου, λόγω των παραστάσεων στην «Αθηναϊδα», με την παράσταση «Ισορροπιστής Αεροσκαφών». Παράλληλα, για την παράσταση «Ανδρομάχη», ο κ. Πετρόπουλος υπογράμμισε ότι η διοίκηση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. εκφράζει το σεβασμό της σε ένα πολιτιστικό πυλώνα, όπως είναι ο Σύνδεσμος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας, ο οποίος, όπως είπε, αφήνει τη σφραγίδα του στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής μας.

«Θα είμαστε δίπλα στο Σ.Φ.Γ.Τ. και θα στηρίζουμε τις προσπάθειές σας, όπως άλλωστε και η δήμαρχος, Δήμητρα Τσανάκα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πετρόπουλος.

Από την πλευρά του, ο σκηνοθέτης της παράστασης, Γιώργος Μπότσιος, ευχαρίστησε το Θ. Γκόνη για την πρόταση να περιληφθεί η παράσταση στο πρόγραμμα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., ενώ ευχαρίστησε και τον Π. Πετρόπουλο για τη στήριξη στο Σ.Φ.Γ.Τ.

Η ηθοποιός της παράστασης, Μαρία Κολτσακίδου, επισήμανε ότι υπάρχει παραλληλισμός του έργου με το προσφυγικό, κάτι που αποτελεί πρόκληση για τους ηθοποιούς να το ερμηνεύσουν. Όπως είπε η παράσταση είναι μια ευκαιρία για όλους να δούμε πιο ανθρώπινα όσα συμβαίνουν γύρω μας. Κι η ίδια ευχαρίστησε το Θ. Γκόνη που συμπεριέλαβε την «Ανδρομάχη» σε ένα αξιόλογο πρόγραμμα με επαγγελματικές δουλειές, γεγονός που γεμίζει με περισσότερο άγχος τους ερασιτέχνες ηθοποιούς.

Από τη μεριά της η Κατερίνα Ηλιάδου τόνισε ότι η «Ανδρομάχη» ζωγραφίζει σε συμβολικό επίπεδο, ψάχνοντας την ύπαρξή της μέσα στη νέα πατρίδα και την οδύνη που βιώνει. Πρόκειται, είπε, για ένα μήνυμα αντιπολεμικό, μέσα από τη φωνή μιας γυναίκας.

Συντελεστές – Τιμές εισιτηρίων – Κρατήσεις

Σκηνοθεσία: Μπότσιος Γιώργος, ερμηνεύουν: Ανδρομάχη: Ηλιάδου Κατερίνα, Κολτσακίδου Μαρία, χορός (αποσπάσματα από τις «Τρωάδες» και την «Ανδρομάχη» του Ευριπίδη): Βλάχου Έλσα, Γκιουζέλη Ελένη, Κουφτά Γεσθημανή, Τσιρίδου Ματούλα

Γενική είσοδος: 5 ευρώ. Η προπώληση των εισιτηρίων γίνεται στο Κέντρο Πληροφόρησης Επισκεπτών Δήμου Καβάλας (πρώην Ε.Ο.Τ.) στην κεντρική πλατεία Καβάλας (τηλ. ταμείου 2510 620 566), 11.00 – 14.00 και 18.00 – 20.00.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας 2510 – 220876 – 7 ώρες γραφείου.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Κουτοπονηριές με τις κάρτες στάθμευσης στην Παναγία

Οι ιδιοκτήτες των ενοικιαζόμενων σπιτιών τις δίνουν στους πελάτες...

Πολιτισμένος πολιτικός διάλογος για κρίσιμα θέματα της ελληνικής κοινωνίας

Ενδιαφέρουσα πολιτική εκδήλωση στο Εργατικό Κέντρο Καβάλας Τα μείζονα θέματα...

9η Λευκή Νύχτα: Η βροχή δεν πτόησε τους Καβαλιώτες

Μέχρι αργά τα μεσάνυχτα κράτησαν οι εκδηλώσεις της Λευκής...

15 Γαλάζιες Σημαίες στις παραλίες του νομού Καβάλας

Ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή...

Τάκης Αγγελίδης: Μην μηδενίζουμε τα οφέλη από τα κρουαζιερόπλοια

«Την περασμένη Τρίτη (21/5) εγκαινιάστηκε η τουριστική περίοδος της...

Η αποχή από τις κάλπες δεν στέλνει κανένα μήνυμα

Κώστας Μορφίδης: Ακόμη και στις δημοσκοπήσεις έχει παγιωθεί μία...

Δωρεά τεσσάρων φορητών φαρμακείων στην Διεύθυνση Αστυνομίας Καβάλας

Στο πλαίσιο υποστήριξης και υποβοήθησης του αστυνομικού έργου, η...

Φουσκωμένα τα εκκαθαριστικά της εφορίας για τους επαγγελματίες

«Πράγματι τώρα που υποβάλλονται οι φορολογικές δηλώσεις κι έρχονται...