Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας: «Ο Τρομάρας» σε σκηνοθεσία Ελεάννας Τσίχλη

Ημέρα:

Η Δημοτική Θεατρική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας παρουσιάζει στην παιδική της σκηνή, το διήγημα του Γεωργίου Βιζυηνού, «Ο Τρομάρας» σε σκηνοθεσία Ελεάννας Τσίχλη.

Ο Τρομάρας, ένα αγόρι που όπως προδίδει και το παρατσούκλι του, φοβάται ακόμα και τον ήχο της ίδιας του της φωνής, επιθυμούσε με θέρμη να ζήσει μια φυσιολογική ζωή όπως όλα τα άλλα παιδιά. Αποφασίζει λοιπόν, να αντιμετωπίσει αυτό το μισητό του ελάττωμα που τον κρατούσε εγκλωβισμένο και να κάνει ότι είναι δυνατό για να απαλλαγεί από το βάρος αυτού του ντροπιαστικού ονόματος.

Βουτά με αποφασιστικότητα στη ζωή, αναμετράται με προκλήσεις, βρίσκεται αντιμέτωπος με ευχάριστες ή δυσάρεστες ανατροπές και τελικώς αποζημιώνεται για όλο αυτό το μόχθο του, κατορθώνοντας να βγει νικητής από όλες τις επικίνδυνες περιπέτειες του, έχοντας ανακαλύψει μάλιστα πως τα κατάφερε επειδή, πολύ απλά, εμπιστεύτηκε τον εαυτό του και την εξυπνάδα του.

Ο Γεώργιος Βιζυηνός στο διαχρονικό αυτό διήγημά του, γραμμένο το 1884, βασίζεται σε ένα παραδοσιακό παραμύθι και μας εξιστορεί, όσο οξύμωρο και αν ακούγεται, «τα κατορθώματα» ενός δειλού και αδύναμου αγοριού που μετατρέπεται σε έναν «υπερήρωα», με τη διαφορά όμως ότι η δύναμη του δεν βρίσκεται ούτε σε πολύπλοκα μυστικά όπλα, ούτε σε υπεράνθρωπες ή μυθικές του ιδιότητες, ούτε στην υπέρμετρη σωματική του δύναμη, αλλά πολύ απλά στην εξυπνάδα του και στην εφευρετικότητά του.

Τι ειπώθηκε στην συνέντευξη Τύπου

Στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου που δόθηκε χθες στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., Πέτρος Πετρόπουλος, τόνισε ότι δίνεται η δυνατότητα να γεμίσει το «Αντιγόνη Βαλάκου» με χαμόγελα μικρών παιδιών, με μια παράσταση που θα εντυπωσιάσει.

Από την πλευρά του, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., Θοδωρής Γκόνης, επισήμανε ότι το θέατρο δεν απελπίζεται, αλλά συνεχίζει να υπάρχει μέσα σε συνθήκες γενικότερης απελπισίας. Επίσης, ανέφερε ότι η παιδική σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. δίνει δυναμικό «παρών» με παραστάσεις υψηλής αισθητικής, ενώ ευχαρίστησε ιδιαίτερα την σκηνοθέτρια της παράστασης Ελεάννα Τσίχλη, που με την σειρά της ευχαρίστησε το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. για την ευκαιρία που της δόθηκε σε χαλεπούς καιρούς να κάνει θέατρο.

Όπως σημείωσε η κ. Τσίχλη στόχος είναι να έρθει στην Καβάλα κάτι φρέσκο και καινοτόμο, μέσα από μια αφηγηματική παράσταση, στην διάρκεια της οποίας οι ηθοποιοί συνομιλούν με τα παιδιά και μάλιστα σε γλώσσα καθαρεύουσα, που όμως είναι απλή και γίνεται αντιληπτή από αυτά.

Οι συντελεστές της παράστασης

Συγγραφέας: Γεώργιος Βιζυηνός

Σκηνοθεσία: Ελεάννα Τσίχλη

Σκηνικά-Κοστούμια: Τίνα Τζόκα

Μουσική – Τραγούδια: Νίκος Μπακιρτζής – The Dreamers

Βοηθός Σκηνοθέτη: Κατερίνα Συμεωνίδου

Παίζουν: Ναταλία Άννα Βασιλέκα, Δημήτρης Κοντός, Ζωή Κυριακίδου, Παύλος Σταυρόπουλος

Έπαιξαν οι μουσικοί: Μπακιρτζής Νίκος (κιθάρα), Μπακιρτζής Κώστας (πιάνο), Κυριλλίδης Αλέξανδρος (μπάσο), Κουτσουμπάκης Κώστας (τρομπέτα), Κώστα Λεντιόν (τύμπανα)

Παραστάσεις για το κοινό από την Κυριακή 22 Νοεμβρίου και κάθε Κυριακή στις 6 το απόγευμα, στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου».

Περιορισμένος αριθμός πρωινών παραστάσεων δίνονται για τους μαθητές των σχολείων από την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου, στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου».

Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ – 7 ευρώ (παιδικό, φοιτητικό, άνεργων, πολυτέκνων).

Πηγή: Εφημερίδα “ΕΝΗΜΕΡΟΣ”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...