Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου, 2022

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για την δολοφονία στην Χρυσούπολη

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας και...

Ένοπλη ληστεία με θύμα 18χρονο στο Ελαιοχώρι 

Ένοπλη ληστεία με θύμα 18χρονο έγινε σε σπίτι στο Ελαιοχώρι του...

“ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΕΝΗ” από το Τεχνοθέατρο Νέστου

spot_img

Ακολούθησε μας

Μετά την πετυχημένη καλοκαιρινή σειρά παραστάσεων το Τεχνοθέατρο Νέστου του Πολιτιστικού Συλλόγου Χρυσούπολης ανεβάζει και πάλι, εμπλουτισμένη, την ανατρεπτική κωμωδία, ‘Για μια Ελένη’ μια παρωδία του Τρωϊκού πολέμου, σε διασκευή και σκηνοθεσία του Ξανθιώτη σκηνοθέτη και ηθοποιού Βασίλη Λειβαδίτη. Η παράσταση είναι μια διασκευή του έργου «Ποια Ελένη» του επιτυχημένου διδύμου Ρέππα – Παπαθανασίου.
Οι θετικές εντυπώσεις που άφησε η παράσταση στο κοινό που την παρακολούθησε στην πρώτη σειρά των καλοκαιρινών παραστάσεων, αποτελεί το επιστέγασμα των προσπαθειών των συντελεστών της παράστασης αλλά και των μελών – εθελοντών του πολιτιστικού συλλόγου που εργάζονται πυρετωδώς για το αποτέλεσμα αυτό.

Παρασκευή 30, Σάββατο 31 και Κυριακή 1 Νοεμβρίου στις 20:30 στο Δημοτικό Θέατρο Χρυσούπολης

Λίγα λόγια για την παράσταση

Το σπαρταριστό κείμενο της παράστασης αποτελεί μία παρωδία του μύθου σύμφωνα με τον οποίο ο Πάρις γοήτευσε και έκλεψε την ωραία Ελένη, προκαλώντας τον Τρωικό Πόλεμο. Αναπλάθοντας τα μυθολογικά στοιχεία με τα υλικά της κωμωδίας και της παρωδίας, οι συγγραφείς συνέθεσαν ένα παιχνίδι για τη σχετικότητα του ωραίου, που επιδρά στην ιστορία τους και στις δύο αντιμαχόμενες πλευρές Ελλήνων και Τρώων. Οι συγγραφείς τροποποίησαν τον μύθο του Τρωικού πολέμου δημιουργώντας μία υπέροχη κωμωδία καταστάσεων, που κάνει τον Τρωικό Πόλεμο να μοιάζει με κωμωδία! Το έργο έχει γρήγορο ρυθμό, έξυπνους διαλόγους, φαρμακερές ατάκες, θεϊκές … ανατροπές και κόλπα, τρυφερές λυρικές στιγμές, αλλά και τραγικά στοιχεία, ενώ έχει επενδυθεί με ιδιαίτερη μουσική. Τη διασκευή που θα παρακολουθήσετε υπογράφει ο σκηνοθέτης Βασίλης Λειβαδίτης

Συντελεστές
Διασκευή – Σκηνοθεσία: Βασίλης Λειβαδίτης
Συντελεστές

Παίζουν (με αλφαβητική σειρά) : Σμαρώ Γαϊτανά, Χρήστος Δαδήλας, Βάλια Δάτσαλη, Μαρία Δεληνικόλα, Ξανθούλα Δουμπενίδου, Δημήτρης Καμπάκος, Δαμιανός Κωνσταντινίδης, Εύα Μαγαρισιώτη, Γιώργος Μακκίδης, Δημήτρης Μολοχίδης, Σωκράτης Νίκου, Κατερίνα Νούση, Δημήτρης Σωτηριάδης, Άννα Χαραλαμπίδου.

Επιμέλεια κοστουμιών: Αναστασία Ευθυμίου
Επιμέλεια σκηνικών: Σωκράτης Νίκου, Μαρία Δεληνικόλα
Μακιγιάζ: Βάσω Γκουτζίκα
Κομμώσεις : Βαγγέλης Λουκάς
Μουσική: Βαγγέλης Ευθυμίου

Ευχαριστούμε τα καταστήματα Inside Εμμανουηλίδης, Υποδήματα “Ελπίδα” και Ιταλός

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα