Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Συνάντηση του Χριστόδουλου Τοψίδη με τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου

Ημέρα:

spot_img

Συνάντηση εργασίας με τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Κώστα Μουτζούρη, είχε στο Νομαρχείο της Αλεξανδρούπολης, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χριστόδουλος Τοψίδης.

Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο της τριήμερης επίσκεψης που πραγματοποιεί στη Θράκη ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου και μεταξύ άλλων διερευνά το ενδεχόμενο ακτοπλοϊκής και αεροπορικής σύνδεσης των δύο Περιφερειών.

Το ενδεχόμενο της διασύνδεσης των δύο Περιφερειών βρίσκει σύμφωνο τον κ. Τοψίδη, ο οποίος μεταξύ άλλων σημείωσε ότι: «μια διασύνδεση ακτοπλοϊκή από την Αλεξανδρούπολη θα ενισχύσει το τουριστικό ρεύμα στα νησιά Λήμνο, Μυτιλήνη, Χίο, Ικαρία και γενικά τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Ακόμη καλύτερα αν υπάρχει και αεροπορική σύνδεση, αφού μπορεί να ενδυναμώσει το τουριστικό προϊόν. Επίσης έχουμε και πολλούς φοιτητές από τη δική μας Περιφέρεια που φοιτούν στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου αλλά και αντίστροφα. Επιπλέον εκτιμώ ότι θα ενδυναμωθούν και οι εμπορικές σχέσεις που υπήρχαν από το 1970».

Ο κ. Μουτζούρης επεσήμανε ότι σχετικά με τη συγκεκριμένη πρότασή του, βρήκε ευήκοα ώτα στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ενώ τις επόμενες ημέρες θα έχει συναντήσεις στην Περιφέρεια του για το θέμα αυτό, με τον αρμόδιο υπουργό.

Εν τω μεταξύ, οι δύο Περιφερειάρχες συμφώνησαν να επαναλάβουν τη συνάντηση τους τον προσεχή Μάιο, αλλά αυτή τη φορά στην έδρα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, που θα αποσκοπεί και στην υπογραφή ενός μνημονίου συνεργασίας μεταξύ των δύο Περιφερειών. «Στόχος μας είναι να δημιουργούμε υποδομές και συνθήκες για να μπορέσουμε πραγματικά να αυξήσουμε τα οικονομικά μας μεγέθη. Η εξωστρέφεια ήταν από την αρχή στις δικές προτεραιότητες και στο πλαίσιο αυτό είναι και η σημερινή συνεργασία» σημείωσε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αναφερόμενος στην επικείμενη επανάληψη της συνάντησης τον προσεχή Μάιο, την οποία υπερθεμάτισε και ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου.

Τέλος, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, ο κ. Τοψίδης σημείωσε ότι γίνεται μία προσπάθεια να ενταχθεί και η Σαμοθράκη στο καθεστώς της λεγόμενης «επιτόπιας βίζας» γεγονός που θα αυξήσει την επισκεψιμότητα της και για το συγκεκριμένο θέμα επίκεινται συναντήσεις στο άμεσο μέλλον.

Η συνάντηση των δύο Περιφερειαρχών ολοκληρώθηκε σε κλίμα συναίνεσης και με την διαπίστωση ότι υπάρχει ευρύ πεδίο κοινών δράσεων και διεκδικήσεων, αλλά και κοινή αναπτυξιακή προοπτική μεταξύ των δύο Περιφερειών.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Χιλιάδες επισκέπτες στην «North Aegean Boat Show 2024»

Εξαιρετικά υψηλή ήταν η επισκεψιμότητα της πρώτης έκθεσης «North...

Συναυλία της Άννας Βίσση στην Καβάλα

Οι θαυμαστές της Άννας Βίσση θα έχουν την ευκαιρία...

Μ. Λαζαρίδης προς Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ: «Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη»

Σε απάντηση της ανακοίνωσης της Νομαρχιακής Επιτροπής Καβάλας του...

Η ψηφιακή κάρτα εργασίας φέρνει προβλήματα και πρόστιμα;

Για κάποιους κλάδους είναι αρκετά δύσκολο να εφαρμοστεί Προβλήματα σε...

Το Σώμα Οδηγισμού καθάρισε το περιαστικό δάσος της Καβάλας

Το ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ Τ.Τ. ΚΑΒΑΛΑΣ πραγματοποίησε με μεγάλη...

Το πρόγραμμα υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Ελευθερούπολη

Στην Ελευθερούπολη στο χώρο έμπροσθεν του Δημαρχείου, θα πραγματοποιηθεί...