Πέμπτη, 22 Μαΐου, 2025
Πέμπτη, 22 Μαΐου, 2025

Συντήρηση αντιπλημμυρικών έργων και καθαρισμός κοίτης ρεμάτων στις Π.Ε. Καβάλας και Θάσου

Ημέρα:

spot_img
spot_img
spot_img

Ξεκίνησαν σήμερα το πρωί, οι εργασίες καθαρισμού και συντήρησης των ρεμάτων ή ποταμών. Η αρχή έγινε από τον οικισμό του Παληού Καβάλας και θα επεκταθούν σε όλη την έκταση του νομού Καβάλας και της νήσου Θάσου, που βρίσκονται στην αρμοδιότητα της Π. Ε. Καβάλας προκειμένου να μην επαναληφθούν δυσάρεστα γεγονότα του παρελθόντος και να υπάρξει η αναγκαία επιμέλεια για την προστασία των κατοίκων της Π.Ε. Καβάλας και της Π.Ε. Θάσου.

Σκοπός είναι να αποτραπεί ο πλημμυρικός κίνδυνος τόσο σε αστικές, όσο και αγροτικές περιοχές. Οι περιοχές επέμβασης θα επιλέγονται κατά περίπτωση ανάλογα με την αναγκαιότητα για την πρόληψη, συντήρηση ή αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος επιθεώρησε το εργοτάξιο στο Παληό Καβάλας και στην συνέχεια δήλωσε ότι «Μετά από την ολοκλήρωση μιας δύσκολης και γραφειοκρατικής διαδικασίας η οποία εφαρμόζεται όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία, ξεκίνησε σήμερα η υλοποίηση του έργου που περιλαμβάνει τον καθαρισμό ρεμάτων στις Π.Ε. Καβάλας και Θάσου. Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι οι καθαρισμοί των ρεμάτων ανατέθηκαν από το κράτος στις Περιφέρειες χωρίς να τους δοθούν οι απαραίτητοι πόροι, παρ’ όλα αυτά όλες οι Περιφέρειες της χώρας, πολύ περισσότερο η Περιφέρεια ΑΜΘ και ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χριστόδουλος Τοψίδης, καταβάλουμε μια προσπάθεια για να μπορέσουμε να κάνουμε ότι καλύτερο γίνεται, για να διασφαλίσουμε την αντιπλημμυρική προστασία οικισμών και οικιών, καθώς επίσης υποδομών και επιχειρήσεων, με ένα προϋπολογισμό 2.000.000 ευρω. Είναι σημαντικό γεγονός ότι σήμερα ξεκίνησε ο καθαρισμός των ρεμάτων,  σε μια δύσκολη και πυκνοκατοικημένη περιοχή όπως είναι το Παληό Καβάλας, όπου συνδυάζεται η πλούσια βλάστηση με την στενότητα των δημόσιων χώρων και ευελπιστώ ότι θα πάει καλά αυτό το έργο. Θέλω να ευχαριστήσω τη Δ/νση Τεχνικών Έργων για ότι έκανε και ότι κάνει. Τέλος να υπενθυμίσω ότι το δικό μας έργο δεν είναι ο καθαρισμός των ρεμάτων αλλά να επέμβουμε σε εκείνες τις περιπτώσεις ρεμάτων που ενέχουν πλημμυρικούς κινδύνους. Σε αυτή την κατεύθυνση κάνουμε το καλύτερο και ως διοίκηση χαιρόμαστε που μπορούμε να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες τις κοινωνίας παρέχοντας μια σημαντική υπηρεσία απέναντι στους πολίτες και το περιβάλλον».

Αναλυτικότερα οι εργασίες που θα εκτελεστούν είναι: α) συντήρηση, αποκατάσταση και επισκευή υφιστάμενων αντιπλημμυρικών έργων (τεχνικά, συρματοκιβώτια, αναχώματα κλπ)

β) απομάκρυνση απορριμμάτων, μπαζών ή βλάστησης από την κοίτη υδατορεμάτων και κοπή ή εκρίζωση δενδροειδούς βλάστησης εντός της κοίτης, τα οποία θα συναντώνται κατά τον καθαρισμό και εμποδίζουν την απρόσκοπτη απορροή των υδάτων, εφαρμόζοντας την ισχύουσα νομοθεσία.

Οι εργασίες θα γίνονται σε τμήματα των ρεμάτων και σε κάθετα σε αυτά κανάλια στο ελάχιστο κατά περίπτωση μήκος, ώστε να επιτευχθεί η απρόσκοπτη απορροή των υδάτων και η αντιπλημμυρική προστασία.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Τι θα γίνουν τα υπολείμματα από τα καθαρισμένα οικόπεδα;

Στέργιος Κεχαγιάς: Επέβαλαν άνωθεν τον καθαρισμό των οικοπέδων αλλά...

Νέα προσπάθεια για ενεργειακή αναβάθμιση του Εκθεσιακού Κέντρου

Άγνωστο προς το παρόν το αν θα πραγματοποιηθεί φέτος...

Γιατί λέμε πως «το χρήμα πάει στο χρήμα»

Γράφει ο Ανδρέας Χριστόπουλος Ζούμε σε μια άνιση κοινωνία, όπου...

Δύο σημαντικά μεταπτυχιακά στην Πανεπιστημιούπολη Καβάλας

Για δύο σημαντικά μεταπτυχιακά που υλοποιεί η Πανεπιστημιούπολη Καβάλας...

Καβάλα: Λήστεψε μίνι μάρκετ με ψεύτικο πιστόλι

Επιστάμενες έρευνες διεξάγουν οι αστυνομικές αρχές για τον εντοπισμό...

Δυσαρεστημένο το Τοπικό συμβούλιο Αμυγδαλεώνα από την συνάντηση με τον Δήμαρχο

Το Τοπικό συμβούλιο Κοινότητας Αμυγδαλεώνα μετά την συνάντηση που...

Οι προτάσεις του Αστικού ΚΤΕΛ Καβάλας για το κυκλοφοριακό πρόβλημα

Το Αστικό ΚΤΕΛ Καβάλας ενημερώνει το επιβατικό κοινό, καθώς...