Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
spot_img

Παύλος Ζησίμου: Το σύνθημα μου είναι «Ενωμένοι για την Καβάλα»

Ημέρα:

«Θεωρώ μέντορα μου τον αείμνηστο Θόδωρο Καλλιοντζή / Δεν είμαι άνθρωπος που φοβάται τις ευθύνες / Εισπράττω μεγάλη αποδοχή από ανθρώπους όλων των ηλικιών / Απαιτείται διερεύνηση της προοπτικής δημιουργίας υδατοδρομίου»

Με τον συνδυασμό «Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση», του υποψηφίου περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστου Μέτιου, κατέρχεται ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στην Π.Ε. Καβάλας, ο Παύλος Ζησίμου.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον «Ενήμερο», ο κ. Ζησίμου μίλησε για την απόφασή του να συστρατευτεί με τον Χρήστο Μέτιο, ενώ αναφέρθηκε και στα ζητήματα του αναπτυξιακού τομέα, τα οποία γι’ αυτόν αποτελούν προτεραιότητα.

Πείτε μας αρχικά κάποια πράγματα για το βιογραφικό σας, ώστε να σας γνωρίσουν καλύτερα οι συμπολίτες μας.

«Μεγάλωσα στην Χρυσούπολη και δραστηριοποιούμαι επιχειρηματικά στο χώρο του χονδρικού εμπορίου καπνικών και τροφίμων. Συνεχίζω την παράδοση της οικογενειακής μας δραστηριότητας που ξεκινά πριν από 110 χρόνια στην περιοχή της Σμύρνης. Το 2019 μάλιστα το Επιμελητήριο μου απένειμε βραβείο για την μακρόχρονη παρουσία και προσφορά στην οικονομική ανάπτυξη της Καβάλας της επιχείρησης μου, καθώς υπήρξε από τις πρώτες εγγεγραμμένες σε αυτό με αδιάλειπτη δραστηριότητα έκτοτε. Η ενασχόληση μου με τα κοινά ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2006 μέσα από το Επιμελητήριο Καβάλας και τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς στις αυτοδιοικητικές εκλογές εκλέχθηκα νομαρχιακός σύμβουλος. Συμμετείχα στις επιτροπές καταπολέμησης των κουνουπιών και στον οργανισμό τουριστικής ανάπτυξης της νομαρχίας. Επίσης ήμουν ο πρώτος πρόεδρος του φορέα διαχείρισης του Βιοτεχνικού Πάρκου Καβάλας. Στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010 επανεκλέχθηκα ως περιφερειακός σύμβουλος. Το 2017 εκλέχθηκα ως επικεφαλής παράταξης στο Επιμελητήριο. Ταυτόχρονα ανέπτυξα τις επιχειρηματικές μου δραστηριότητες και στο εξωτερικό, κυρίως σε χώρες της Άπω Ανατολής».

Ποιος ήταν ο λόγος που σας ώθησε να κατέλθετε ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στην Π.Ε. Καβάλας στις εκλογές του ερχόμενου Οκτωβρίου;

«Το ενδιαφέρον μου για τη δευτεροβάθμια τοπική αυτοδιοίκηση ήταν πάντα μεγάλο. Από το 2006 που εκλέχθηκα νομαρχιακός σύμβουλος με τον αείμνηστο Θόδωρο Καλλιοντζή που θεωρώ μέντορα μου, δεν έπαψα ποτέ να παρακολουθώ στενά τα δρώμενα. Έχω μάθει να αγωνίζομαι για την πρόοδο και την ευημερία του τόπου μου και αυτό θέλω να κάνω για άλλη μια φορά».

Γιατί επιλέξατε να συστρατευτείτε με τον Χρήστο Μέτιο και τον συνδυασμό «Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση»;

«Ο Χρήστος Μέτιος είναι ένας άνθρωπος που υπηρετεί τη δευτεροβάθμια τοπική αυτοδιοίκηση ως περιφερειάρχης με συνέπεια, υπευθυνότητα και κυρίως, ήθος. Η πρόταση του να είμαι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τη «Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση» ήταν κάτι παραπάνω από τιμητική και η αποδοχή της μονόδρομος. Όπως λέει και το σύνθημα μου, «Ενωμένοι για την Καβάλα», επιθυμώ την ενότητα και τη σύμπνοια σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την περιοχή μας δίχως μικροπολιτικές σκοπιμότητες που μας κρατάνε πίσω».

Από ποιο πόστο θεωρείτε ότι θα μπορούσατε να βοηθήσετε τη νέα περιφερειακή αρχή, αν εκλεγείτε και επανεκλεγεί φυσικά περιφερειάρχης ο κ. Μέτιος;

«Δεν είμαι άνθρωπος που φοβάται τις ευθύνες και ακόμα περισσότερο τις προκλήσεις. ‘Έχω καταφέρει πολλά στην επαγγελματική μου ζωή ως επιχειρηματίας και ξέρω πως τα μεγαλύτερα προβλήματα είναι η καλύτερη ευκαιρία να δείξεις τις ικανότητες σου. Από εκεί και πέρα εφόσον όλα πάνε κατ’ ευχήν είμαι στη διάθεση του Χρήστου Μέτιου για να με αξιοποιήσει όπως αυτός νομίζει. Δεν θεωρώ τίποτα δεδομένο».

Ποιο είναι το σχόλιό σας για τη διοίκηση του κ. Μέτιου; Ποιο είναι το αποτύπωμα που αφήνει στην Περιφέρεια Α.Μ.Θ.;

«Το αποτύπωμα κάθε ανθρώπου σε αντίστοιχη θέση ευθύνης είναι το έργο του. Μια ματιά στον απολογισμό του έργου της τετραετίας του Χρήστου Μέτιου μπορεί να πείσει τον καθένα πως όχι μόνο υλοποίησε το πρόγραμμα του, αλλά έθεσε τις βάσεις για πολλά παραπάνω. Συγκεκριμένα στην Π.Ε. Καβάλας 100 μεγάλα έργα ξεκίνησαν ή ολοκληρώθηκαν μέσα στη τετραετία αυτή. Θα πρέπει να τονίσουμε το μεγάλο έργο του νέου αυτοκινητόδρομου Καβάλας-Δράμας που ήδη ξεκίνησε με προϋπολογισμό 61 εκ. ευρώ».

Πιστεύετε ότι θα καταφέρει ο συνδυασμός σας να κερδίσει ξανά τις περιφερειακές εκλογές;

«Είμαι πάντα συγκρατημένος και δεν κάνω εύκολα προβλέψεις. Όμως ειλικρινά αυτή τη στιγμή το πιστεύω περισσότερο από ποτέ».

Ποια είναι τα μηνύματα που εισπράττετε από τις επαφές σας με τους συμπολίτες μας;

«Δεν περίμενα τέτοια θερμή ανταπόκριση. Εισπράττω μεγάλη αποδοχή καθημερινά από ανθρώπους όλων των ηλικιών σε όλες τις περιοχές του νομού μας. Φυσικά δεν λείπουν οι παρατηρήσεις και οι προτάσεις. Είναι όλα καλοδεχούμενα και απαραίτητα. Ξέρετε το δύσκολο στην Περιφέρεια είναι πως το έργο της δεν γίνεται πάντα εύκολα αντιληπτό από τον κόσμο και σε αυτό ευθύνη έχουμε και εμείς. Αυτό όμως που με χαροποιεί ιδιαίτερα είναι η επιθυμία που εκφράζουν οι πολίτες στο πρόσωπο μου στο να εκπροσωπηθούν από έναν ενεργό επιχειρηματία. Αυτό μου δίνει δύναμη».

Ποιο είναι το δικό σας μήνυμά σας προς τους πολίτες της Π.Ε. Καβάλας και γιατί να επιλέξουν να σας ψηφίσουν;

«Επιθυμώ και δεσμεύομαι να προσφέρω από την πλευρά μου στην αναπτυξιακή δυναμική της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με εφόδιο την μακρόχρονη εμπειρία μου στην επιχειρηματικότητα. Ιδιαίτερα όμως στόχος μου είναι να δώσουμε στην Καβάλα τη θέση που της ανήκει. Υπόσχομαι να συνεισφέρω στην προσπάθεια αυτή με όλες μου τις δυνάμεις, όπως έχω μάθει να κάνω πάντα. Δεν είμαι από αυτούς που δέχονται ως απάντηση, ως θέση και ως πεποίθηση το «δεν γίνεται». Εύχομαι να σας έχω στο πλευρό μου».

Ποια ζητήματα στον αναπτυξιακό τομέα είναι για εσάς προτεραιότητες;

«Προτεραιότητα για μένα είναι το αεροδρόμιο της Καβάλας με τις ελάχιστες πτήσεις και τα πανάκριβα εισιτήρια. Απαιτείται επίσης διερεύνηση της προοπτικής δημιουργίας υδατοδρομίου, βελτίωση του οδικού δικτύου και ενίσχυση με νέα εξειδικευμένα προγράμματα των επιχειρήσεων της Π.Ε. Καβάλας.

Τέλος, είδαμε μετά την παρουσίαση του συνδυασμού σας στην Καβάλα την ανάρτηση σας για τον Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον Γιάννη Πασχαλίδη. Τι σας συνδέει με τους δύο βουλευτές;

«Με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο μας συνδέει μακροχρόνια φιλία και αλληλοεκτίμηση. Με τον Γιάννη Πασχαλίδη υπήρξαμε συνοδοιπόροι στο νομαρχιακό συμβούλιο και έκτοτε είμαστε φίλοι. Να προσθέσω πως την στήριξη και των δύο εγώ την θεωρούσα δεδομένη, όμως με την παρουσία τους στην παρουσίαση έστειλαν ένα δυνατό μήνυμα. Θεωρώ τιμή μου επίσης την ανοικτή στήριξη από στελέχη άλλων κομμάτων, η εκτίμηση τους είναι κάτι που λέει πολλά για μένα και στηρίζει την πεποίθηση μου για την αναγκαιότητα ενότητας απέναντι στα προβλήματα».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Απαγόρευση θαλασσίων δραστηριοτήτων στη Νέα Ηρακλείτσα

Με απόφαση του Λιμενάρχη Καβάλας απαγορεύεται η κυκλοφορία πλοίων,...

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την ποιότητα του νερού στη Θάσο

Κώστας Μανίτσας: «Ο κ. Παπαδόπουλος δεν μας έδωσε στοιχεία...

Οργή των ιδιοκτητών ταξί με τους πειραματισμούς του δημάρχου

Χρήστος Ιωαννίδης: Ο άνθρωπος καταστρέφει την πόλη, δεν το...

Αρκεί η διαφωνία των γονέων για να αποφασίσει το δικαστήριο αποκλειστική επιμέλεια;

Σε περίπτωση που η από κοινού άσκηση της γονικής...

Πεσμένη η καταναλωτική κίνηση στην αγορά της Ελευθερούπολης

Παναγιώτης Παπαευαγγέλου: Δεν υπήρξε η κίνηση που είχαμε άλλες...

Τελειωμό δεν έχουν τα πειράματα στην Πλατεία Καπνεργάτη!!!

Η νέα πρόταση για τη θέση της πιάτσας ταξί...

Ο Ιατρικός κόσμος κρατάει μικρό καλάθι

Ξενοφών Κροκίδης: Δεν περιμένουμε κάτι σημαντικό για την υγεία...

Καβάλα: Βιντεοσκοπούσε ζευγάρι σε κατάστημα

Συνελήφθη την 5-9-2024 το μεσημέρι στην Καβάλα, από αστυνομικούς...