spot_img

Εκδήλωση: «Καταπολέμηση της βίας και του εκφοβισμού»

Ημέρα:

Αλέξης Πολίτης: «Είναι μία δράση για την οποία είμαστε άπαντες περήφανοι

Εκδήλωση με θέμα «Καταπολέμηση της βίας και του εκφοβισμού», θα πραγματοποιηθεί στις 16 και 17 Ιουνίου στο ξενοδοχείο Lucy στην πόλη της Καβάλας. Για την εκδήλωση παραχωρήθηκε συνέντευξη Τύπου στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Αλέξη Πολίτη, το μεσημέρι της Τρίτης (6/6).

«Είναι μία δράση για την οποία είμαστε άπαντες περήφανοι. Σχεδιάστηκε πριν αρκετούς μήνες από την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας και από το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας. Λόγω των συνθηκών και των κρουσμάτων που έχουμε το τελευταίο διάστημα είναι ιδιαίτερα επίκαιρη», τόνισε αρχικά στις δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας.

«Η βία πρέπει να καταπολεμάται και να εκριζώνεται εν τη γενέσει της – Η πανδημία δυστυχώς και αυτό το λένε όλες οι μελέτες, ενέτεινε φαινόμενα βίας σε όλες τις μορφές της…»

«Μιλάω για την καταπολέμηση της βίας σε όλες τις εκφάνσεις. Δεν έχει μία μορφή, έχει πάρα πολλές μορφές και είναι ένα φαινόμενο που το βιώνουν καθημερινά στην Ελλάδα και στον κόσμο και δυστυχώς και η Καβάλα βιώνει πολύ συχνά τέτοια περιστατικά βίας, η οποία έχει διάφορες εκφάνσεις και εντάσεις. Ωστόσο η βία πρέπει να καταπολεμάται και να εκριζώνεται εν τη γενέσει της, είτε μιλάμε για ενδοσχολική ή ενδοοικογενειακή βία, είτε για τη βία κατά των γυναικών. Η πανδημία δυστυχώς και αυτό το λένε όλες οι μελέτες ενέτεινε φαινόμενα βίας σε όλες τις μορφές της. Τα απανωτά lockdown και όλοι οι περιορισμοί που υπήρξαν, μεγάλωσαν πάρα πολύ και σε συχνότητα και σε ένταση τα φαινόμενα βίας και στην Ελλάδα δυστυχώς και οι μελέτες καταδεικνύουν του λόγου του αληθές και το καταδεικνύουν με τον πιο εμφατικό τρόπο», σημείωσε στη συνέχεια ο Αλέξης Πολίτης.

«Η κοινωνία προετοιμάζει για το έγκλημα, οπότε πρέπει να ετοιμάσουμε τις κοινωνίες μας να αποβάλλουν τη βία, να την ξεριζώσουν από τις μικρές ηλικίες, από τα μικρά παιδιά…»

«Η εκδήλωση θα χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια Α.Μ.Θ. Το Νοσοκομείο έχει κάνει σπουδαία δουλειά, προκειμένου να προσκληθούν και να έρθουν στην Καβάλα πολλοί σπουδαίοι άνθρωποι που ασχολούνται με την καταπολέμηση της βίας. Είμαστε περήφανοι και αυτό που θέλω να πω έχει να κάνει με το γεγονός ότι η βία όπως και το έγκλημα, είναι ένα φαινόμενο που υπάρχει. Το διαπράττουν κάποιοι άνθρωποι που παραβατούν, εγκληματίες ενδεχομένως. Η κοινωνία προετοιμάζει για το έγκλημα, οπότε πρέπει να ετοιμάσουμε τις κοινωνίες μας να αποβάλλουν τη βία, να την ξεριζώσουν από τις μικρές ηλικίες, από τα μικρά παιδιά και μόνο τότε αυτή η ουτοπία που ακούγεται ως ευχολόγιο ότι θα καταπολεμηθεί η βία, θα είναι μία απτή πραγματικότητα», συμπλήρωσε ακόμη στις δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας.  Από την πλευρά της η Κατερίνα Πετράκη, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Γ.Ν.Κ.  τόνισε: «Δεν υπάρχει περίπτωση να απουσιάζουμε εμείς από το Νοσοκομείο Καβάλας από μία τέτοια εκδήλωση. Το Γ.Ν.Κ. ήταν ένα από τα ελάχιστα της χώρας που συμμετείχε σε πιλοτικό πρόγραμμα».

Η διημερίδα τελεί υπό την αιγίδα της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας, της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και της Π.Ε. Καβάλας

Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου μίλησαν ακόμη ο Γιώργος Τσιγάρας, διευθυντής της νοσηλευτικής υπηρεσίας του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, η Σταυρούλα Βοβλιανού, υπεύθυνη του γραφείου εκπαίδευσης της νοσηλευτικής υπηρεσίας του Νοσοκομείου Καβάλας και τέλος η Ελένη Φώτου, δικαστική ψυχολόγος στο Βία Stop. Η διημερίδα τελεί υπό την αιγίδα της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας, της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και της Π.Ε. Καβάλας. Στόχος της συγκεκριμένης διημερίδας, που απευθύνεται σε όλους τους πολίτες, είναι να δοθεί η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να αποκομίσουν και να ανταλλάξουν γνώσεις και εμπειρίες, αξιοποιώντας όλες αυτές στην κλινική άσκηση, με γνώμονα την πιο ποιοτική παροχή υπηρεσιών υγείας, υπό το πρίσμα των τελευταίων εξελίξεων, τόσο στην πόλη μας όσο και στη χώρα και παγκοσμίως. Απευθύνεται σε απλούς πολίτες, αλλά κυρίως σε εργαζόμενους στις δομές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας υγείας και εκπαίδευσης. Συμμετέχουν ως εισηγητές εισαγγελείς, νοσηλευτικό – ιατρικό προσωπικό, κοινωνικοί και συμπεριφορικοί επιστήμονες. 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Β. Μαυρομμάτης: Κανείς δεν παραπονέθηκε για την αυλή του σχολείου των Ποταμουδίων

«Σε εμάς δεν έχει εκφραστεί επίσημα κανένα παράπονο, ούτε...

Ακαρπία σε αρκετά αγροτικά προϊόντα την φετινή περίοδο

Η ακαρπία σε αρκετά αγροτικά προϊόντα είναι το κύριο...

KAVALA EXPO 2023: Πιο δυναμική, πιο λαμπρή, με πολλούς εκθέτες και πολλά δρώμενα

«Προσπαθούμε και φέτος να έχουμε μία έκθεση δυναμική, με...

Ενεργοποιείται το Δίκτυο Διανομής Φυσικού Αερίου στην πόλη της Καβάλας

Η ΔΕΔΑ (θυγατρική της ΔΕΠΑ Υποδομών) και η Περιφέρεια...

Καβάλα: Καλλιεργούσε κάνναβη σε δασική περιοχή

Συνελήφθη χθες (21-9-2023) το απόγευμα σε περιοχή της Καβάλας,...

Ο Άλεξ Χαντζιτάτζι δηλώνει ότι στέκεται στο πλευρό του ΑΟΚ

Μήνυμα προς τους φιλάθλους του ΑΟΚ ότι θα σταθεί...