Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
spot_img

Αλέξανδρος Ιωσηφίδης: Συνεργασία με το ΔΠΘ επ’ ωφελεία της περιοχής μας

Ημέρα:

Για τις συναντήσεις που είχε το τελευταίο χρονικό διάστημα με φορείς της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, μίλησε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Α.Μ.Θ., Αλέξανδρος Ιωσηφίδης.

«Με τη θεσμική μου ιδιότητα προσπαθώ να καλύψω όλη τη γκάμα με τους φορείς. Μείζονος σημασίας ίδρυμα για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είναι το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο που πλέον είναι το μοναδικό πανεπιστημιακό ίδρυμα της Περιφέρειας μας μετά τη συγχώνευση των τμημάτων του άλλοτε Τ.Ε.Ι. Καβάλας – Δράμας σε αυτό», ανέφερε αρχικά ο κ. Ιωσηφίδης. 

«Το Δ.Π.Θ. οφείλω να πω ότι είναι προχωρημένο αρκετά στο κομμάτι της καινοτομίας και δεσμευτήκαμε να συνεργαστούμε επ’ ωφελεία της περιοχής μας…»

«Είχα συνάντηση με τον πρύτανη και μιλήσαμε για κοινές δράσεις και συνεργασίες. Η καινοτομία είναι ένας μοχλός προόδου και βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών και της ανάπτυξης του τόπου. Υπάρχει μια διαδικασία και δράσεις πάνω στην καινοτομία. Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης οφείλω να πω ότι είναι προχωρημένο αρκετά σε αυτό το κομμάτι και δεσμευτήκαμε να συνεργαστούμε επ’ ωφελεία της περιοχής μας. Επίσης ο πρύτανης μου ανέπτυξε το σχέδιό του για το Δ.Π.Θ. που  το βλέπω πολύ συναρπαστικό. Είναι ένα ίδρυμα που βγάζει επιστήμονες, προσφέρει, έχει κορυφαίες σχολές. Για τα ιδρύματα που υπάρχουν στην πόλη μας μου τόνισε ότι θα αναβαθμιστούν κι άλλο», επισήμανε σχετικά ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης της Π.Α.Μ.Θ.

Συναντήσεις και με την Ε.Α.Σ. Καβάλας – Επί τάπητος τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Στο πλαίσιο των δηλώσεών του ο κ. Ιωσηφίδης αναφέρθηκε και στη συνάντηση που είχε με στελέχη της Ε.Α.Σ. Καβάλας, σημειώνοντας: «Τις προηγούμενες ημέρες είχα συνάντηση και με τα στελέχη της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Καβάλας. Μια Ένωση με μεγάλη επιχειρηματική και εξωστρεφή δράση, με εξαγωγική κατεύθυνση, με συσκευαστήρια και πολλά άλλα, με την οποία συνεργάζονται εκατοντάδες αγρότες της περιοχής μας. Μιλήσαμε για τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου. Ένα από τα βασικότερα ζητήματά μας είναι η άρδευση του Νέστου και γενικότερα η λειψυδρία που υπάρχει κι είναι απόρροια της κλιματικής αλλαγής. Ακούσαμε ενδιαφέρουσες απόψεις και θέσαμε κάποια πλαίσια συνεργασίας. Αυτό ισχύει και για άλλες επιχειρήσεις, δεν μένω στην Ε.Α.Σ. Αυτό θα το κάνω σε όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, καθώς αυτή είναι η εντολή που έχω από τον περιφερειάρχη, Χριστόδουλο Τοψίδη και την εφαρμόζω».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αποφεύγουν τα πρατήρια καυσίμων

Φώτης Πούλος: Η Ελλάδα είναι μια χώρα παραγωγής φόρων,...

Δήλωση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ σχετικά με δημοσκόπηση του aftodioikisi.gr

Σχετικά με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε και δημοσιεύτηκε στο site...

Τιμή και Δόξα στον Ήρωα Δ. Τσαμκιράνη

Του Κωνσταντίνου Π. Παπακοσμά* Τιμή και δόξα στον Έφεδρο Ανθυπολοχαγό...

ΑΟΚ: Ξεκινά η προπώληση των εισιτηρίων διαρκείας

Ήρθε η ώρα να δείξουμε ποιος πραγματικά είναι ο...

Δημοπρατείται η ΒΙΙ φάση των έργων του Νέστου – Θα αρδευθούν 56.000 στρέμματα

Ύστερα από συνεργασία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων,...

Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα του Cosmopolis Festival 2024

Το απόγευμα της Πέμπτης 18 Ιουλίου 2024 πραγματοποιήθηκε στην...