Παρασκευή, 11 Ιουλίου, 2025
Παρασκευή, 11 Ιουλίου, 2025

Αλέξανδρος Ιωσηφίδης: Η κλιματική αλλαγή είναι ένα θέμα που μας απασχολεί έντονα

Ημέρα:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

«Η κλιματική αλλαγή είναι ένα θέμα που μας απασχολεί έντονα πλέον, το βλέπουμε μπροστά μας καθημερινά και βγάζουμε χρήσιμα συμπεράσματα για να το αντιμετωπίσουμε. Είναι πολλά τα ζητήματα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε ως διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης».

Τα παραπάνω τόνισε στο πλαίσιο δηλώσεων που έκανε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο αντιπεριφέρειαρχης Ανάπτυξης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Αλέξανδρος Ιωσηφίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στα αποτελέσματα της 9ης περιφερειακής ενημερωτικής ημερίδας με τίτλο «Προσαρμογή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην κλιματική αλλαγή», που διεξήχθη στο κτήριο της Μεγάλης Λέσχης στην Καβάλα.

«Τα προβλήματα είναι πολλά, με κορυφαία τη λειψυδρία, τη διάβρωση των ακτών, τις πυρκαγιές από κεραυνούς…»

«Ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ανακοίνωσε ότι η Π.Α.Μ.Θ. θα φιλοξενήσει το πρώτο παρατηρητήριο παρακολούθησης της κλιματικής αλλαγής στη χώρα μας, στο πλαίσιο του προγράμματος LIFE-IP AdaptInGR που θα γίνει το επόμενο διάστημα. Έγιναν χρήσιμες εισηγήσεις από επιστημονικούς φορείς στη διάρκεια της ημερίδας. Τα προβλήματα είναι πολλά, με κορυφαία τη λειψυδρία, τη διάβρωση των ακτών, τις πυρκαγιές από κεραυνούς κλπ. Είναι πλέον φαινόμενα της εποχής μας. Εμείς οφείλουμε να ακούμε τις επιστημονικές απόψεις και πάνω σ’ αυτές στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας σε συνεργασία με το κράτος και την Ε.Ε., να δίνουμε λύσεις για να μπορούμε να αντιμετωπίζουμε, όσο μπορούμε, τα προβλήματα που ανακύπτουν από την κλιματική αλλαγή, η οποία δυστυχώς ήρθε για να μείνει. Μπορεί να μας βοηθήσει σε αυτόν τον αγώνα η τεχνολογία, ώστε να βρούμε όσο το δυνατό περισσότερο ορθολογικές λύσεις», σημείωσε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο κ. Ιωσηφίδης.

Οι συμμετοχές της επιτυχημένης ημερίδας

Να σημειωθεί ότι στην ημερίδα συμμετείχε ο περιφερειάρχης Α.Μ.Θ., Χ. Τοψίδης, ο οποίος είναι και πρόεδρος της Επιτροπής Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής της ΕΝ.Π.Ε., ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δ. Πτωχός ως εκπρόσωπος της ΕΝ.Π.Ε., ο αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Καβάλας, Θ. Μαρκόπουλος, οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες, Αλέξανδρος Ιωσηφίδης, Γιώργος Δαλακούρας, Χάρης Δαλκίτζης, Κώστας Βενετίδης, Αργύρης Πατακάκης και οι δήμαρχοι Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης, ο οποίος εκπροσώπησε την ΚΕ.ΔΕ. και Καβάλας, Θεόδωρος Μουριάδης, καθώς και στελέχη του γραφείου του περιφερειάρχη και στελέχη της διοίκησης της Π.Α.Μ.Θ.

«Προσπαθούμε να λύνουμε τα προβλήματα που ανακύπτουν. Γίνονται διαρκείς παρεμβάσεις, αναπτύσσονται πρωτοβουλίες…»

«Η διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης συνεχίζει ακάθεκτη. Η πολιτική έχει μια δυναμική, δεν είναι στατική. Προσπαθούμε να λύνουμε τα προβλήματα που ανακύπτουν. Γίνονται διαρκείς παρεμβάσεις, αναπτύσσονται πρωτοβουλίες και νομίζω ότι οι πολίτες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης εισπράττουν αυτήν την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλει η διοίκηση του Χριστόδουλου Τοψίδη», ανέφερε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης της Π.Α.Μ.Θ., Αλέξανδρος Ιωσηφίδης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Του Αιγαίου τα μπλουζ!

του Παύλου Λεμοντζή Το μπλουζ είναι ένα είδος μουσικής που...

Αλλοδαπός κατέβασε και έκαψε ελληνική σημαία

Συνελήφθη την 9-7-2025 το απόγευμα στην Κομοτηνή, από αστυνομικούς...

Χρήσιμη και ωφέλιμη η συζήτηση για την αποθήκη διοξειδίου του άνθρακα

Σωτήρης Χιωτάκης: Ο Πρίνος επελέγη μετά από επισταμένη ανάλυση,...

Σχεδιάστε το «ΝΑΙ» με τον πιο αξιόπιστο wedding planner στη Σαντορίνη!

Wedding planner Σαντορίνη. Εάν αυτοί οι όροι περιέχονται στην...

Όταν απέλασαν τον Θάνο 

Γράφει ο Ναπολέων Λιναρδάτος Στο υπουργείο, τον πολύ σκληρό Μάκη...

Νεότερη εικόνα από την φωτιά στη Θάσο

Αυτή είναι η εικόνα της φωτιάς στην Θάσο αυτήν...

Τίποτε για τον πρωτογενή τομέα πέραν της διανομής επιδομάτων

Γράφει ο Ανδρέας Χριστόπουλος Χθες σας έγραφα για το κομματικό...

Κάντε μια νέα αρχή με IVF εξωσωματική γονιμοποίηση!

Η IVF ή εξωσωματική γονιμοποίηση είναι η πιο διαδεδομένη...