Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Σε επιφυλακή για την κακοκαιρία

Ημέρα:

spot_img

Σε επιφυλακή τέθηκαν από το βράδυ της Παρασκευής (21/1) και θα συνεχίσουν στο ίδιο επίπεδο μέχρι και τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, για την αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων που προκαλεί η κακοκαιρία «Ελπίδα».

Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, η Αντιπεριφέρεια, αλλά και η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε.Κ., θα βρίσκονται σε διαρκή εγρήγορση, όπως τονίστηκε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που δόθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (21/1) από τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Αλέξη Πολίτη, τον προϊστάμενο του Τ.Π.Π., Σταύρο Κιβράκη και τον διευθυντή της Δ.Τ.Ε., κ. Νάστο.

Α. Πολίτης: «Οι πολίτες θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας»

Όπως υπογράμμισε ο Αλέξης Πολίτης, η Π.Ε. Καβάλας είναι έτοιμη να επιχειρήσει με 4 αποχιονιστικά μηχανήματα, συν άλλα 2 της εργολαβίας συντήρησης. Επιπλέον θα συνδράμουν 2 γκρέιντερ και 2 φορτωτές, ενώ στη Θάσο με ένα αποχιονιστικό μηχάνημα κι ένα JCB. Ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας ανέφερε ακόμη ότι υπάρχει μεγάλο απόθεμα σε αλάτι.

«Οι πολίτες θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας. Πρέπει να συνεργαστούμε όλοι κι είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρουμε», επισήμανε χαρακτηριστικά ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας.

Σ. Κιβράκης: «Οι πολίτες θα πρέπει να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να ακολουθούν όλες τις οδηγίες. Για τις επόμενες 10 ημέρες θα έχουμε συνθήκες ολικού παγετού»

Από τη μεριά του ο προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Καβάλας, Σταύρος Κιβράκης ανέφερε ότι πρόκειται για μια κλασική χειμερινή περίοδο, σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια.

«Οι πολίτες θα πρέπει να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να ακολουθούν όλες τις οδηγίες. Για τις επόμενες 10 ημέρες θα έχουμε συνθήκες ολικού παγετού», υπογράμμισε σχετικά ο κ. Κιβράκης.

Αναφορικά με το που θα χιονίσει είπε ότι αυτό θα συμβεί μέχρι και τα παραλιακά τμήματα του δήμου Νέστου, αλλά όχι σε αυτά των δήμων Καβάλας και Παγγαίου.

Από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου αναμένονταν χιονοπτώσεις στην περιοχή του Αγίου Σίλα, αλλά και στα ορεινά. Τη Δευτέρα (24/1) δεν αποκλείεται να χιονίσει και στη Θάσο.

Τέλος, ο κ. Νάστος επισήμανε ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι θα είναι σε επιφυλακή για τις επόμενες 10 ημέρες και κάλεσε με τη σειρά του τους πολίτες να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η ψηφιακή κάρτα εργασίας φέρνει προβλήματα και πρόστιμα;

Για κάποιους κλάδους είναι αρκετά δύσκολο να εφαρμοστεί Προβλήματα σε...

Το Σώμα Οδηγισμού καθάρισε το περιαστικό δάσος της Καβάλας

Το ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ Τ.Τ. ΚΑΒΑΛΑΣ πραγματοποίησε με μεγάλη...

Το πρόγραμμα υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Ελευθερούπολη

Στην Ελευθερούπολη στο χώρο έμπροσθεν του Δημαρχείου, θα πραγματοποιηθεί...

Εντυπωσιακά αποτελέσματα από την τρίτη Επιχειρηματική Αποστολή της Kourtidis Group στην Αμερική

Με μεγάλη επιτυχία και ουσιαστικά αποτελέσματα για τη Β....

Διευρυμένη Νομαρχιακή Συνέλευση του ΠΑΣΟΚ στην Θάσο

Διευρυμένη Νομαρχιακή Συνέλευση πραγματοποίησε το ΠΑΣΟΚ στην Θάσο και...

«Μέθοδος Gronholm» του Jordi Galceran στο «Αντιγόνη Βαλάκου»

 ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ «Καλησπέρα και καλώς ήρθατε. Όπως...

Έλλειψη προσωπικού και στον κλάδο της οικοδομής

Σωτήρης Λαζαρίδης: Ίσως δεν υπάρχει ικανοποίηση από τις αμοιβές,...