Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Παράλληλα έργα στο αγρόκτημα Ζυγού και αναδασμός στα εξωχώραφα Φιλίππων

Ημέρα:

spot_img

Το μεσημέρι της Τρίτης ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κώστας Αντωνιάδης ενημέρωσε τους συμπολίτες μας για δύο θέματα που άπτονται του πρώην Δήμου Φιλίππων.

Το πρώτο αφορά τα παράλληλα έργα στο αγρόκτημα του Ζυγού Καβάλας.  Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ Αντωνιάδης, «το 2018 κυρώθηκε ο αναδασμός του κτήματος του Ζυγού, αλλά δεν είχαν προβλεφθεί και δεν εκτελέστηκαν τα παράλληλα έργα ώστε να έχουν την δυνατότητα οι αγρότες να πηγαίνουν στα χωράφια τους, ή να τα προστατεύουν από τις έντονες καιρικές συνθήκες . Ένα μέρος του αγροκτήματος στο οποίο έγινε αναδασμός δεν έχει αγροτικούς δρόμους. Για τον λόγο αυτό μετά από ενημέρωση από τον πρόεδρο του Ζυγού, πήγα με τους αρμόδιους παράγοντες στη περιοχή και είδαμε το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει».

«Για τον λόγο αυτό θα αρχίσουμε την μελέτη για να ξεκινήσει η κατασκευή των αγροτικών δρόμων, για να μπορέσουν οι αγρότες να πηγαίνουν στα χωράφια τους. Σε δεύτερο στάδιο θα γίνουν τα κατάλληλα αποστραγγιστικά έργα, προκειμένου να μην χάνουν τα χωράφια τους από τους χειμάρρους που κατεβαίνουν από την Παλιά Καβάλα στον κάμπο του Ζυγού. Είναι ένα σημαντικό έργο που ζητούσε η τοπική κοινωνία, το οποίο θα αναβαθμίσει την περιουσία τους και θα τους διευκολύνει στη παραγωγή των προϊόντων που παράγουν».

Ο αναδασμός στα εξωχώραφα των Φιλίππων

«Ένα άλλο θέμα για το οποίο ενημέρωσα τους συμπολίτες μου, είναι η προπαρασκευαστικές, διερευνητικές διαδικασίες για να γίνει και ο αναδασμός στα εξωχώραφα των Φιλίππων. Είχα γίνει δέκτης δίκαιων αιτημάτων των αγροτών της δημοτικής κοινότητας Φιλίππων, οι οποίοι βλέπουν ότι σε άλλες περιοχές έχουν γίνει αναδασμοί, ενώ στο δικό τους χωριό δεν έγινε. Όταν κάποιος έχει 50 στρέμματα από γονική παροχή, αγορά ή κληρονομιά και αυτά τα χωράφια είναι διάσπαρτα στον κάμπο, δεν μπορεί να τα καλλιεργήσει όπως πρέπει και έχει και αυξημένο κόστος παραγωγής. Με τον αναδασμό όλα αυτά τα χωράφια συγκεντρώνονται σε μια ενιαία έκταση, ώστε να μειωθεί και το κόστος παραγωγής και να γίνει  πιο αποδοτική η δουλειά του αγρότη».

«Για τον λόγο αυτό το έργο θα προσπαθήσουμε να το εντάξουμε μέσα στον προϋπολογισμό του 2022 για να ξεκινήσει και ο αναδασμός των εξωχώραφων στους Φιλίππους.   Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Μέτιος δίνει άμεση προτεραιότητα στο Πρωτογενή Τομέα αφού μας ενδιαφέρει ο αγρότης και  το εισόδημα του. Γιατί ειδικά στο καιρό της πανδημίας είναι ένας πυλώνας της οικονομίας».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η ψηφιακή κάρτα εργασίας φέρνει προβλήματα και πρόστιμα;

Για κάποιους κλάδους είναι αρκετά δύσκολο να εφαρμοστεί Προβλήματα σε...

Το Σώμα Οδηγισμού καθάρισε το περιαστικό δάσος της Καβάλας

Το ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ Τ.Τ. ΚΑΒΑΛΑΣ πραγματοποίησε με μεγάλη...

Το πρόγραμμα υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Ελευθερούπολη

Στην Ελευθερούπολη στο χώρο έμπροσθεν του Δημαρχείου, θα πραγματοποιηθεί...

Εντυπωσιακά αποτελέσματα από την τρίτη Επιχειρηματική Αποστολή της Kourtidis Group στην Αμερική

Με μεγάλη επιτυχία και ουσιαστικά αποτελέσματα για τη Β....

Διευρυμένη Νομαρχιακή Συνέλευση του ΠΑΣΟΚ στην Θάσο

Διευρυμένη Νομαρχιακή Συνέλευση πραγματοποίησε το ΠΑΣΟΚ στην Θάσο και...

«Μέθοδος Gronholm» του Jordi Galceran στο «Αντιγόνη Βαλάκου»

 ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ «Καλησπέρα και καλώς ήρθατε. Όπως...

Έλλειψη προσωπικού και στον κλάδο της οικοδομής

Σωτήρης Λαζαρίδης: Ίσως δεν υπάρχει ικανοποίηση από τις αμοιβές,...