Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Οι πρόσφυγες του «Αημακοπούλου» θα λύσουν το πρόβλημα των εργατών γης;

Ημέρα:

spot_img

Συνάντηση με τον διοικητή του camp Ασημακόπουλου Δημήτρη Ρέμμο, είχε την προηγούμενη εβδομάδα ο Αντιπεριφερειάρχης Π. Ε. Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης, προκειμένου να συζητήσουν το ενδεχόμενο, άνθρωποι που διαμένουν εκεί, να απασχοληθούν στα χωράφια του Νέστου ή και του Παγγαίου, για την συγκομιδή των προϊόντων, ως εργάτες γης.

Όπως είπε ο κ. Αντωνιάδης σε δηλώσεις του, «το πρόβλημα της συγκομιδής γίνεται όλο και περισσότερο δύσκολο γιατί υπάρχει έλλειψη εργατικών χεριών, ιδίως αυτή την εποχή στην συγκομιδή σπαραγγιών στον Νέστο. Για την συγκομιδή των σπαραγγιών χρειάζονται πολλοί εργάτες γης και από την Βουλγαρία, αλλά την Αλβανία και τα Σκόπια. Όμως λόγω της πανδημίας υπάρχει απαγόρευση εισόδου από την Αλβανία και από την Βουλγαρία επειδή είναι κλειστά τα σύνορα στην Νυμφαία. Η είσοδος τους είναι δύσκολη και έτσι δεν υπάρχει διάθεση από τους Βούλγαρους να έρθουν και να δουλέψουν».

«Για τον λόγο αυτό συζητήσαμε με τον κ. Ρέμμο πως θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε του πρόσφυγες που μένουν στην δομή που είναι περίπου πεντακόσια άτομα. Αφού αυτοί οι άνθρωποι έχουν και ΑΜΚΑ και ΑΦΜ και άδεια εργασίας, θα συζητήσουμε το ζήτημα με τις ενώσεις παραγωγών Νέστου και την ΕΑΣ για να έρθουν και να δουλέψουν στα χωράφια. Βέβαια η πρόσκληση αυτή αφορά κα τους Έλληνες. Σύμφωνα με τον νόμο του κ. Βορίδη, όποιος είναι άνεργος μπορεί να δουλέψει στα χωράφια, ενώ δεν χάνει το ταμείο ανεργίας. Αυτό δεν πρέπει να το φοβούνται οι Έλληνες, οι οποίοι θα συνεχίσουν να παίρνουν το επίδομα ανεργίας. Όσο για τους πρόσφυγες θα μπορούν και αυτοί να δουλέψουν για να έχουν ένα επιπλέον εισόδημα και το εργόσημο τους, ενώ τα χρήματα που θα παίρνουν από την δουλειά τους, θα τα ξοδεύουν στην αγορά της Καβάλας».

Από την πλευρά του ο κ. Ρέμμος είπε πως «είμαστε διαθέσιμοι να εξυπηρετήσουμε κάθε παραγωγό, εξαγωγέα, ή συνεταιρισμό, όπως βοηθήσαμε στο μάζεμα των ελιών το καλοκαίρι, κάτι που βοήθησε πολύ τους παραγωγούς. Οι πρόσφυγες κατά κύριο λόγο έκαναν αγροτικές εργασίες και μπορούν να κάνουν τις εργασίες που δεν θα ήθελαν να κάνουν οι Έλληνες. Στις ελιές μάλιστα δώσαμε δουλειά σε τετρακόσια άτομα, άνδρες και γυναίκες και βγάλανε μάλιστα συνολικά 250 χιλιάδες ευρώ που ξοδεύτηκαν στην αγορά της Καβάλας».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

«Ύμνοι Αγγέλων σε Ρυθμούς Ανθρώπων» στην Κωνσταντινούπολη

Το Μουσικό Σχολείο Καβάλας συμπράττει με τη διεθνούς φήμης...

Το μπλουζάκι του κ. Τσούνη και το EuroPride!

Αν αναρωτιέστε για ποιον λόγο η κυβέρνηση του Κ....

Πολύς κόσμος στο Carnival Shopping party

Εκατοντάδες Καβαλιώτες και επισκέπτες της πόλης ήταν καλεσμένοι στο...

«Μικρά συζυγικά εγκλήματα» του Schmitt Eric-EmmanueL στο «Αυλαία»

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ ΛΙΖΑ. Εντάξει: εξέφρασα τη γνώμη...

Πολλά τα δρομολόγια του υπεραστικού ΚΤΕΛ

Κώστας Πανταζής: Δρομολόγια προς την Ξάνθη και από την...

«Λίφτινγκ» στο Βερούλειο μετά το τέλος της αγωνιστικής περιόδου

Κωνσταντίνος Χατζηαναστασίου: Το γήπεδο υπερχρησιμοποιείται Για τα θέματα που αφορούν...

Μετά από δύο μήνες πληρώθηκαν οι εργαζόμενοι στους βρεφονηπιακούς σταθμούς

Μετά από δίμηνη ταλαιπωρία, οι δεκάδες εργαζόμενοι μέσω ΕΣΠΑ...

Την επόμενη εβδομάδα η εφαρμογή της ελεγχόμενης στάθμευσης στην Παναγία

Πρόστιμα σε όσους πωλούν φρούτα στους δρόμους και στις...