Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μέτωπο για τη διεκδίκηση του παλιού Πρωτοδικείου

Ημέρα:

spot_img

Σύσκεψη παρουσία όλων των εμπλεκόμενων τοπικών φορέων, με θέμα την διεκδίκηση του παλιού Πρωτοδικείου Καβάλας από την ΕΤ.Α.Δ., συγκαλεί την ερχόμενη Παρασκευή (22/10) στο γραφείο του, ο αντιπεριφερειάρχης, Κώστας Αντωνιάδης.

Όπως επισήμανε, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης την Τρίτη (19/10), σε πρώτη φάση θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα κοινό μέτωπο για την διεκδίκηση του κτηρίου, το οποίο αποτελεί σύμβολο για την Καβάλα. Εφόσον επιτευχθεί αυτός ο στόχος, ακολούθως οι τοπικοί φορείς θα συναποφασίσουν για τη χρήση του.

«Είναι πρωτάκουστο ένα κτήριο δημόσιο, ένα σύμβολο για την Καβάλα, με τόσο μεγάλη ιστορία να ρημάζει και να βρίσκεται σε αυτήν την κατάσταση…»

«Είναι ένα θέμα που με απασχολεί εδώ και πολλές εβδομάδες. Αφορμή μου έδωσαν τα όσα είχε δημοσιοποιήσει ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας, σχετικά με την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το κτήριο. Για τον λόγο αυτό αποφάσισα να πραγματοποιήσουμε μια ευρεία σύσκεψη στο γραφείο μου, όπου θα ζητήσω να παραβρεθούν οι τοπικοί βουλευτές, ο δήμαρχος, εκπρόσωποι του ΔΙ.ΠΑ.Ε., ο Δικηγορικός Σύλλογος, το Επιμελητήριο και ο Εμπορικός Σύλλογος, ώστε να συζητήσουμε από κοινού, για τον τρόπο με τον οποίο θα το διεκδικήσουμε από την ΕΤ.Α.Δ. Είναι πρωτάκουστο ένα κτήριο δημόσιο, ένα σύμβολο για την Καβάλα, με τόσο μεγάλη ιστορία να ρημάζει και να βρίσκεται σε αυτήν την κατάσταση. Οφείλω να ζητήσω, πέρα από τους τοπικούς φορείς, και τη βοήθεια των πολιτών, ώστε να το διεκδικήσουμε από την ΕΤ.Α.Δ.», σημείωσε σχετικά με το θέμα στο πλαίσιο των δηλώσεών του ο Κώστας Αντωνιάδης.

Υπογραφή σύμβασης για τον εξωραϊσμό του περιβάλλοντος χώρου του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας – Θάσου

 Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, υπέγραψε σύμβαση με τον εκπρόσωπο της εταιρείας που θα αναλάβει τον εξωραϊσμό του περιβάλλοντος χώρου του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας – Θάσου.

Η πρώτη φάση του έργου, όπως σημείωσε ο κ. Αντωνιάδης, περιλαμβάνει την απομάκρυνση της περίφραξης, την ενίσχυση του φωτισμού, τη φύτευση πρασίνου, την κοπή και απομάκρυνση γηρασμένων δέντρων και την αντικατάσταση τους με νέα.

«Σκεφτήκαμε με τους υπηρεσιακούς παράγοντες, τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσαμε να αποδώσουμε αυτούς τους κήπους στους συμπολίτες μας. Γι’ αυτό μαζί με τον κ. Νίκο Λουκάκη, ο οποίος εκπροσωπεί την επιχείρηση του, για την υπογραφή σύμβασης προϋπολογισμού 60.000 ευρώ σε πρώτη φάση. Σε δεύτερη φάση θα ακολουθήσουν εργασίες για την ενοποίηση του χώρου με αυτόν του αρχαιολογικού μουσείου και του πάρκου Φαλήρου», ανέφερε για το θέμα ο Κώστας Αντωνιάδης.

«Παραμένουμε δίπλα στον πολίτη έχοντας ως προτεραιότητα την προάσπιση της ασφάλειάς του…»

«Η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας και Θάσου άντεξε μέσα σε αυτή τη πρωτόγνωρη θεομηνία, με την ονομασία «Μπάλλος», που έπληξε την περιοχή μας. Κύριο χαρακτηριστικό του ήταν οι ισχυρές βροχοπτώσεις μεγάλης διάρκειας, αλλά και σημαντικότατης έντασης κατά τόπους. Η περιοχή μας

ήταν μία από τις λίγες που επηρεάστηκε σε μεγάλο βαθμό από το συγκεκριμένο βαρομετρικό χαμηλό, χωρίς όμως να δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα, τόσο στις υποδομές, όσο και στις περιουσίες των πολιτών. Και αυτό έχει ονοματεπώνυμο. Οφείλεται στον έγκαιρο σχεδιασμό και στο προγραμματισμό των αντιπλημμυρικών έργων που έγιναν από την αντιπεριφέρεια Καβάλας σε όλο το χερσαίο τμήμα και στο νησί της Θάσου, με την βοήθεια του περιφερειάρχη Α.Μ.Θ., Χρήστου Μέτιου, ο οποίος ενέκρινε όλες τις χρηματοδοτήσεις. Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν εντατικοί καθαρισμοί των ρεμάτων, των στραγγιστικών καναλιών, η κατασκευή αμμοκράτη, η τοποθέτηση σαρζανέτ σε διάφορα σημεία του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου, και στην υπερπροσπάθεια των ανθρώπων που εργάζονται στις υπηρεσίες μας και ιδιαίτερα στην Διεύθυνση Τεχνικών Έργων. Παραμένουμε δίπλα στον πολίτη έχοντας ως προτεραιότητα την προάσπιση της ασφάλειάς του», υπογράμμισε καταληκτικά ο κ. Αντωνιάδης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ο νέος Διοικητής της ΧΧ ΤΘ Μεραρχίας στον δήμο Νέστου

Τον Δήμαρχο Νεστου Σάββα Μιχαηλίδη, επισκέφτηκε στο Δημαρχείο Χρυσουπολης,...

Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Τένιας Μακρή στην Καβάλα

Το «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Καβάλας και η...

ΔΗΚΕΘ: Η μισή αλήθεια είναι ψέμα

Από την ΔΗΚΕ Θάσου εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου: Όλο...

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου Θώμου

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου...

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...