Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κ. Αντωνιάδης: Οι νέοι Έλληνες πρέπει να δουν με διαφορετικό μάτι την αγροτική δουλειά

Ημέρα:

spot_img

Την διάθεση εργατικού δυναμικού από τις γείτονες χώρες, Βουλγαρία και Αλβανία για την εργασία στα χωράφια του Νέστου και του Παγγαίου, σχολιάζει ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Κώστας Αντωνιάδης, ο οποίος πριν δύο ημέρες συναντήθηκε με την ΕΑΣ Καβάλας και συζήτησε το θέμα με τους αγρότες της περιοχής.

Σε δηλώσεις του ο κ Αντωνιάδης ανέφερε: «Ζητήσαμε 2500 εργάτες γης γιατί έχουμε και τους κτηνοτρόφους και άλλες καλλιέργειες όπως τα ελαιόδεντρα και τα αμπέλια στη περιοχή του Παγγαίου. Από το Υπουργείο εγκρίθηκε ο αριθμός των εργατών, δυστυχώς όμως δεν μπορούν να έρθουν τόσοι εργάτες χωρίς να εμβολιαστούν. Επομένως δεν μπορούμε να βρούμε λύση, γιατί το μόνο που μπορεί να γίνει, είναι να ανοίξει ο μεθοριακός σταθμός της Νυμφαίας. Για να ανοίξει όμως πρέπει να υπάρχουν και τα αντίστοιχα εμβόλια και αυτό είναι δύσκολο. Ήδη η χώρα μας βρίσκεται στο τρίτο κύμα της πανδημίας και από την στιγμή που υπάρχουν απαγορεύσεις από Νομό σε Νομό καταλαβαίνουμε πόσο δύσκολο είναι να γίνει η μετακίνηση».

«Επικοινώνησα», πρόσθεσε ο κ. Αντωνιάδης, «με τον Υπουργό τον κ. Παναγιωτόπουλο και με τους κυβερνητικούς βουλευτές και την Ένωση Παραγωγών Νέστου, μήπως και υπάρξει μια ονομαστική κατάσταση των εργατών που θέλουν να έρθουν να δουλέψουν στην περιοχή μας. Βέβαια έχουμε και την λύση των εγχωρίων εργατών, όμως ο έλληνας έχει εγκαταλείψει την ύπαιθρο και επομένως είναι αδύνατον να πάνε οι έλληνες στα χωράφια για να δουλέψουν».

«Για να είμαι και δίκαιος» είπε ο κ. Αντωνιάδης, «από την μια υπάρχει υψηλό ποσοστό ανεργίας, από την άλλη δεν μπορείς όταν είσαι 25-30 χρόνων και δεν έχεις πάει ποτέ στο χωράφι να δουλέψεις κάτω από αντίξοες συνθήκες. Δεν είναι εύκολη λύση το χωράφι για τον νέο έλληνα. Επομένως πρέπει να βρούμε μια λύση για να βοηθήσουμε στο να έρθουν οι αλλοδαποί εργάτες. Όμως δεν θα έρθει ο αριθμός που περιμέναμε, αλλά ένας ικανός αριθμός που θα κάνουν τα εμβόλιά τους και θα συνεχίσουν με την καραντίνα τους. Οι Έλληνες πολλές φορές τους φιλοξενούν στα σπίτια που έχουν ή νοικιάζουν σπίτια και πληρώνονται κανονικά, όμως πρέπει να καταλάβουνε οι νέοι άνθρωποι πως πρέπει να δούνε με διαφορετικό μάτι την αγροτική δουλειά».

Επίσης ο κ. Αντωνιάδης την Παρασκευή συναντήθηκε με τον διευθυντή της δομής Ασημακόπουλου, προκειμένου να προτείνει να εργαστούν στα χωράφια για την συγκομιδή προϊόντων οι διαμένοντες εκεί, ως εργάτες γης. Με την ευκαιρία αυτή και θα αυξήσουν το εισόδημά τους και θα δραστηριοποιηθούν.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αισιοδοξία για το έργο στο λιμάνι της Ηρακλείτσας

Γιώργος Καλλινικίδης: Η Περιφέρεια είναι υπεύθυνη για τις πληρωμές...

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από 19.04.2024

Από τον δήμο Καβάλας ανακοινώνονται τα ακόλουθα: Σύμφωνα με έκτακτο...

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Mercedes

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Mercedes C180 Elegance, Αυτόματο, 6/99,  Βενζίνη/Υγραέριο, 260.000 km.ΑτρακάριστοΆριστη...

Καταρρέει η στέγη του παλιού Πρωτοδικείου

Κωστής Σιμιτσής: Ο δήμαρχος κάνει έναν μοναχικό αγώνα, χρειάζεται...

Κάθετα αντίθετοι στον «κανονισμό πυροπροστασίας» οι κάτοικοι του Κρυονερίου

Την κάθετη αντίθεσή της στον «κανονισμό πυροπροστασίας εντός ή...

ΑΝΚΑ: Επιπλέον 7,8 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα Leader στον νομό Καβάλας

Σε συνέχεια των με αριθ. πρωτ.: 927/11.04.2024 και 1041/18.04.2024...

Μάκης Παπαδόπουλος: Θα λειτουργήσει το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;

Ρωτάμε ευθέως τη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας: ·         Θα λειτουργήσει φέτος...

Απάντηση του Χρ. Τοψίδη στον Μ. Λαζαρίδη για τις αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους της ΠΕ Καβάλας

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης απαντώντας στον βουλευτή ΝΔ...