Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κώστας Αντωνιάδης: Ήταν ένα μεγάλο στοίχημα για εμάς που το κερδίσαμε

Ημέρα:

spot_img

Την απόλυτη ικανοποίησή του, για το ότι μετά από πολλά χρόνια και παρά τη σφοδρότητα των χιονοπτώσεων κρατήθηκε ανοιχτό το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, εξέφρασε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο», ο αντιπεριφερειάρχης, Κώστας Αντωνιάδης.

«Διαχειριστήκαμε μια πολύ δύσκολη κατάσταση, καθώς για 20 σχεδόν ώρες οι χιονοπτώσεις ήταν έντονες σε όλη την Π.Ε. Καβάλας. Όπως όμως τονίζουν οι ίδιοι οι συμπολίτες μας απ’ όλους τους Δήμους, για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια, τόσο το επαρχιακό, όσο και το εθνικό οδικό δίκτυο, παρέμειναν ανοικτά και δεν έκλεισαν ούτε στιγμή», υπογράμμισε αρχικά στις δηλώσεις του ο κ. Αντωνιάδης.

«Ήταν ένα μεγάλο στοίχημα για εμάς που το κερδίσαμε…»

 «Μιλάμε για ένα οδικό δίκτυο της τάξης των 730 χιλιομέτρων, άρα ιδιαίτερα μεγάλο και σε πολλά σημεία του πολύ δύσκολο. Έπρεπε να το κρατήσουμε ανοιχτό, καθώς η Π.Ε. Καβάλας συνδέεται με τις Περιφερειακές Ενότητες Ξάνθης, Δράμας και Σερρών. Εκτός όμως από αυτούς τους οδικούς άξονες, έπρεπε να κρατήσουμε πάση θυσία ανοιχτό τον δρόμο προς το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας. Ήταν ένα μεγάλο στοίχημα για εμάς που το κερδίσαμε. Επίσης, δώσαμε μεγάλο βάρος και στον δρόμο του Ακροβουνίου για να υπάρχει πρόσβαση στο Κέντρο Υγείας Ελευθερούπολης, αλλά και στην επαρχιακή οδό Καβάλας – Παληού. Γενικότερα είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από τη δουλειά που έγινε από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς», επισήμανε στη συνέχεια των δηλώσεών του στον «Ε» ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας.

Συγχαρητήρια σε όλο το ανθρώπινο δυναμικό της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, που για 48 ώρες δούλεψαν σε αντίξοες συνθήκες

Παράλληλα, ο κ. Αντωνιάδης σημείωσε ότι «αξίζουν συγχαρητήρια σε όλο το ανθρώπινο δυναμικό της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, το οποίο για 48 ώρες δούλεψε σε αντίξοες συνθήκες, δείχνοντας τι σημαίνει να προσφέρεις για τον συνάνθρωπό σου, καθώς επίσης και το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας και τους κυρίους, Κιβράκη και Δαμιανό, που τις τελευταίες 48 ώρες ήταν διαρκώς επί ποδός».

Όσον αφορά το ορεινό οδικό δίκτυο ο κ. Αντωνιάδης τόνισε ότι είναι «καθαρό» κι ότι διεξάγεται κανονικά η κυκλοφορία, εκτός φυσικά από κάποια δύσκολα σημεία, στα οποία οι οδηγοί πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί.

Τις επόμενες ημέρες ο μεγάλος κίνδυνος προέρχεται πλέον από τον παγετό, καθώς οι θερμοκρασίες θα είναι πολικές…

«Τίποτα δεν είναι αυτονόητο. Κάποιοι άνθρωποι δούλεψαν σκληρά για να πετύχουμε αυτό το καλό αποτέλεσμα. Εξαιρετική ήταν επίσης και η συνεργασία που είχε η Π.Ε. Καβάλας και με τους τέσσερις Δήμους της περιοχής μας. Έχουμε πάντα μια σημαντική επικοινωνία μαζί τους, τους βοηθήσαμε όπου χρειάστηκε κι αυτοί εμάς.

Να τονίσουμε ότι τις επόμενες ημέρες ο μεγάλος κίνδυνος προέρχεται πλέον από τον παγετό, καθώς οι θερμοκρασίες θα είναι πολικές και γι’ αυτό όλοι οι οδηγοί πρέπει να είναι προσεκτικοί όταν χρησιμοποιούν το οδικό δίκτυο, να φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες, ειδικά όταν κινούνται στο ορεινό δίκτυο, ιδιαίτερα δε τις βραδινές και τις πρώτες πρωινές ώρες», ανέφερε ακόμη ο Κώστας Αντωνιάδης.

«Υπάρχει επάρκεια αλατιού, παρά το ότι χρησιμοποιήθηκαν σημαντικές ποσότητες. Προσφέραμε και στους Δήμους όπου κι όταν μας ζητήθηκε. Συνεχίζουμε να είμαστε σε επιφυλακή…»

Ερωτηθείς για το αν υπάρχει ενδεχόμενο νέας επιδείνωσης του καιρού το επόμενο διάστημα, αλλά και για το αν υπάρχει επάρκεια αλατιού, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας απάντησε: «Δείχνει ότι θα έχουμε μια βελτίωση των καιρικών συνθηκών για όλη την εβδομάδα. Θα έχουμε μόνο χαμηλές θερμοκρασίες και δεν φαίνεται κάτι έντονο και ανησυχητικό, παρόμοιο με όσα ζήσαμε το σαββατοκύριακο με τις έντονες χιονοπτώσεις. Υπάρχει επάρκεια αλατιού, παρά το ότι χρησιμοποιήθηκαν σημαντικές ποσότητες. Προσφέραμε και στους Δήμους όπου κι όταν μας ζητήθηκε. Συνεχίζουμε να είμαστε σε επιφυλακή, όπως ήμασταν από την περασμένη Παρασκευή (12/2)και μετά. Η Π.Ε. Καβάλας είναι πολύ καλά οργανωμένη. Δουλεύουμε με σχέδιο και προγραμματισμό σε όλη τη διάρκεια του χειμώνα, όχι μόνο όταν έχουμε χιονοπτώσεις. Για παράδειγμα το προηγούμενο διάστημα με τις πολλές βροχοπτώσεις δεν είχαμε πλημμύρες στην Π.Ε. Καβάλας κι αυτό νομίζω είναι πολύ σημαντικό».

«Η Π.Ε. Καβάλας δεν ασχολείται μόνο με τα μεγάλα έργα, αλλά και με αυτά που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών»

«Επομένως, υπάρχει συντονισμός και παρεμβάσεις που βοηθούν ακόμη περισσότερο, όπως ο ηλεκτροφωτισμός από Καβάλα προς Παληό, αλλά και στον Άγιο Σίλα και στην Περιμετρική, όπου οι πολίτες μας ευχαρίστησαν, καθώς το φως βοήθησε ειδικά στις βραδιές που είχαμε έντονη χιονόπτωση. Η Π.Ε. Καβάλας δεν ασχολείται μόνο με τα μεγάλα έργα, αλλά και με αυτά που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών. Πολλές φορές οι πολίτες δεν γνωρίζουν τον ρόλο μας, μας «μπερδεύουν» με τους Δήμους. Για τον λόγο αυτό προσπαθούμε να προβάλλουμε τις παρεμβάσεις μας και να τονίζουμε ότι δεν είμαστε μόνο για τα μεγάλα έργα, αλλά και για τα απλά, όπως ο καθαρισμός των ρεμάτων, του οδικού δικτύου, οι διαγραμμίσεις, οι ασφαλτοστρώσεις και ο ηλεκτροφωτισμός του οδικού δικτύου», υπογράμμισε καταληκτικά στις δηλώσεις του στον «Ενήμερο», ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...