Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ηλεκτροφωτισμός των κόμβων της Ποταμιάς και καταπολέμηση κουνουπιών

Ημέρα:

spot_img

Υπογράφηκε την Τρίτη (14/7) η σύμβαση κατασκευής ενός ακόμη σημαντικού έργου που αφορά τον ηλεκτροφωτισμό των κόμβων της Ποταμιάς στο νησί της Θάσου.

Για το θέμα, αλλά και γι’ αυτό της καταπολέμησης των κουνουπιών, παραχωρήθηκε συνέντευξη Τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης το πρωί της ίδιας ημέρας.

«Η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας κι εγώ προσωπικά από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων μας, δώσαμε ιδιαίτερη βαρύτητα στο νησί της Θάσου και φυσικά σε συνεργασία με τον περιφερειάρχη, Χρήστο Μέτιο, έχουμε δρομολογήσει κι έχουν ξεκινήσει μια σειρά από σημαντικές παρεμβάσεις, όπως από την προηγούμενη εβδομάδα οι ασφαλτοστρώσεις στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο του νησιού και συγκεκριμένα σε Καλλιράχη, Πρίνο και Ραχώνι. Επίσης, ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η εργολαβία που αφορά τις επιπτώσεις που είχαμε στο οδικό δίκτυο, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων του περασμένου Νοεμβρίου, τις διορθώσεις που έγιναν στην Ποταμιά. Με την υπογραφή της σύμβασης θα υπάρξει νέος ηλεκτροφωτισμός στη Σκάλα Ποταμιάς, ένα έργο σημαντικό που βοηθά στην τουριστική ανάπτυξη, αλλά και στην οδική ασφάλεια όλων. Εργολήπτης είναι ο Δημήτρης Ευαγγέλου, ένας έμπειρος εργολάβος με επιχείρηση στην Π.Ε. Καβάλας», ανέφερε σχετικά με το θέμα ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Κώστας Αντωνιάδης.

«Εδώ και μια εβδομάδα που εντάθηκαν οι ψεκασμοί κατά των κουνουπιών υπάρχει περιορισμός της ενόχλησης και τα μηνύματα από Θάσο, Κεραμωτή Οφρύνιο και Νέα Πέραμο δείχνουν αισθητή βελτίωση…»

Παράλληλα, ο κ. Αντωνιάδης αναφέρθηκε και στο ότι έχει ξεκινήσει το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών για την τριετία 2020 -2022.

«Ο έλεγχος νομιμότητας από το Ελεγκτικό Συνέδριο ήρθε στις 24 Ιουνίου και το πρόγραμμα  έχει προϋπολογισμό 11,5 εκατομμύρια ευρώ, είναι δηλαδή αυξημένο σε σχέση με το προηγούμενο. Αυξήθηκε η περιφορά στρεμμάτων, αλλά και τα φάρμακα είναι βιολογικά και πιο ακριβά, καθώς και μια σύγχρονη μέθοδος εντοπισμού και καταπολέμηση του ιού του Δυτικού Νείλου. Ήδη έχουν ξεκινήσει οι ψεκασμοί, εναέριοι και επίγειοι. Για τους εναέριους είναι 8 εκατομμύρια και 3,2 για επίγειους, ενώ για την Π.Ε. Καβάλας το ποσό φτάνει τις 900.000 ευρώ. Μας ενδιαφέρει άμεσα ο περιορισμός των κουνουπιών. Μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα ο Δήμος Νέστου. Έχουν ξεκινήσει ψεκασμοί παντού και σήμερα (Τρίτη) βρίσκονται σε Ελευθερούπολη και Καβάλα (Σφαγεία – Περιγιάλι – Νεκροταφεία) και σε Χαϊδευτό, Μοναστηράκι, Χρυσούπολη, Γέροντα, Ξεριά, Χρυσοχώρι και Νέα Καρυά, Παλιοχώρι, Νικήσιανη, Κοκκινόχωμα και Αμισιανά. Την Τετάρτη (15/7) στο νησί της Θάσου και την Πέμπτη (16/7) στον Δήμο Παγγαίου. Μας ενδιαφέρει η δημόσια υγεία και το στοίχημα είναι σημαντικό για όλους μας. Εδώ και μια εβδομάδα που εντάθηκαν οι ψεκασμοί κατά των κουνουπιών υπάρχει περιορισμός της ενόχλησης και τα μηνύματα από Θάσο, Κεραμωτή Οφρύνιο και Νέα Πέραμο δείχνουν αισθητή βελτίωση», ανέφερε για το θέμα ο κ. Αντωνιάδης.

Β. Μπλούκος: «Είναι ένα αισιόδοξο πρόγραμμα με πρόγνωση και πολύ καλά αποτελέσματα σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές»

Από τη μεριά του ο εργολήπτης Βαγγέλης Μπλούκος σημείωσε: «Στις 2 Ιουλίου υπογράψαμε τη σύμβαση της τριετίας. Σε σχέση με το προηγούμενο πρόγραμμα έχουν αυξηθεί οι δράσεις κατά πολύ, έχει προστεθεί ένα επιπλέον συνεργείο στο επίγειο τμήμα, που σημαίνει ότι τα συνεργεία έγιναν οκτώ, συν οι περιφορές που κάνουν οι επιστήμονες καταγράφοντας καθημερινά εστίες, προβλήματα των περιοχών. Είναι ένα αισιόδοξο πρόγραμμα με πρόγνωση και πολύ καλά αποτελέσματα σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. Έχουν εντατικοποιηθεί οι δράσεις, προχωράμε σε μαζικές σαρώσεις ειδικά στην περιοχή του Νέστου και τα αποτελέσματα είναι εμφανή και άμεσα. Αυτό θα συνεχιστεί με την ίδια ένταση και νομίζω ότι θα είναι μια καλή χρονιά».

Χ. Παπαδόπουλος: «Το πως θα εξελιχθεί ο ιός του Δυτικού Νείλου δεν το γνωρίζουμε. Ελπίζουμε την περιοχή μας να την εξαιρέσει ο ιός, γιατί θα είναι δύσκολο να έχουμε εμπύρετα που οφείλονται σε κορωνοϊό από τη μια και Δυτικό Νείλο από την άλλη…»

Τέλος, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Π.Ε. Καβάλας, Χρήστος Παπαδόπουλος τόνισε ότι «το νέο πρόγραμμα είναι η εξέλιξη των προηγουμένων και μάλιστα σε βελτιωμένη έκδοση. Θα έλεγα ότι είναι και πρωτοπόρο πρόγραμμα, καθώς το έχουν αντιγράψει κι άλλες περιοχές. Έχει δείξει ότι έχει αποτέλεσμα, καλύπτει όλη την έκταση επίγεια και εναέρια. Φέτος τα σκευάσματα είναι βιολογικά. Αυτό σημαίνει περισσότερες δράσεις για να έχουμε αποτελέσματα που θα φανούν καλύτερα το επόμενο διάστημα. Το πως θα εξελιχθεί ο ιός του Δυτικού Νείλου δεν το γνωρίζουμε. Ελπίζουμε την περιοχή μας να την εξαιρέσει ο ιός, γιατί θα είναι δύσκολο να έχουμε εμπύρετα που οφείλονται σε κορωνοϊό από τη μια και Δυτικό Νείλο από την άλλη. Είναι η πιο δύσκολη χρονιά που έχουμε να αντιμετωπίσουμε με δυο επιδημίες. Όσο μπορούμε θέλουμε να έχουμε όσο το δυνατό λιγότερα κρούσματα Δυτικού Νείλου. Πιστεύω με προσπάθεια και λίγη τύχη να το καταφέρουμε».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Κάνε ότι κοιμάσαι!

του Παύλου Λεμοντζή Αυτό έκανα. Δήθεν κοιμόμουν, με ανοικτά τα...

Κυκλοφοριακό: Τα χειρότερα έρχονται μετά το Πάσχα!!!

Αντώνης Μαστοράκης: Ζούμε πλέον εποχές που δεν υπήρχε ο...

Ευρωεκλογές: Δεν υπάρχουν περιθώρια για πειραματισμούς

Μπάμπης Δράκος: Να μην επιτρέπουμε στη χώρα να επιστρέψει...

Κ. Σιμιτσής: Δεν ασχολούμαι με τον κανονισμό στάθμευσης της Παναγίας

Κατηγορηματικά διαψεύδει ότι θα αναλάβει ως νομικός τους επαγγελματίες...

Ολοκληρώθηκε στο Μετρό Συντάγματος η Έκθεση Τροφίμων & Ποτών

Με μεγάλη επιτυχία και την προσέλευση πολύ κόσμου της...

Κρας τεστ για τις αντοχές των υποδομών της Θάσου

Γιάννης Μαρκιανός: Θεωρώ ότι θα καταφέρουμε και φέτος /...

«Σκηνές από έναν γάμο» του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν στο «ΑΥΛΑΙΑ» Θεσσαλονίκης

Κριτική από τον Παύλο Λεμοντζή«O Αύγουστος Στρίντμπεργκ είπε κάποτε:...