Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ενισχύεται με προσωπικό η Διεύθυνση Μεταφορών Καβάλας

Ημέρα:

spot_img

Αλλάζει άρδην η εικόνα της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Π.Ε. Καβάλας, χάρη στις αστραπιαίες και μεθοδικές κινήσεις του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Αλέξη Πολίτη, ο οποίος έσκυψε πάνω στο πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά του.

Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, η ενίσχυση της εν λόγω Διεύθυνσης θα είναι σημαντική. Πιο συγκεκριμένα, όπως είπε, ανανεώθηκαν οι συμβάσεις δύο υπαλλήλων, οι οποίες θα έληγαν το επόμενο διάστημα, ενώ επιπλέον εξασφαλίστηκαν δύο νέες συμβάσεις ορισμένου χρόνου, ένας επιπλέον υπάλληλος μέσω της κινητικότητας κι ένας ακόμη υπάλληλος μέσω του Ο.Α.Ε.Δ.

«Τα παράπονα ήταν καθημερινά και γιγαντώθηκαν το τελευταίο διάστημα –  Βρεθήκαμε μπροστά σε μια κατάσταση που δεν μας τιμούσε…»

 «Η Διεύθυνση Μεταφορών στη διάρκεια των προηγούμενων χρόνων αποδυναμώθηκε σοβαρά. Ενδεικτικά αναφέρω ότι το 2012 είχε 32 υπαλλήλους και σήμερα έχει 14 μόνιμους συν άλλους 4, οι 2 μέσω προγράμματος του Ο.Α.Ε.Δ. και οι άλλοι 2 με συμβάσεις λίγων μηνών, σύνολο δηλαδή 18 άτομα. Καιρό πριν ακόμη αναλάβω τα καθήκοντά μου ως αντιπεριφερειάρχης, γινόμασταν δέκτες παραπόνων από πολίτες, αλλά και από επαγγελματίες, όπως ιδιοκτήτες σχολών οδηγών. Τα παράπονα ήταν καθημερινά και γιγαντώθηκαν το τελευταίο διάστημα. Βρεθήκαμε μπροστά σε μια κατάσταση που δεν μας τιμούσε, αλλά δεν τιμούσε και τον κόπο των φιλότιμων και λίγων υπαλλήλων που είχαν μείνει στη Διεύθυνση Μεταφορών. Το τμήμα αδειών κυκλοφορίας οχημάτων χρειάστηκε κάποιες μέρες να μείνει κλειστό κι αυτό ήταν ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε», ανέφερε αρχικά στις δηλώσεις του ο κ. Πολίτης.

«Δεν θα κάνουμε πολιτική πάνω στους νέους υπαλλήλους, θα είναι άτομα με εμπειρία. Θα δώσουν λύσεις στα μείζονα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί…»

«Τις λίγες εβδομάδες που βρίσκομαι στα ηνία της Αντιπεριφέρειας, με το επιτελείο μου και τους συνεργάτες μου στις υπηρεσίες, καταβάλαμε μέγιστες προσπάθειες, ώστε να καταφέρουμε επί της ουσίας να δώσουμε καλές ειδήσεις γιατί αυτό είναι το ζητούμενο. Μη ξεχνάμε ότι από τη συγκεκριμένη υπηρεσία η Αντιπεριφέρεια έχει έσοδα από 800.000 ευρώ έως και 1 εκ. ευρώ περίπου, μέσω του τμήματος αδειών κυκλοφορίας. Σήμερα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε μετά από πολύ κόπο και προσπάθεια, ότι ανανεώθηκαν οι δυο συμβάσεις ορισμένου χρόνου που έληγαν τις επόμενες ημέρες. Βρήκαμε τη χρηματοδότηση, ένα πολύ δύσκολο σημείο αυτό, ώστε οι υπάλληλοι αυτοί που έχουν προσφέρει τα μέγιστα να συνεχίσουν. Επίσης θα έχουμε άλλες δυο νέες παρόμοιες συμβάσεις. Οι διαδικασίες είναι πάρα πολύ αργές στο δημόσιο και το γεγονός ότι συζητάμε για δυο νέες συμβάσεις που σύντομα θα υλοποιηθούν είναι κάτι πολύ σημαντικό. Κινηθήκαμε ταχύτατα, οπότε είμαι στην ευχάριστη θέση να πω ότι θα έχουμε δυο νέους υπαλλήλους. Δεν θα κάνουμε πολιτική πάνω στους νέους υπαλλήλους, θα είναι άτομα με εμπειρία. Θα δώσουν λύσεις στα μείζονα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί», σημείωσε στη συνέχεια της συνέντευξης Τύπου ο κ. Πολίτης.

«Δεν μπορούμε να αφήσουμε μια τόσο σημαντική Διεύθυνση να καταρρεύσει – Κινηθήκαμε αστραπιαία και μεθοδικά και είμαι περήφανος για τη συγκεκριμένη διαδικασία»

 Παράλληλα, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας επισήμανε ότι στοχευμένα και με πολύ κόπο κατέστη δυνατή η προσθήκη ενός ακόμη υπαλλήλου μέσω της κινητικότητας, ενώ τόνισε ότι βρέθηκαν οι πόροι για να χρηματοδοτηθεί μέσω προγράμματος του Ο.Α.Ε.Δ. η πρόσληψη ενός ακόμη υπαλλήλου για δυο χρόνια, ο οποίος θα αναλάβει καθήκοντα τις αμέσως επόμενες εβδομάδες.

«Συνολικά μιλάμε για δυο ανανεώσεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου, δυο νέες συμβάσεις, έναν υπάλληλο μέσω της κινητικότητας, αλλά και για έναν ακόμη μέσω του Ο.Α.Ε.Δ. Όλοι αυτοί οι υπάλληλοι θα μας δώσουν μεγάλη ευελιξία και ευχέρεια στο να κάνουμε τα αυτονόητα. Τα παράπονα των πολιτών είναι δίκαια. Η εικόνα της συγκεκριμένης Διεύθυνσης θα αλλάξει άρδην. Από εκεί που ήταν ένα τμήμα στο οποίο κανείς δεν ήθελε να εργαστεί, θα το κάνουμε ξανά τμήμα «γωνία». Αυτός είναι ο στόχος μας, αλλά και να γίνει τμήμα πρότυπο. Δεν μπορούμε να αφήσουμε μια τόσο σημαντική Διεύθυνση να καταρρεύσει. Είμαστε σε καλό σημείο και θέλω να τονίσω και πάλι ότι οι διαδικασίες δεν θυμίζουν σε τίποτα ταχύτητες ελληνικού δημοσίου. Κινηθήκαμε αστραπιαία και μεθοδικά και είμαι περήφανος για τη συγκεκριμένη διαδικασία», ανέφερε ακόμη στα όσα δήλωσε στα τοπικά Μ.Μ.Ε. ο κ. Πολίτης, ο οποίος δεν παρέλειψε να συγχαρεί δημόσια την προϊσταμένη της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Π.Ε. Καβάλας, Άννα Νικολαϊδου, για το τεράστιο έργο που όπως είπε επιτελεί μαζί με τους υπαλλήλους της εν λόγω υπηρεσίας.

Α. Νικολαΐδου: «Από την πρώτη μέρα που ανέλαβε ο κ. αντιπεριφερειάρχης αντιλήφθηκε και έθεσε στη σωστή του βάση το ζήτημα της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών – Θα αναγεννήσουμε τη Διεύθυνση μας, θα την κάνουμε πρότυπο…»

 Από τη μεριά της η κ. Νικολαΐδου, υπογράμμισε στις δηλώσεις της: «Από την πρώτη μέρα που ανέλαβε ο κ. αντιπεριφερειάρχης αντιλήφθηκε και έθεσε στη σωστή του βάση το ζήτημα της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών. Όλες οι υπηρεσίες της Π.Ε.Κ. είναι υποστελεχωμένες, όμως στη δική μας δεχόμαστε κάθε μέρα κοινό που πρέπει να εξυπηρετείται άμεσα. Το αυτοκίνητο είναι εργαλείο για όλους. Φτάσαμε σε ένα σημείο για την έκδοση αδειών κυκλοφορίας ένας άνθρωπος να χρειάζεται έναν μήνα. Κάνουμε υπεράνθρωπες προσπάθειες αυτή τη στιγμή. Εξυπηρετούμε με δυσκολία τον κόσμο. Ελπίζω σύντομα να βάλουμε τη Διεύθυνση Μεταφορών σε μια άλλη τροχιά. Θα αναγεννήσουμε τη Διεύθυνση μας, θα την κάνουμε πρότυπο. Ήδη έχουμε νέους υπαλλήλους και αλλάζει το τοπίο. Έχουμε δρόμο μπροστά μας, αλλά έχουμε θέληση και θα τα καταφέρουμε».

Μεγαλόπνοο σχέδιο του Αλέξη Πολίτη για να προχωρήσει το επόμενο διάστημα η ψηφιοποίηση διαδικασιών και εγκρίσεων

 «Σχεδιάζουμε να ψηφιοποιήσουμε τη διαδικασία των αιτήσεων. Είναι ένα μεγαλόπνοο σχέδιο, του οποίου αν ευοδωθούν οι προσπάθειες θα αλλάξει άρδην όλη την εικόνα της Αντιπεριφέρειας. Οι πολίτες δεν θα χρειάζεται να έρχονται στα γραφεία και να περιμένουν, πόσο μάλλον όταν υπάρχει πανδημία. Αυτό που κάνει κεντρικά η κυβέρνηση εμείς θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε τοπικά. Μιλώ για τη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών κι όχι μόνο. Θα προσπαθήσουμε να ψηφιοποιήσουμε τις διαδικασίες των αιτήσεων, των εγκρίσεων κι όχι μόνο. Είμαστε σε καλό δρόμο, μιλάμε με το τμήμα Πληροφορικής, κάνουμε συνεχείς επαφές μαζί τους κι όταν προκύψει «λευκός καπνός» θα ανακοινώσουμε τα νέα από αυτό το πεδίο», επισήμανε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ο νέος Διοικητής της ΧΧ ΤΘ Μεραρχίας στον δήμο Νέστου

Τον Δήμαρχο Νεστου Σάββα Μιχαηλίδη, επισκέφτηκε στο Δημαρχείο Χρυσουπολης,...

Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Τένιας Μακρή στην Καβάλα

Το «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Καβάλας και η...

ΔΗΚΕΘ: Η μισή αλήθεια είναι ψέμα

Από την ΔΗΚΕ Θάσου εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου: Όλο...

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου Θώμου

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου...

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...