Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δρομολογούνται οι αποζημιώσεις των αγροτών από τον ΕΛΓΑ

Ημέρα:

spot_img

Μέχρι και τον Απρίλιο θα χρειαστεί να περιμένουν να αποζημιωθούν από τον ΕΛ.Γ.Α. οι σταφυλοπαραγωγοί του Δήμου Παγγαίου, των οποίων οι καλλιέργειες επλήγησαν από τις έντονες βροχοπτώσεις την περίοδο Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου του 2019.

Αντίθετα, νωρίτερα θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους όσων αγροτών η παραγωγή επλήγη από τις χαλαζοπτώσεις που σημειώθηκαν στη διάρκεια του περασμένου καλοκαιριού.

Συνάντηση εργασίας με την προϊσταμένη του ΕΛ.Γ.Α. Καβάλας, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας για να διαπιστωθεί σε ποιο στάδιο βρίσκεται το θέμα των αποζημιώσεων

Τα παραπάνω έκανε γνωστά με δηλώσεις του στον «Ενήμερο», ο αντιπεριφέρειαρχης Καβάλας, Κώστας Αντωνιάδης, ο οποίος το πρωί της Δευτέρας (20/1) είχε συνάντηση εργασίας στο γραφείο του με την προϊσταμένη του ΕΛ.Γ.Α. στην Καβάλα, καθώς και με υπηρεσιακούς παράγοντες της αρμόδιας Διεύθυνσης.

«Υπάρχει όντως μεγάλη αγωνία για τις αποζημιώσεις, καθώς οι αγρότες του Παγγαίου ιδιαίτερα είναι σε απόγνωση, λόγω των ζημιών που υπέστησαν από τις χαλαζοπτώσεις και τις έντονες βροχοπτώσεις της προηγούμενης χρονιάς. Για τον λόγο αυτό πραγματοποιήσαμε συνάντηση εργασίας στα γραφεία της Π.Ε. Καβάλας με την προϊσταμένη του ΕΛ.Γ.Α., έτσι ώστε να διαπιστώσουμε σε ποιο στάδιο βρίσκεται το θέμα των αποζημιώσεων και για τις δυο περιπτώσεις», σημείωσε αρχικά στις δηλώσεις του ο Κώστας Αντωνιάδης.

Μετά το Παγγαίο σειρά παίρνουν εντός Φεβρουαρίου οι αποζημιώσεις για τους αγρότες του Νέστου και των Κρηνίδων, οι παραγωγές των οποίων επλήγησαν από το χαλάζι

«Οι αποζημιώσεις που αφορούν τις χαλαζοπτώσεις Ιουνίου και Ιουλίου του 2019, κυρίως για τα αγροκτήματα Μυρτοφύτου, Φωληάς, Ποδοχωρίου, Ελευθερών, Ελαιοχωρίου και Πλατανοτόπου, έχουν σχεδόν οριστικοποιηθεί, έχουν καταχωρηθεί κι επομένως έχουν σταλεί στην Αθήνα, προκειμένου τα κεντρικά στη συνέχεια να πάρουν τις αποφάσεις για τις  αποζημιώσεις. Επίσης, σε καλό δρόμο είναι και το θέμα με τις αποζημιώσεις για τις χαλαζοπτώσεις του Νέστου, δηλαδή σε Ποντολίβαδο, Ερατεινό, Πέρνη, αλλά και τη χαλαζόπτωση στις Κρηνίδες. Καλώς εχόντων των πραγμάτων μέχρι τις 20 με 25 Φεβρουαρίου θα έχουν ολοκληρωθεί και σταλεί στην Αθήνα. Πιστεύω άρα ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα οι άνθρωποι του μόχθου και της παραγωγής θα αποζημιωθούν, όσον αφορά τις χαλαζοπτώσεις, δηλαδή μέσα στους επόμενους δυο μήνες», τόνισε στη συνέχεια των δηλώσεών του στον «Ε» ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας.

«Το επόμενο τετράμηνο, καλώς εχόντων των πραγμάτων, οι αποζημιώσεις θα έχουν ολοκληρωθεί για να πάρουν μια ανάσα οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα»

« Όσον αφορά τις αποζημιώσεις για τις βροχοπτώσεις Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου, πιστεύω ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα γίνει η καταγραφή για να καταχωρηθούν τα ποσοστά και να σταλούν στην Αθήνα. Αυτό φαντάζομαι Μάρτιο με Απρίλιο να έχει ολοκληρωθεί. Άρα, το επόμενο τετράμηνο, καλώς εχόντων των πραγμάτων, οι αποζημιώσεις και από το χαλάζι και από τις βροχοπτώσεις θα έχουν ολοκληρωθεί για να πάρουν μια ανάσα οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα», ανέφερε καταληκτικά ο Κώστας Αντωνιάδης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αισιοδοξία για το έργο στο λιμάνι της Ηρακλείτσας

Γιώργος Καλλινικίδης: Η Περιφέρεια είναι υπεύθυνη για τις πληρωμές...

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από 19.04.2024

Από τον δήμο Καβάλας ανακοινώνονται τα ακόλουθα: Σύμφωνα με έκτακτο...

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Mercedes

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Mercedes C180 Elegance, Αυτόματο, 6/99,  Βενζίνη/Υγραέριο, 260.000 km.ΑτρακάριστοΆριστη...

Καταρρέει η στέγη του παλιού Πρωτοδικείου

Κωστής Σιμιτσής: Ο δήμαρχος κάνει έναν μοναχικό αγώνα, χρειάζεται...

Κάθετα αντίθετοι στον «κανονισμό πυροπροστασίας» οι κάτοικοι του Κρυονερίου

Την κάθετη αντίθεσή της στον «κανονισμό πυροπροστασίας εντός ή...

ΑΝΚΑ: Επιπλέον 7,8 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα Leader στον νομό Καβάλας

Σε συνέχεια των με αριθ. πρωτ.: 927/11.04.2024 και 1041/18.04.2024...

Μάκης Παπαδόπουλος: Θα λειτουργήσει το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;

Ρωτάμε ευθέως τη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας: ·         Θα λειτουργήσει φέτος...

Απάντηση του Χρ. Τοψίδη στον Μ. Λαζαρίδη για τις αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους της ΠΕ Καβάλας

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης απαντώντας στον βουλευτή ΝΔ...