Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Π. Ε. Καβάλας: Εβδομάδα Δημόσιας Υγείας με πολλαπλά μηνύματα

Ημέρα:

spot_img

Δράσεις που κινούνται σε πεδία του ευρύτερου πλαισίου της δημόσιας υγείας κι έχουν ως σκοπό αφενός την ενημέρωση του τοπικού πληθυσμού σε επίκαιρα θέματα υγείας κι αφετέρου την εξοικείωση μαθητών τάξεων του δημοτικού με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ΑΜΕΑ, αλλά και με το πνεύμα του εθελοντισμού, περιλαμβάνει η «Εβδομάδα Δημόσιας Υγείας», η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Π.Ε. Καβάλας, το διάστημα 6 -12 Ιουνίου.

Ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Αλέξης Πολίτης, μαζί με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας Π.Ε.Κ., Χρήστο Παπαδόπουλο, την υπεύθυνη του παραρτήματος Καβάλας των Γιατρών του Κόσμου, Άννα Γιοβανιού και τον πρόεδρο του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑΜΕΑ Καβάλας, Μάκη Κρεμμύδα, παραχώρησαν από κοινού συνέντευξη Τύπου, ενημερώνοντας τους πολίτες σχετικά με όσα περιλαμβάνει η «Εβδομάδα Δημόσιας Υγείας».

Α. Πολίτης: «Αυτό που κάνει η «Εβδομάδα Δημόσιας Υγείας» είναι η κινητοποίηση. Ευαισθητοποιούμε και κινητοποιούμε τους πολίτες, προκειμένου να γίνουν κοινωνοί των πολλαπλών μηνυμάτων που θέλουμε να στείλουμε…»

«Μετά από μια τεράστια πανδημική κρίση, είμαστε όλοι πιο σοφοί και καλύτεροι γνώστες της υγειονομικής πραγματικότητας κι έχουμε αποκτήσει μια υγειονομική παιδεία που θα βοηθήσει τις επόμενες γενιές για τα επόμενα χρόνια. Οι δράσεις που επιλέξαμε να γίνουν νομίζω ότι είναι σπουδαίες. Αυτό που πρέπει να τονίσουμε είναι ότι η «Εβδομάδα Δημόσιας Υγείας» και αντίστοιχες δράσεις δεν λύνουν προβλήματα σε βάθος. Θα δώσουμε στη διάρκειά της ανακούφιση σε ομάδες που πάσχουν, αλλά δεν μπορεί να λυθεί το πρόβλημα με δράσεις μιας εβδομάδας. Αυτό που κάνει η «Εβδομάδα Δημόσιας Υγείας» είναι η κινητοποίηση. Ευαισθητοποιούμε και κινητοποιούμε τους πολίτες, προκειμένου να γίνουν κοινωνοί των πολλαπλών μηνυμάτων που θέλουμε να στείλουμε και φυσικά βοηθάμε και συνανθρώπους μας, οι οποίοι για πολλούς λόγους έχουν ανάγκη τη βοήθειά μας και δυστυχώς λόγω των καταστάσεων δεν μπορούν να έχουν την πρόσβαση που θα επιθυμούσαν στο σύστημα υγείας. Η «Εβδομάδα Δημόσιας Υγείας» περιλαμβάνει ποικίλες δράσεις που αφορούν σε θέματα προστασίας της υγείας και ποιότητας ζωής όλων των ηλικιακών ομάδων κι είναι μια διοργάνωση των υπηρεσιών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που υλοποιείται σε συνεργασία με φορείς που δραστηριοποιούνται στον τομέα της δημόσιας υγείας», τόνισε στις δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Αλέξης Πολίτης.

Χ. Παπαδόπουλος: «Αυτό που έχει σημασία είναι όλοι να δρούμε σε συνεργασία για το κοινό καλό κι αυτό είναι το μήνυμα που περνάει η «Εβδομάδα Δημόσιας Υγείας»

Από την πλευρά του ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας Π.Ε.Κ., Χρήστος Παπαδόπουλος, σημείωσε στις δηλώσεις του προς τα τοπικά μέσα ενημέρωσης: «Όσο σημαντική ήταν η διαχείριση της πανδημίας κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων ετών, θεωρώ ότι άλλο τόσο σημαντική είναι η διαχείριση του μετά. Η διαχείριση των απόνερων αυτής και των προβλημάτων που τυχόν φέρει, μαζί με τα διδάγματα που θα πάρουμε και θα μας αναπτύξουν οι ομιλητές για το πως κάποια πράγματα στην ζωή όλων μας έχουν αλλάξει ανεπιστρεπτί. Θεωρώ ότι με αυτές τις συνέργειες μπορούμε να κάνουμε πολλά. Αυτό που έχει σημασία είναι όλοι να δρούμε σε συνεργασία για το κοινό καλό κι αυτό είναι το μήνυμα που περνάει η «Εβδομάδα Δημόσιας Υγείας».

Α. Γιοβανιού: «Μετά από δύο χρόνια πανδημίας, χρειαζόταν αυτή η εβδομάδα. Από το 2007 που υπάρχει το παράρτημα των Γιατρών του Κόσμου στην Καβάλα, υπάρχει μια άριστη συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια με τους τοπικούς φορείς και τους ευχαριστούμε πολύ…»

«Εγώ θα χαρακτηρίσω την «Εβδομάδα Δημόσιας Υγείας», σαν μια εβδομάδα αισιοδοξίας. Μετά από δύο χρόνια πανδημίας, χρειαζόταν αυτή η εβδομάδα. Από το 2007 που υπάρχει το παράρτημα των Γιατρών του Κόσμου στην Καβάλα, υπάρχει μια άριστη συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια με τους τοπικούς φορείς και τους ευχαριστούμε πολύ. Οι Γιατροί του Κόσμου θα μετέχουν στην «Εβδομάδα Δημόσιας Υγείας» με κινητή οφθαλμολογική μονάδα, η οποία θα μας επισκεφθεί από την Αθήνα. Είναι ένα πλήρως οργανωμένο ιατρείο που θα βρίσκεται την Τετάρτη (8/6) στο Χρονίων Παθήσεων με οδοντίατρο της οργάνωσης. Θα γίνει ένας προληπτικός έλεγχος στα παιδιά που βρίσκονται εκεί. Τη δεύτερη μέρα θα βρεθούμε στον Θεολόγο της Θάσου μόνο με την οφθαλμολογική μονάδα και την τρίτη μέρα στη Λεκάνη του δήμου Νέστου. Θέλω να τονίσω ότι στις προληπτικές αυτές εξετάσεις προκύπτει ότι υπάρχουν άτομα που έχουν πρόβλημα και δεν το γνωρίζουν», επισήμανε από τη μεριά της η υπεύθυνη του παραρτήματος Καβάλας των Γιατρών του Κόσμου, Άννα Γιοβανιού.

Μ. Κρεμμύδας: «Η περιφερειακή ένωση τυφλών Ανατολικής Μακεδονίας και ο Νομαρχιακός Σύλλογος ΑΜΕΑ Καβάλας, θα συμμετάσχουν με δράσεις τόσο τη Δευτέρα αλλά και την Τρίτη, 6 και 7 Ιουνίου»

 Τέλος, ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑΜΕΑ Καβάλας, Μάκης Κρεμμύδας, ανέφερε προς τα τοπικά μέσα ενημέρωσης: «Η περιφερειακή ένωση τυφλών Ανατολικής Μακεδονίας και ο Νομαρχιακός Σύλλογος ΑΜΕΑ Καβάλας, θα συμμετάσχουν με δράσεις τόσο τη Δευτέρα αλλά και την Τρίτη, 6 και 7 Ιουνίου. Τη Δευτέρα στο Πάρκο Φαλήρου θα είμαστε εκεί με αντίστοιχα σταντ για να εξηγήσουμε στους μαθητές που θα έρθουν για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένα άτομο με προβλήματα όρασης. Θα δείξουμε τα τεχνικά βοηθήματα που εξυπηρετούν και υποστηρίζουν την τυφλότητα και τον χειριστή όταν τα χρησιμοποιεί σωστά. Θα προσπαθήσουμε να τους δείξουμε με γραφομηχανή μπρέιγ που που θα έχουμε εκεί για την γραφή και ανάγνωση με το σύστημα αυτό κι αμέσως μετά αφού δείξουμε τη λειτουργία του λευκού μπαστουνιού, θα περάσουμε στο θέμα των σκύλων οδηγών Ελλάδος που θα έρθουν από την Αθήνα. Τη δεύτερη μέρα θα είμαστε στην Ελευθερούπολη του δήμου Παγγαίου, όπου θα γίνει αντίστοιχη δράση στην πλατεία Αντονί».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αυξημένες οι απαιτήσεις για νερό στη Θάσο φέτος

Κώστας Μανίτσας: Ο χειμώνας πέρασε χωρίς βροχές, ήταν μακράν...

Τι απαιτεί ο δήμος Καβάλας από τους δημότες για την πυρασφάλεια

Συνέντευξη Τύπου για τα μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος που...

Εξιχνιάστηκαν 5 απάτες σε βάρος ηλικιωμένων σε περιοχές της Καβάλας

Εξιχνιάσθηκαν έπειτα από επιστάμενες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος...

Έκανε το σπίτι του θερμοκήπιο καλλιέργειας κάνναβης

Συνελήφθη χθες (24-4-2024) το μεσημέρι, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης,...

Κάνε ότι κοιμάσαι!

του Παύλου Λεμοντζή Αυτό έκανα. Δήθεν κοιμόμουν, με ανοικτά τα...

Κυκλοφοριακό: Τα χειρότερα έρχονται μετά το Πάσχα!!!

Αντώνης Μαστοράκης: Ζούμε πλέον εποχές που δεν υπήρχε ο...

Ευρωεκλογές: Δεν υπάρχουν περιθώρια για πειραματισμούς

Μπάμπης Δράκος: Να μην επιτρέπουμε στη χώρα να επιστρέψει...