Τρίτη, 26 Οκτωβρίου, 2021

Πρόβλημα στη συγκομιδή των σπαραγγιών από την έλλειψη αλλοδαπών εργατικών χεριών

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο Κωνσταντίνο Λεπίδα και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου Χρήστο Λειβαδίτη και Γεώργιο Μαυρουδή της Ένωσης Αγροτών Συνεταιρισμένων (Ε.Α.Σ.) Καβάλας.

Θέματα συζήτησης ήταν, αφενός μεν την πορεία των επενδυτικών προγραμμάτων που υλοποιεί η Ε.Α.Σ. Καβάλας στα οποία εμπλέκεται ενεργά η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Καβάλας, αφετέρου δε το πρόβλημα που έχει προκύψει με την συγκομιδή των σπαραγγιών και την έλλειψη αλλοδαπών εργατικών χεριών.

Συγκεκριμένα η Ε.Α.Σ. Καβάλας συμμετέχει σε τέσσερα (4) προγράμματα, α) στο επιχειρησιακό πρόγραμμα, έχοντας λάβει το ποσό των 750.000 ευρώ, β) στο πρόγραμμα μεταποίησης του μέτρου 4.2, γ) στο πρόγραμμα των σχεδίων βελτίωσης όπου για πρώτη φορά η ΕΑΣ χρηματοδοτείται με ένα ποσό της τάξεως 620.000 ευρώ, και δ) στο πρόγραμμα της οργάνωσης Ελαιοκομικών φορέων.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας δήλωσε τα ακόλουθα: Ο πρωτογενής τομέας και η διατροφική αλυσίδα αποτελούν άμεση προτεραιότητα μας για αυτό και προσπαθούμε με τις υπηρεσίες και τα στελέχη μας να βοηθήσουμε και να διευκολύνουμε, τόσο την Ε.Α.Σ. Καβάλας που αποτελεί έναν από τους πυλώνες ανάπτυξης της τοπικής αγροτικής οικονομίας, όσο και τον αγροτικό κόσμο να ανταπεξέλθουνε στις δύσκολές οικονομικές συγκυρίες που βιώνουμε ως χώρα, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

spot_img

Διαφημίσεις