Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου, 2022

Παράλληλα έργα στο αγρόκτημα Ζυγού και αναδασμός στα εξωχώραφα Φιλίππων

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Το μεσημέρι της Τρίτης ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κώστας Αντωνιάδης ενημέρωσε τους συμπολίτες μας για δύο θέματα που άπτονται του πρώην Δήμου Φιλίππων.

Το πρώτο αφορά τα παράλληλα έργα στο αγρόκτημα του Ζυγού Καβάλας. Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ Αντωνιάδης, «το 2018 κυρώθηκε ο αναδασμός του κτήματος του Ζυγού, αλλά δεν είχαν προβλεφθεί και δεν εκτελέστηκαν τα παράλληλα έργα ώστε να έχουν την δυνατότητα οι αγρότες να πηγαίνουν στα χωράφια τους, ή να τα προστατεύουν από τις έντονες καιρικές συνθήκες . Ένα μέρος του αγροκτήματος στο οποίο έγινε αναδασμός δεν έχει αγροτικούς δρόμους. Για τον λόγο αυτό μετά από ενημέρωση από τον πρόεδρο του Ζυγού, πήγα με τους αρμόδιους παράγοντες στη περιοχή και είδαμε το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει».

«Για τον λόγο αυτό θα αρχίσουμε την μελέτη για να ξεκινήσει η κατασκευή των αγροτικών δρόμων, για να μπορέσουν οι αγρότες να πηγαίνουν στα χωράφια τους. Σε δεύτερο στάδιο θα γίνουν τα κατάλληλα αποστραγγιστικά έργα, προκειμένου να μην χάνουν τα χωράφια τους από τους χειμάρρους που κατεβαίνουν από την Παλιά Καβάλα στον κάμπο του Ζυγού. Είναι ένα σημαντικό έργο που ζητούσε η τοπική κοινωνία, το οποίο θα αναβαθμίσει την περιουσία τους και θα τους διευκολύνει στη παραγωγή των προϊόντων που παράγουν».

Ο αναδασμός στα εξωχώραφα των Φιλίππων

«Ένα άλλο θέμα για το οποίο ενημέρωσα τους συμπολίτες μου, είναι η προπαρασκευαστικές, διερευνητικές διαδικασίες για να γίνει και ο αναδασμός στα εξωχώραφα των Φιλίππων. Είχα γίνει δέκτης δίκαιων αιτημάτων των αγροτών της δημοτικής κοινότητας Φιλίππων, οι οποίοι βλέπουν ότι σε άλλες περιοχές έχουν γίνει αναδασμοί, ενώ στο δικό τους χωριό δεν έγινε. Όταν κάποιος έχει 50 στρέμματα από γονική παροχή, αγορά ή κληρονομιά και αυτά τα χωράφια είναι διάσπαρτα στον κάμπο, δεν μπορεί να τα καλλιεργήσει όπως πρέπει και έχει και αυξημένο κόστος παραγωγής. Με τον αναδασμό όλα αυτά τα χωράφια συγκεντρώνονται σε μια ενιαία έκταση, ώστε να μειωθεί και το κόστος παραγωγής και να γίνει πιο αποδοτική η δουλειά του αγρότη».

«Για τον λόγο αυτό το έργο θα προσπαθήσουμε να το εντάξουμε μέσα στον προϋπολογισμό του 2022 για να ξεκινήσει και ο αναδασμός των εξωχώραφων στους Φιλίππους. Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Μέτιος δίνει άμεση προτεραιότητα στο Πρωτογενή Τομέα αφού μας ενδιαφέρει ο αγρότης και το εισόδημα του. Γιατί ειδικά στο καιρό της πανδημίας είναι ένας πυλώνας της οικονομίας».

spot_img

Διαφημίσεις