Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Κώστας Αντωνιάδης: Έχουμε σχέδιο για τον τουρισμό

Ημέρα:

«Κινούμαστε με σχεδιασμό και προγραμματισμό, κάνοντας το καλύτερο δυνατό για να μη χαθεί η φετινή τουριστική περίοδος», σημείωσε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο», ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Κώστας Αντωνιάδης, απαντώντας επί της ουσίας στις επικρίσεις που δέχεται η διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης από την αντιπολίτευση, αναφορικά με τους χειρισμούς της στο θέμα του Τουρισμού και ειδικότερα σε αυτό που έχει να κάνει με το άνοιγμα των μεθοριακών σταθμών.

«Το πρώτο δεδομένο που έχουμε από όλο τον κόσμο, είναι ότι οι πολίτες θέλουν να ταξιδέψουν. Ειδικότερα για τη χώρα μας και την περιοχή μας, πιστεύω ότι θα υπάρξει μεγάλη αύξηση του εσωτερικού τουρισμού και δη του οδικού. Η πορεία του τουριστικού ρεύματος όμως που θα έρθει όχι μόνο στην Περιφέρειά μας, αλλά και στη χώρα γενικότερα, θα εξαρτηθεί στο μεγαλύτερο μέρος της από τους εμβολιασμούς. Οι εμβολιασμοί που θα γίνουν τόσο στους Έλληνες, όσο και στους τουρίστες από τα Βαλκάνια, θα βοηθήσουν πολύ όσους θέλουν να ταξιδέψουν, ώστε να το κάνουν αυτό με ασφάλεια. Άρα, αν έχουμε μια ικανοποιητική κάλυψη από τα εμβόλια θα δούμε τον Τουρισμό να απογειώνεται», τόνισε αρχικά ο Κώστας Αντωνιάδης.

«Υπάρχει μια συντονισμένη πίεση στα αρμόδια υπουργεία για το θέμα του μεθοριακού σταθμού της Νυμφαίας, επομένως γίνονται όλες οι απαιτούμενες ενέργειες και προχωράμε…»

 «Από εκεί και πέρα για εμάς είναι όντως κρίσιμο το να ανοίξει ο μεθοριακός σταθμός της Νυμφαίας. Από την άλλη όμως για να γίνει αυτό πρέπει να υπάρχουν και κάποιες προϋποθέσεις. Βασικότερη εξ αυτών είναι ο εμβολιασμός, αλλά και το επιδημιολογικό φορτίο που θα υπάρχει τους επόμενους μήνες. Αν πριν 15 μέρες λέγαμε ότι στη χώρα μας θα είχαμε την Τρίτη (2/3) κοντά 2.500 κρούσματα κι ότι θα λαμβάνονταν νέα μέτρα από την Κυβέρνηση, θα λέγαμε ότι αυτά είναι αστεία. Κι όμως βλέπουμε πως αλλάζουν από μέρα σε μέρα όλα τα δεδομένα. Εμείς, ως οφείλουμε, σχεδιάζουμε και προγραμματίζουμε τις επόμενες κινήσεις μας για να μη χαθεί η φετινή τουριστική περίοδος. Ήδη ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έχει αναφέρει στον αρμόδιο υπουργό, τον κ. Θεοχάρη, ότι πρέπει οπωσδήποτε να υπάρξουν οι κατάλληλες υποδομές στον μεθοριακό σταθμό της Νυμφαίας, εφόσον το επιτρέπουν επαναλαμβάνω τα επιδημιολογικά δεδομένα. Υπάρχει παράλληλα, μια συντονισμένη πίεση στα αρμόδια υπουργεία, επομένως γίνονται όλες οι απαιτούμενες ενέργειες και προχωράμε», ανέφερε στη συνέχεια των όσων δήλωσε στον «Ε» ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας.

Αιχμές του κ. Αντωνιάδη κατά της περιφερειακής συμβούλου Α.Μ.Θ. (Π.Ε. Θάσου), Μαρίας Πολυμέρου

 Μάλιστα, ο κ. Αντωνιάδης άφησε αιχμές εναντίον της περιφερειακής συμβούλου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Π.Ε. Θάσου), Μαρίας Πολυμέρου, για την κριτική που ασκεί στη διοίκηση της Π.Α.Μ.Θ. επί του θέματος, υπογραμμίζοντας σχετικά: «Οι επικριτικές δηλώσεις έχουν ονοματεπώνυμο και αφορούν την περιφερειακή σύμβουλο της μείζονος αντιπολίτευσης την κ. Πολυμέρου. Μη ξεχνάμε ότι πριν λίγες ημέρες ζητούσε να κλείσουν τα σχολεία στη Θάσο και ο διευθυντής του Κ.Υ. Πρίνου απάντησε ότι δεν πρέπει να κλείσουν. Το λέω αυτό για να δείξω ότι όσοι εκφέρουμε δημόσιο πολιτικό λόγο πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στις τοποθετήσεις μας. Η κ. Πολυμέρου μας κατηγορούσε επίσης ότι δεν είχαμε καθαρίσει τα ρέματα στο νησί, κάτι όμως που κάναμε κι είχε σαν αποτέλεσμα παρά τις βροχοπτώσεις η Θάσος να μην πλημμυρίσει. Δεν ακούσαμε όμως από την ίδια έστω ένα ευχαριστώ γι’ αυτό».

«Το αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» δείχνει μια δυναμική όσον αφορά τις αεροπορικές αφίξεις και τις συνδέσεις με πρωτεύουσες αεροπορικών κρατών…»

Καταληκτικά, ο κ. Αντωνιάδης αναφέρθηκε και στο αεροδρόμιο της Καβάλας, το οποίο, όπως τόνισε, θα διαδραματίσει τη φετινή τουριστική περίοδο σημαντικό ρόλο. «Το θετικό είναι ότι το αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» δείχνει μια δυναμική όσον αφορά τις αεροπορικές αφίξεις και τις συνδέσεις με πρωτεύουσες αεροπορικών κρατών. Είχαμε πρόσφατα την ανακοίνωση της Lufthansa για σύνδεση του αεροδρομίου της Καβάλας με γερμανικές πόλεις, κάτι που δείχνει ότι διαθέτουμε όλες εκείνες τις προϋποθέσεις να παίξουμε το επόμενο χρονικό διάστημα καθοριστικό ρόλο στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας. Υπογραμμίζω και πάλι ότι δεν εξαρτώνται όλα μόνο από εμάς, αλλά από το πως θα εξελιχθούν τα πράγματα σε επίπεδο δημόσιας υγείας σε διεθνές επίπεδο», επισήμανε σχετικά στις δηλώσεις του στον «Ε» ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...